Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 22:06

Παπαδάκης Κώστας: Τo «Άλλο Άκρο» στο εδώλιο: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 8μμ στο Polis Art Cafe

Παπαδάκης Κώστας: ΤΟ «ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ» ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΞΑΝΑ;

Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

(20 & 21 Ιανουαρίου 2020)

Παρουσίαση του βιβλίου: Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 8μμ στο Polis Art Cafe

“Η ελλιπής δηµοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης κατέστησε αναγκαία τη δηµοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειµένου η επιχειρηµατολογία, η τεκµηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Εξάλλου δεν είµαστε δικηγόροι µόνο για τα έδρανα των δικαστηρίων, είµαστε µέρος του αντιφασιστικού κινήµατος, που µας ανέθεσε τιµητικά την έκφραση της φωνής του µέσα και έξω από τη δίκη. Χρέος µας είναι να σταθούµε άξιοι για να τιµήσουµε αυτήν την αποστολή, µε βαθιά επίγνωση του µεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάµε στα θύµατα του φασισµού και του ναζισµού στη χώρα µας, και όχι µόνο, το χρωστάµε στη γενιά της Αντίστασης, το χρωστάµε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάµε σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και µετανάστες, ενάντια στα υπολείµµατα του ρατσιστικού δηλητήριου της Χρυσής Αυγής, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάµε στις επόµενες γενιές, για να ζήσουν και εκείνες µε τις ελευθερίες που κατέκτησαν και µας πρόσφεραν οι προηγούµενες.

Και δεν θα κάνουµε τη χάρη σε κανέναν να πνίξουµε την αλήθεια στη σιωπή και στην αστική υποκρισία. ”

Κ.Π.

Ο Κώστας Παπαδάκης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Εντάχθηκε από τα µαθητικά του χρόνια και παραµένει ενεργός στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αρχικά στην Προοδευτική Μαθητική Συνδικαλιστική Παράταξη, στην Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη όταν πέρασε στη Νοµική Αθήνας (1979) και στη συνέχεια ανένταχτος, στις Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών, τις οποίες εκπροσώπησε και στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, ενώ δραστηριοποιήθηκε στην Επιτροπή για το στρατό και σε άλλες πρωτοβουλίες. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος της Ένωσης Ασκουµένων και Νέων ∆ικηγόρων Αθήνας και πρόεδρός της. Ιδρυτικό µέλος της Εναλλακτικής Παρέµβασης ∆ικηγόρων Αθήνας και εκλεγµένος εκπρόσω-πός της, πέντε φορές στο ∆.Σ. του ∆ΣΑ (1996, 1999, 2002, 2005, 2008). Ιδρυτικό µέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και µέλος της ΚΕΕΡΦΑ. Είναι έγγαµος και πατέρας δύο παιδιών. Στα τριάντα ένα χρόνια του στη µαχόµενη δικηγορία έχει υπερασπιστεί πολλές υποθέσεις κοι-νωνικοπολιτικού και κινηµατικού ενδιαφέροντος, ενώ κείµενά του νοµικά και πολιτικά έχουν δηµοσιευτεί σε εφηµερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων.

http://www.toposbooks.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 22:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.