Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 17:43

Έξω το αεροπλανοφόρο Bush από τη Σούδα! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9/2 στις7μμ πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Έξω το αεροπλανοφόρο Bush από τη Σούδα! Κάλεσμα σε Συγκέντρωση - Πέμπτη 9/2

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒUSH ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

Ο ερχομός του αμερικάνικου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου George Bush στο κόλπο της Σούδας για «διασκέδαση και αναψυχή» του πληρώματος είναι πρόκληση για τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού. Για άλλη μια φορά, δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, έρχονται 6000 ναυτικοί και αεροπόροι, με τις ευλογίες μάλιστα του αντιπεριφερειάρχη Βουλγαράκη που έτρεξε να τους καλωσορίσει. Το αεροπλανοφόρο σκορπάει το θάνατο και τη καταστροφή στους λαούς της περιοχής καθώς από το 2014 έχει συμμετάσχει σε 16.000(!) αεροπορικές επιδρομές και σαφέστατα αποτελεί ένα από τα πιο δολοφονικά όπλα της πολεμικής μηχανής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Τα καραβάνια των προσφύγων που πνίγονται κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο και στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες σε κέντρα κράτησης – στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι το αποτέλεσμα των πολεμικών εξορμήσεων των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Η διάλυση χωρών όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία αποτελούν έργο μεταξύ άλλων και των «παλικαριών» που αυτές τις μέρες «ξεκουράζονται» στα Χανιά.

Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή διαμορφώνει δυναμική νέων συγκρούσεων, μεγαλύτερων καταστροφών και μαζικότερων προσφυγικών ρευμάτων. Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας αποδεικνύεται ήδη ανεπαρκής στο να συγκρατήσει τα νέα κύματά των προσφύγων και γι’ αυτό ετοιμάζουν αντίστοιχη συμφωνία με τη Λιβύη. Οι μαζικοί πνιγμοί, ο ρατσισμός, ο πόλεμος και ο ξεριζωμός είναι η ζοφερή πραγματικότητα που φέρνει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού, την ίδια στιγμή που κλιμακώνουν την αντιλαϊκή πολιτική της άγριας λιτότητας των μνημονίων και ετοιμάζουν νέες επιθέσεις σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα υπηρετώντας το κεφάλαιο, βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, την ώρα που μεγαλώνει η φωτιά του πολέμου στη περιοχή.

Αυτό υπογραμμίζουν η αντιδραστική συμμαχία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και την Αίγυπτο του δικτάτορα Σίσι η μόνιμη παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο, η εκπαίδευση στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Λιβύης στην Κρήτη μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η νέα υπερδραστηριοποίηση της βάσης της Σούδας, οι συνεχόμενες βολές Πάτριοτ στο Π.Β.Κ., τα αεροπλανοφόρα στον κόλπο της Σούδας. Ακόμα περισσότερο,η προώθηση της ιμπεριαλιστικής λύσης του Κυπριακού και οι λεονταρισμοί και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αυξάνουν την αστάθεια στη περιοχή και δημιουργούν πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς.

Αυτή η πολιτική, βρίσκει υπηρέτες και στο τοπικό επίπεδο σε μια σειρά Δημάρχους και Νομάρχες που την ίδια ώρα που ξερνούν ρατσισμό απέναντι στα θύματα του πολέμου, τους πρόσφυγες, καλοδέχονται τα στελέχη της φονικής βάσης της Σούδας, πρέσβεις των ΗΠΑ και νατοϊκούς ηγέτες. Δε θα σταματήσουν οι υπηρέτες του συστήματος της βαρβαρότητας αν δεν τους σταματήσουμε με την αντίσταση και τον αγώνα μας. Και αυτό οφείλει να γίνει υπόθεση του καθένα μας. Πατάμε πάνω στις αντιιμπεριαλιστικές παραδόσεις και αγώνες του κόσμου της εργασίας στην Κρήτη για να διαδηλώσουμε για μια ακόμη φορά την οργή μας απέναντι στα σχέδιά τους. Είναι ευθύνη μας σε εποχές που ο πόλεμος αλέθει χώρες στη γύρω περιοχή να βάλουμε φραγμό με την πάλη μας στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να αρνηθούμε την άθλια προπαγάνδα που καλοδέχεται τα δολοφονικά πλοία προσπαθώντας να ξεπλύνει τα εγκλήματα τους στους λαούς και να οργανώσουμε την πάλη μας φωνάζοντας:

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την περιοχή. Κλείσιμο όλων των βάσεων, όχι και έξω από τον Ευρωστρατό.

  • Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τις πολεμικές βιομηχανίες.

  • Καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

  • Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.

  • Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. Ανυποχώρητος αγώνας για την ειρήνη, την ελευθερία και τη συνεργασία των λαών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΝΙΩΝ

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.