Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 21:48

2ο φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας –υδραγωγείο, 24-25-26 Ιούνη

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ της στις 24-25-26 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Π. Ιωακείμ 4 – δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας).

Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, που η φτώχεια, η ανεργία ο πόλεμος και η προσφυγιά σημαδεύουν τους καιρούς μας, το Φεστιβάλ προσπαθεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στο δύσκολο αλλά αναγκαίο δρόμο του αγώνα και της χειραφέτησης για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών.

Με σύνθημα «Η συλλογική οργάνωση η δύναμή μας, η αλληλεγγύη το όπλο μας, ο αγώνας ο δρόμος μας», στοχεύουμε το φεστιβάλ να αποτελέσει χώρο συνάντησης και συζήτησης των εργαζομένων και των νέων της περιοχής.

Για να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και προβληματισμούς, να ψηλαφίσουμε τους δρόμους και τα βήματα για μια άλλη ζωή, να νιώσουμε τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας.

Με συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας όπως οι προσπάθειες εργατικής παρέμβασης στις γειτονιές και το προσφυγικό ζήτημα.

Με παρουσίαση πλευρών της ιστορίας της πόλης μας από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας.

Το φεστιβάλ όμως θα είναι και μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού των από κάτω, έκφραση της συλλογικής πολιτιστικής δημιουργίας των ομάδων της λέσχης με συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy, κουκλοθέατρο, εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά και θεατρικό εργαστήρι για εφήβους, έκθεση φωτογραφίας κ.α.

Στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ για καφέ, ποτό φαγητό.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.