Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 23:34

800.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας αλλά 0 ευρώ για χρηματοδότηση της έρευνας για τη θεραπεία του κορονοϊού στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Γράφτηκε από

Γιατροί στο «Παπανικολάου» ζητούν βοήθεια για να βρεθούν 230.000€

για να συνεχιστεί η έρευνα για τη θεραπεία του κορονοϊού!

Ενώ δαπανήθηκαν περίπου 800.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας εν μέσω πανδημίας, γιατροί στο Παπανικολάου, μένουν χωρίς χρηματοδότηση και άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό για να συγκεντρωθεί το πόσο των 230.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση της έρευνας με στόχο τη θεραπεία του κορονοϊού.

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο των 230.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση της έρευνας για τη θεραπεία του κορονοϊού ξεκίνησε ομάδα γιατρών του «Παπανικολάου» που «τρέχει» την έρευνα. Αν και τα προκλινικά αποτελέσματα του «Παπανικολάου» έδειξαν ότι τα κυτταρικά προϊόντα από αναρρώσαντες δότες με κορονοϊό μπορούν να θεραπεύσουν καινούριους νοσούντες από Covid-19 η έρευνα δεν μπορεί να συνεχιστεί στο στάδιο της κλινικής μελέτης για να χορηγηθεί στη συνέχεια το φάρμακο στους ασθενείς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Όπως δημοσιεύει το Έθνος, η ερευνητική ομάδα άνοιξε εδώ και λίγες μέρες ειδικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ GR42 0171 2150 0062 1514 9098 001) για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από ιδιώτες.

«Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για να μπορέσει να ξεκινήσει η κλινική μελέτη σε ανθρώπους. Ο χρόνος είναι πάρα πολύ κρίσιμος και σήμερα να βρεθούν τα λεφτά θέλουμε δύο μήνες για να ετοιμαστούν τα πεπτίδια τα οποία τα αγοράζουμε από την Γερμανία όπου και παράγονται. Τα πεπτίδια διεγείρουν τα κύτταρα για να μπορέσουμε να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να αναγνωρίζουν τον κορονοϊό» εξήγησε στο ethnos.gr η υπεύθυνη της Μονάδας Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του «Παπανικολάου» Ευαγγελία Γιαννάκη και συμπλήρωσε: «Επιθυμούμε, στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 στην παρούσα φάση για τους συμπολίτες και τη χώρα μας, να συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, στην ανεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά του κορονοϊού.

Οι γιατροί του «Παπανικολάου» προτείνουν τη δημιουργία τράπεζας CoV-2-STs από 20 αναρρώσαντες δότες (όλοι υγειονομικοί που νόσησαν) και τη χορήγησή τους ως Τ-κυτταρική ανοσοθεραπεία σε 70-90 χαρακτηρισμένους ως υψηλού κινδύνου COVID-19 ασθενείς. «Εφόσον η μελέτη αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, θα έχουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης της τράπεζας και ευρύτερης εφαρμογής σε μεγάλους αριθμούς ασθενών. Προσδοκούμε στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου θεραπευτικής προσέγγισης στη μάχη κατά του ιού της πανδημίας, όπου τα «φάρμακα» είναι ζωντανά κύτταρα, τα οποία έχουν «εκπαιδευτεί» στο εργαστήριο ώστε να αναγνωρίζουν τον SARS-CoV-2» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Γιαννάκη. Όπως εξήγησε η ίδια μετά τη χορήγησή τους, ως «ζωντανά φάρμακα» πλέον, μπορούν να πολλαπλασιαστούν εντός του σώματος μόλις αναγνωρίσουν τον ιό και ως ένας ισχυρός στρατός να εξαλείψουν με φυσικό τρόπο τα μολυσμένα από SARS-CoV-2 κύτταρα του ασθενούς.

Τι κατάφερε η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου

Σημειώνεται ότι τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων, παρέχοντας προστασία έναντι χιλιάδων ιών τους οποίους αναγνωρίζουν ειδικά μέσω του υποδοχέα τους. Η χορήγηση αντι-ιικών Τ-λεμφοκυττάρων που είτε απομονώνονται είτε πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο από δότες που έχουν προηγουμένως εκτεθεί σε συγκεκριμένο ιό, έχει εισάγει μία νέα εποχή στη θεραπεία ιογενών λοιμώξεων ως μια «φυσική» μορφή θεραπείας με εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας και υψηλή αποτελεσματικότητα (>90%),

Στο πλαίσιο της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου απέδειξε ότι μπορεί να αναγνωρίσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου παρακολουθώντας τα επίπεδα των CoV-2-ειδικών Τ-λεμφοκυττάρων (CoV-2-STs) στο αίμα νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 και να παράξει στο εργαστήριο λειτουργικά CoV-2-STs από αναρρώσαντες δότες.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 230.000 ευρώ για την προτυποποίηση της διαδικασίας υπό GMP συνθήκες, τη δημιουργία τράπεζας αντι-SARS-CoV-2-ειδικών κυτταρικών προϊόντων (από τουλάχιστον 20 δότες) και τη χορήγηση σε τουλάχιστον 70 (έως 90) ασθενείς. Το κόστος θα καλύψει την αγορά των GMP-grade πεπτιδίων του SARS-COV-2, κυτοκινών, θρεπτικών υλικών, αντισωμάτων κυτταρομετρίας ροής, βιοαντιδραστήρων, αναλωσίμων, λοιπών αντιδραστηρίων και τα κόστη του ελέγχου HLA ιστοσυμβατότητας, ασφαλιστηρίου συμβολαίου και του monitoring της μελέτης.

https://rosa.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 00:20

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.