Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 16:17

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για την ανατρεπτική κοινή δράση στο κίνημα είναι αναγκαίος και δυνατός

Ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για την ανατρεπτική κοινή δράση στο κίνημα είναι αναγκαίος και δυνατός

Ενώ η μάχη για την ανατροπή της ασφαλιστικής καταιγίδας είναι σε εξέλιξη, λάβαμε την απάντηση του ΚΚΕ στην επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς με στόχο την ανατροπή βάρβαρου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και συνολικά την πάλη κατά της επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Με την απάντηση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ αρνείται την συνάντηση που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το επιχείρημα ότι η ανασύνταξη του κινήματος «δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κλπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του». Ούτε στην συγκεκριμένη πρόταση ούτε στην γενικότερη λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει ίχνος «υποκατάστασης του μαζικού κινήματος». Το ζητούμενο είναι ένας πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς που θα δώσει νέα ώθηση, ελπίδα και δύναμη στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις δικές του συνελεύσεις και όργανα, στον ανεξάρτητο ενωτικό, αγωνιστικό του προσανατολισμό, και θα ενισχύει την ενότητα και την αυτοπεποίθηση ότι η μάχη αυτή μπορεί να αποβεί νικηφόρα.

Η αναφορά που γίνεται από την ανακοίνωση στην ανάγκη της ενότητας στην βάση, όπου «μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων» αντανακλά μια επείγουσα αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να αποκτήσει νόημα και ανατρεπτική δυναμική όταν ενισχύεται πολιτικά από τις δυνάμεις της αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδινε και δίνει με συνέπεια την μάχη αυτή, στη λογική της αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και την νεολαία, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να βρίσκει θετική ανταπόκριση από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε από την πρώτη στιγμή με ανατρεπτικό και ενωτικό τρόπο την μάχη ενάντια στην πολιτική και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη κατεύθυνση αυτή κινείται ακόμα πιο αποφασιστικά. Για αυτό θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για κοινή δράση με κάθε δύναμη που αναφέρεται στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, που δρα στο κίνημα με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για αυτό και επιμένουμε στην αναγκαιότητα και την πρόταση ενός πολιτικού συντονισμού για την κοινή δράση μέσα στο κίνημα και τους αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την κοινή δράση σε ανοιχτή σύσκεψη την Δευτέρα 25.01 το απόγευμα στις 6.30 μμ στην Λέσχη Αναιρέσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην έρθει καν για ψήφιση το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για να οικοδομηθεί μια νέα ελπίδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 25 Ιανουαρίου 2016

 

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε απάντηση της επιστολής σας, σας στέλνουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα θέματα που θέσατε:

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο σφαγής στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στο σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

Από το Γενάρη του 2015 είχαμε τονίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, να στηρίξει την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία, θυσιάζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ, τα μέλη του μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αντιπάλεψαν λογικές και «κινητοποιήσεις» για τη στήριξη της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, στις οποίες καλούσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, άλλες δυνάμεις, καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Σήμερα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, στο έδαφος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και με στόχο την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού - αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού. Το ΚΚΕ, όπως και κάθε κόμμα, μετέχει στα όργανα και στις γραμμές του κινήματος μέσω των στελεχών και των μελών του. Μέσα στο κίνημα, στις οργανώσεις της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των οργανώσεων φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών, υπάρχει και μπορεί να υπάρξει συζήτηση, διαπάλη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και του συντονισμού, τα αιτήματα, τις μορφές πάλης κ.λπ.

Εκεί κρίνεται και θα κριθεί η κάθε πολιτική, συνδικαλιστική δύναμη, στο κατά πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης σε κάθε κλάδο, σωματείο, τόπο δουλειάς, την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εκεί μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις «κορυφών», πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

23 Γενάρη 2016

Ριζοσπάστης, 24 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.