Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 11:09

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Καταγγελία της επίθεσης φασιστικής ομάδας σε μέλη του ΚΚΕ στη Μενεμένη

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τρίτη 7 Μάη, 7μ.μ., πλ Μενεμένης

Την Δευτέρα 6 Μαΐου ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση σε πλατεία της Μενεμένης. Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την θρασύδειλη επίθεση σε μέλη της ΟΚΔΕ στην περιοχή των Μετεώρων, ενώ λίγο πριν ένα μήνα φασιστική «γκρούπα» προσπάθησε να διοργανώσει ρατσιστικό «φεστιβάλ» στο Θέατρο Άστρον της Μενεμένης. Είναι φανερή η προσπάθεια των φασιστοειδών να  εδραιώσουν την παρουσία τους στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μέσα από τον γνωστό τους τρόπο, δηλαδή τις επιθέσεις στο κίνημα και τους αγωνιστές.

Το κίνημα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους! Η ακροδεξιά και ο φασισμός αξιοποιούνται από το αστικό πολιτικό σύστημα για την εμπέδωση της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλεται από κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καταστολή οποιασδήποτε φωνής που αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική. Χτίζεται πάνω στην ιδεολογία της πάση θυσία ανάπτυξης, στην πολιτική των μισθών πείνας και την συντριβή της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, εξόντωσης του ασθενέστερου και κανιβαλισμού, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες κομμουνιστών, μεταναστών, εμπρησμούς καταλήψεων, τραμπουκισμούς και άγριους ξυλοδαρμούς αγωνιστών και νεολαίας που σηκώνει κεφάλι. Σπέρνει εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, αποπροσανατολίζοντας το λαό από τα συμφέροντά του, προσπαθώντας να υποτάξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η φασιστική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Όπως η διοργάνωση «φιέστας» στο Θέατρο Άστρον έπεσε στο κενό υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος και την παρέμβαση του αντικαπιταλιστικού σχήματος «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης», όπως η επίθεση στα Μετέωρα απαντήθηκε από μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση την επόμενη μέρα, έτσι θα απαντάμε στους φασίστες και τις θρασύδειλες επιθέσεις τους. Ειδικά στις εργατικές-λαικές συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα φροντίσουμε να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.