Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 21:26

Η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση! Νέα διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση!

Νέα διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, άγριο κυνηγητό από την αστυνομία

Γιώργος Μουρμούρης-ΠΡΙΝ

Από άγρια καταστολή σημαδεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η απόπειρα συγκέντρωσης για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα.

Απόπειρα, καθώς η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές ούτε να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, απωθώντας τους αμέσως βίαια προς την οδό Σταδίου και τα γύρω στενά. Με το που συγκεντρώθηκαν περίπου 150-200 άτομα και άνοιξαν τα πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων, των Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων και άλλων, αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο και με χρήση χημικών τους απομάκρυναν από την πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως δεν υπήρχε τυπική απαγόρευση της συγκέντρωσης…

Στο ύψος της παλιάς Βουλής δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ πραγματοποίησαν σειρά βίαιων προσαγωγών. Στους προσαχθέντες συγκαταλέγεται και ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας, ο οποίος αργά το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος.

Στο ύψος της πλατείας Κοραή, δυνάμεις της ΕΛΑΣ με χρήση της «αύρας» επιτέθηκαν στο μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών. Με χρήση του κανονιού νερού, χημικών και δακρυγόνων «έσπρωξαν» τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια, όπου δεύτερο όχημα ρίψης νερού τους απώθησε προς την Ακαδημίας. Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας επιχείρησε να ανασυγκροτηθεί κοντά στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ακαδημίας, δεχόμενο εκ νέου δολοφονική επίθεση από «αύρα» και διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς η κυκλοφορία στον δρόμο δεν είχε διακοπεί! Οι διαδηλωτές κινούνταν ανάμεσα στα οχήματα, με τους οδηγούς να βλέπουν έκπληκτοι την «αύρα» να εκτοξεύει νερό προς την πλευρά τους.

Το κυνηγητό των διαδηλωτών από την ΕΛΑΣ σταμάτησε στην πλατεία Κάνιγγος, όπου μετά από νέα εκτεταμένη χρήση χημικών το μπλοκ διαλύθηκε.

Η αστυνομία προχώρησε σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έγιναν 29 προσαγωγές. Όπως καταγγέλλουν δικηγόροι για πολλές ώρες δεν τους επετράπηκε να έρθουν σε επικοινωνία με τους συλληφθέντες αλλά ούτε και να πλησιάσουν στη ΓΑΔΑ.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ των προσαχθέντων είναι η δασκάλα Άντα Παραφόρου, μέλος των Παρεμβάσεων και εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Επίσης υπάρχει σύλληψη της Δ.Κ. μέλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. και Δ.Ε.

Δήλωση εκπροσώπων στα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

ΑΓΡΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ένα ατελείωτο πογκρόμ διώξεων και προσαγωγών εκτυλίσσεται από χθες στο κέντρο της Αθήνας. Ξύλο, αύρες της Αστυνομίας και ατέλειωτο κυνηγητό για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες για να μη στιγματιστεί η ελληνική κοινωνία από το θάνατο του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα. Το ίδιο σκηνικό τρόμου με χουντικό αποτύπωμα των μεθόδων της κρατικής αυθαιρεσίας και βίας εξελίχθηκε και σήμερα 6/3/21 με 29 προσαγωγές διαδηλωτών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες , το μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ ,από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. και μέλος του συλλόγου Π.Ε. " Η Αθηνά", δασκάλα, Αντα Παραφόρου.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που συμπιέζει τα δημοκρατικά, ατομικά, συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Απαιτούμε να ικανοποιηθεί ΤΩΡΑ το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα να μεταταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και δίψας στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ ες όλοι/ όλες οι προσαχθέντες

ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6/3/21

6m6

6m1

6m7

6m4

6m5

6m2

6m3

 

Εργατική Αλληλεγγύη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 21:48

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.