Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 11:40

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δελτίο Τύπου για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

4 χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Τιμούμε την μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν - Αντιφασιστική συγκέντρωση, την Τρίτη 17 Γενάρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθήνας, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Στις 17 Γενάρη κλείνουν 4 χρόνια από τη άγρια δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγτίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο.

Ο Σαχζάντ Λουκμάν ήταν ένας μεροκαματιάρης που εκείνο το ξημέρωμα πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον εντόπισε στις 3 η ώρα τη νύχτα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Η μέθοδος δολοφονίας του Σαχζάντ είχε τα ίδια χαραχτηριστικά με αυτά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι δύο χρυσαυγίτες βγήκαν παγανιά ως τάγμα εφόδου οπλισμένοι με πτυσσόμενο μαχαίρι «πεταλούδα». Τον άφησαν στον τόπο με ένα “επαγγελματικό χτύπημα”, όπως αυτό του Ρουπακιά. Μόνο εξ αιτίας του γεγονότος ότι τη δολοφονία είδαν περίοικοι, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, έφτασαν οι δύο δολοφόνοι να συλληφθούν κάπου στο Σύνταγμα. Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν ήταν ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Η δίκη των δύο δολοφόνων νεοναζί ήταν σταθμός στις καταδίκες των δολοφoνικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Τιμούμε την μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν, συνεχίζοντας τον αγώνα για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή και για την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν οι πόλεις και να κλείσουν τα γκέτο και η απομόνωση στα νησιά. Για να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες χωρίς διακρίσεις και να αποχτήσουν ίσα και πλήρη δικαιώματα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση, παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 17 Γενάρη, 8.30πμ, Εφετείο Αθήνας, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 15/01/2017

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.