Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 22:03

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου - Λυκόβρυσης / Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας - N. Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης / Αμαρουσίου - Πεύκης: Έξω οι Φασίστες από τις γειτονιές μας

Αντιφασιστική Διαδήλωση

Παρασκευή 25.5

7μμ ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

   

Διανύουμε μια ζοφερή περίοδο, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν το μνημονιακό τους έργο σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Χρυσή Αυγή, που η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή διακυβεύονται από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, με την απειλή του πολέμου να στέκεται πάνω από το κεφάλι του λαού, που κάθε προσπάθεια αντίστασης στο μαύρο τοπίο που δημιουργείται αντιμετωπίζεται με αστυνομική καταστολή και δίκες. Την ίδια περίοδο έχουμε την έξαρση του εθνικισμού, του φασισμού και της πιο ακραίας εκδοχής του, του ναζισμού.

Μέσα σε αυτό το τοπίο και αυτές τις συνθήκες βλέπουμε μια όλο και πιο έντονη προσπάθεια επανεμφάνισης των ταγμάτων εφόδου, που στοχοποιούν στέκια, κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές, που επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες, που προπαγανδίζουν το μίσος και την πολεμική λύση.

Το ίδιο γίνεται και στις δικές μας γειτονιές, με την συνεχή αναγραφή εθνικιστικών συνθημάτων από στρατικοποιημένες ομάδες μέσα στην νύχτα και τον τραμπουκισμό νεολαίων, με πιο πρόσφατο γεγονός την επίθεση σε μέλος της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς.

Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν  να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο: τραμπούκοι, μπράβοι, δολοφόνοι, τα  βρώμικα οπλισμένα χέρια που με την ανοχή και συγκάλυψη του κράτους χτυπούν αγωνιστές.

Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναβάλει πόδι στο Ηράκλειο, τρία χρόνια μετά το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων του, και να δημιουργήσει ένα ακόμα άντρο για την δολοφονική της δράση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε με αποφασιστικότητα και μαζική κινητοποίηση.

Είναι ανάγκη τα σωματεία, οι συλλογικότητες της γειτονιάς, αντιφασιστικές οργανώσεις, όλοι μας, να βρεθούμε  σε κοινή αγωνιστική  διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή. Για να  φράξουμε  το  δρόμο  στα  σχέδια  κυβέρνησης και κεφαλαίου που ενθαρρύνουν  την επανεμφάνιση  των φασιστών  στους δρόμους.

Απέναντι σε ένα κράτος που δολοφονεί, που εξαθλιώνει, που φυλακίζει αθώους και αμάχους και αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί, σε μια κυβέρνηση που υπογράφει συμφωνίες με καθεστώτα δολοφόνων, ξεπουλάει δημόσιο πλούτο, που υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο υλοποιώντας τις άγριες αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει το μίσος, ο φόβος και το σκοτάδι. Για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο· όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 

Καταδίκη στους δολοφόνους της ΧΑ

Καμία ανοχή_ Κανένας φόβος _ Καμία νομιμοποίηση

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

   

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση  στις 25/5, 7μμ στον ηλεκτρικό σταθμό του Ηρακλείου

  

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου - Λυκόβρυσης

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας / N. Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμαρουσίου - Πεύκης

  

antarsyaif.wordpress.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.