Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 17:09

ΣΥΓΚΕΝΤΥΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για το μεταναστευτικό -Λέσβος, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

 

Τραγική συνήθεια έχει γίνει πλέον για όλη την κοινωνία η αναγγελία καθημερινά των ναυαγίων και των πνιγμένων ή αγνοούμενων μεταναστών. Από τις αρχές του 2016 και μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου τουλάχιστον 374 άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση (IOM). Οι περισσότεροι από αυτούς στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή όσοι κατορθώνουν να διασχίσουν τον υγρό τάφο των συμπατριωτών τους διαβιώνουν μέσα στην πείνα και την παγωνιά, αντιμετωπίζουν νέους φράχτες και γραφειοκρατικά εμπόδια, απειλούνται με επαναπροωθήσεις ή απάνθρωπες κρατήσεις σε κλειστά στρατόπεδα που ετοιμάζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η «Ευρώπη του Διαφωτισμού» τους αφαιρεί όσα τιμαλφή γλίτωσαν από τους διακινητές και κάθε είδος «μεσάζοντα».

Η ελληνική κυβέρνηση, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της ΕΕ, υιοθετεί σκληρή ρατσιστική πολιτική: διαμορφώνει Hot-spots- που δεν είναι κέντρα φιλοξενίας, όπως λένε, αλλά «διαχείρισης» των μεταναστευτικών ροών, πλήρους φακελώματος και μετεγκατάστασης προσφύγων μετά από ευρωπαϊκή συμφωνία αλλά και επαναπροώθησης όσων δεν πληρούν τα «κριτήριά» τους- εντείνει σε συνεργασία με τη Frontex τη φύλαξη των συνόρων για την αποτροπή των ροών, διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο και ετοιμάζει και νέο, διώκει τους αλληλέγγυους ενώ έχει αποποιηθεί κάθε ευθύνη φροντίδας των μεταναστών αναθέτοντάς το στις μεγάλες ΜΚΟ.

Η τοπική κοινωνία και η μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε για τους κατατρεγμένους από την φτώχεια και τον πόλεμο δεν ξεγελιέται με υποκριτικές επιβραβεύσεις και Νόμπελ, δεν χαρίζεται σε μνημονιακούς χαρτογιακάδες όπως ο Μητσοτάκης που δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους αλλά είναι υπέρ της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, δεν ανέχεται τον κυβερνητικό θίασο που τη μια μέρα ψηφίζει μνημόνια και κάνει συμφωνίες με τα γεράκια της ΕΕ, με την Τουρκία και το Ισραήλ, και την άλλη φωτογραφίζεται με προσφυγόπουλα και με βλέμμα συμπόνοιας ή δίνει διαλέξεις για τις «δράσεις» του.

Καλούμε κόμματα και οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες, τους αλληλέγγυους και όλη την τοπική κοινωνία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ., στην ημερίδα που διοργανώνεται για το μεταναστευτικό με ομιλητές, ανάμεσα σε άλλους, τρεις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους Δρίτσα, Μουζάλα και Τόσκα.

Φτάνει πια!

Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες!

Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου!

Να δρομολογηθούν πλοία για την μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία!

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους!

Να μη γίνει η Λέσβος ο ανθρωποφύλακας-μαυραγορίτης της Ευρώπης-φρούριο:

Να μην περάσουν τα Hot-spots!

Ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας!

Άσυλο στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!

Κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ και της Frontex!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Antarsya, 11/02/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.