Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 19:20

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ: Παρασκευή 18/12, 6.00 μ.μ. Ομόνοια (Αθήνα) / Άγαλμα Βενιζέλου (Θεσ/νίκη)

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης

Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.

Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο:

Δεν μένουμε παρατηρητές στο δράμα της προσφυγιάς και δεν συναινούμε στις πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο με την Ελλάδα στο ρόλο του συνοριοφύλακα. Δεν αποδεχόμαστε κανέναν «ρεαλισμό» που πνίγει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, υψώνει φράχτες στα σύνορα και εξαπολύει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις ενάντια στις βάρκες των προσφύγων.

Δεν σιωπούμε μπροστά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους και τον ξεριζωμό. Είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που με τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, την υποδαύλιση θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων μεθοδεύουν τη διάλυση μιας σειράς χωρών της περιφέρειας και ανταγωνίζονται για τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των περιοχών. Η βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους» γεννήθηκε και γιγαντώθηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι εξίσου υπεύθυνες τόσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική, όσο και ο ταξικός πόλεμος, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στο εσωτερικό των δυτικών χωρών.

Δεν επιτρέπουμε να μετατραπούν οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους και να παρουσιαστούν ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Παλεύουμε ενάντια στους φράχτες και το κλείσιμο των συνόρων, ενάντια στον εγκλωβισμό των προσφύγων έξω από τα σύνορα της Ευρώπης με την εξαγορά αντιδραστικών καθεστώτων όπως αυτό του Ερντογάν.

Η ενοχοποίηση των προσφύγων είναι το όχημα για επιβληθούν αυταρχικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές, πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων και περιστολής των ελευθεριών όλων μας. Αντιστεκόμαστε στο «κράτος έκτακτης ανάγκης», στην νέα επίθεση στα πολιτικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης στο όνομα της «ασφάλειας», τη στρατιωτικοποίηση, την τρομοϋστερία, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο φράχτης στον Έβρο που η κυβέρνηση υπερασπίζεται εκτρέπει την προσφυγική διαδρομή στο επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα του ανατολικού Αιγαίου. Οι εκατοντάδες πνιγμένοι πρόσφυγες, οι άθλιες συνθήκες υποδοχής και η παντελής απουσία κρατικών δομών πρόνοιας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον συμπονετικό λόγο των υπουργών και να επουλωθούν από την πολύτιμη συμβολή των αλληλέγγυων που δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στου ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την αποδοχή της στις ευρωπαϊκές συμφωνίες αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο τόσο στην συνέχιση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, όσο και στην «αναχαίτιση» και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Με την αναβάθμιση της Frontex και την ίδρυση των Hot Spots παραχωρεί εκτεταμένη δικαιοδοσία στις υπηρεσίες της Ε.Ε. για να την ταχύρρυθμη διαλογή, κράτηση και «επαναπροώθηση» στην Τουρκία των εισερχόμενων οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.

Η καταγραφή και «διαλογή» στα Hot Spots είναι ένας μηχανισμός αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων, που βασίζεται σε αυθαίρετα, νομικά έωλα και ρατσιστικά κριτήρια. Η επίκληση της ανάγκης διαχωρισμού μεταξύ «προσφύγων» και «οικονομικών μεταναστών» είναι ψευδεπίγραφη και υποκριτική, εξυπηρετώντας τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Με τα Hot Spots αποκτούν τα κράτη της Ε.Ε. τη δυνατότητα να επιλέγουν τους πλέον εκμεταλλεύσιμους και «εντάξιμους» εργαζόμενους-ες και ταυτόχρονα να αποκλείουν από κάθε δικαίωμα ένα μεγάλο τμήμα της μεταναστευτικής εργασίας. Οι αποκλεισμένοι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες μετατρέπονται σε μια κατηγορία από-νομιμοποιημένων εργαζομένων, ενός φθηνού εργατικού δυναμικού «χωρίς χαρτιά», ευάλωτου στην εργασιακή εκμετάλλευση, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η επιχείρηση στρατιωτικοποίησης των ελληνο-τουρκικών συνόρων συνοδεύεται με μια πολιτική συνεργασίας με το καθεστώς Ερντογάν για την συγκράτηση με κάθε μέσο της προσφυγιάς πριν καν φτάσει στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά με αντάλλαγμα τα 3 δις «οικονομικής βοήθειας», την κατάργηση της βίζα και την σιωπηρή συναίνεση στον αυταρχισμό και τις δολοφονίες κούρδων και αριστερών αγωνιστών-ριών.

Οι μόνοι που μπορούν να εμποδίσουν αυτό το νέο μακελειό που στο διάβα τους μετρά εκατομμύρια θύματα και περιπλανώμενους είναι οι λαοί και η πάλη τους. Λαός και νεολαία στέλνουμε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό ηχηρό μήνυμα σε όλους τους λαούς. Προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και τους αγωνιστές στη Μέση Ανατολή και στη Γαλλία που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία.

Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση. Απαιτούμε:

Όχι στο πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.

Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο – Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Ανοιχτά Σύνορα – Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.

Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων – Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης – Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.

Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων – Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.

Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν – Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος

Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων – Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., Διαδήλωση Ομόνοια – Βουλή – Ε.Ε.

Μέχρι στιγμή συνυπογράφουν:

1. Αφγανική Κοινότητα

2. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

3. Α.Π.Ροσινάντε

4. Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ)

5. Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ)

6. ΑΝΤΑΡΣΥΑ

7. Antinazi Zone

8. Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

9. Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

10. Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

11. ΕΕΚ

12. Κατάληψη αλληλέγγυων σε πρόσφυγες και μετανάστες «Λυόμενα Ιλισίων»

13. ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

14. Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

15. Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

16. ΛΑΕ

17. Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας/Αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Κοινωνίας

18. Ο.Κ.Δ.Ε

19. Πρωτοβουλία για « Ένα Σπίτι Γυναικών»

20. Σουδανικός Σύλλογος

21. Τα Πίσω Θρανία – μια Πρωτοβουλία για Εκπαίδευση Χωρίς Διακρίσεις

kar

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ειδομένη Φαρμακονήσι οι δυο όψεις του νομίσματος της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΜΒΑΣΕΙΣ Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους πρόσφυγες και τους μεταναστες, ενώ έχει κλιμακώσει την επίθεσή της τις τελευταίες μέρες. Την Τετάρτη το πρωί πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, με στόχο να τους οδηγήσουν σε βίαιη και αναγκαστική μεταφορά με πούλμαν στην Αθήνα. Η επιχείρηση συνοδεύτηκε με ξύλο, χημικά και βίαιη μεταχείριση όλων όσων βρίσκονται στην Ειδομένη, ενώ είχε προηγηθεί η απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων, φωτογράφων, ρεπόρτερ, καθώς και των αλληλέγγυων που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση θα γίνει εν κρυπτώ και χωρίς μαρτυρίες. Προκλητικός ήταν ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας, μιλώντας για “καθαρισμό της περιοχής” ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων και η λειτουργία της αγοράς! Ο δε αρμόδιος γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Β. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα και να δράσει ενεργητικά για να αποτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών προς την Ευρώπη. Μίλησε για ανώτατο 30ήμερο διάστημα παραμονής στην Ελλάδα, κατόπιν του οποίου θα αναλαμβάνει η αστυνομία, ενώ συμπεριέλαβε την εφαρμογή αναγκαστικών απελάσεων και τη λειτουργία κέντρων κράτησης – στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η επιχείρηση ήρθε την ίδια μέρα που άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο είχε ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Παράλληλα, αμέσως πριν ένας μετανάστης έπεφτε νεκρός στην Ειδομένη, καθώς χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει η εκδίωξη των δημοσιογράφων, καθώς η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να λογοκρίνει και να φιμώσει τον τύπο και την ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας.

Την καταγραφή και των έλεγχο των συνόρων στην Ειδομένη ανέλαβαν οι δυνάμεις της FRONTEX. Συνολικά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα 2300 μετανάστες και πρόσφυγες με 45 πούλμαν. Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο γήπεδο Ταεκβοντό του Φαλήρου, ενώ είναι γνωστό ότι οι συνθήκες διαμονής τόσο στο Φάληρο όσο και στο Ελληνικό είναι εντελώς ακατάλληλες. Και οι δύο χώροι έχουν γεμίσει, ενώ δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την αξιοπρεπή διαμονή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που οδηγούνται εκεί.

Η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης έχει δυο στοιχεία: αφενός στόχευε στη διευκόλυνση του εμπορίου και της καπιταλιστικής ελεύθερης αγοράς και διακίνησης των προϊόντων αλλά αφετέρου δίνει μήνυμα ενεργητικής συνεισφοράς στο σχέδιο της ΕΕ για κλείσιμο των συνόρων και απέλασης των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες εισόδου. Έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερης αυταρχικής θωράκισης και εφαρμογής των καθεστώτων έκτακτης ανάγκης σε όλη την ΕΕ. Η κυβέρνηση υπακούει και συνηγορεί ενεργά στα εν λόγω σχέδια. Παράλληλα, προωθείται μια παράλληλη λογική άγριας εκμετάλλευσης των μεταναστών ως φτηνό εργατικό δυναμικό, με τα σχέδια για  άδειες περιορισμένου δικαιώματος εργασίας σε όσους είναι υπό υποχρεωτική απομάκρυνσή τους με αναβολή 6μηνου και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολεμικές επιχειρήσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κλιμακώνονται, με πρώτη τη Γαλλία που αφενός πρωτοστατεί στους βομβαρδισμούς και αφετέρου έχει εγκαταστήσει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και στρατιωτικοποίησης στο εσωτερικό. Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα προωθούνται σε βάρος των λαών της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν θάνατο, πείνα, εξαθλίωση, ξεριζωμό και προσφυγιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται με την πολιτική των ΗΠΑ – Ε.Ε., υπόσχεται νέες βάσεις, συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και αναβαθμίζει τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Κάνει δηλώσεις υποταγής στην πολιτική της Ε.Ε. για πρόσφυγες – μετανάστες, διατηρώντας τον φράκτη στον Έβρο, καταδικάζοντας σε θάνατο από πνιγμό απελπισμένους ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, διεξάγοντας αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών , και αποδεχόμενη την άρνηση των άλλων κρατών της Ε.Ε. να δεχθούν μετανάστες και πρόσφυγες γεγονός που οδηγεί στο να γίνει η Ελλάδα ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια, προτάσσουμε την αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων – μεταναστών ενάντια στην ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, την αντίσταση στην τρομοκρατική εκστρατεία του κεφαλαίου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ Ε.Ε. - ΝΑΤΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΕΞΩ Η FRONTEX. ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ HOT SPOTS ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Όλοι-όλες την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια.

Όλοι – όλες στην Πανελλαδική κινητοποίηση 23-24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο.

antarsya 13/12/2015

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 18/12, πανελλαδική καμπάνια αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Στις 18/12, Παγκόσμια μέρα του μετανάστη, ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.

Για την Αθήνα συγκέντρωση στις 18/12, 6μμ στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία σε συμμετοχή στην πανελλαδική διοργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο, ενάντια στην Ελλάδα – Φυλακή.

Όταν πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου, όταν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλιμακώνονται, όταν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες περιστέλλονται και εγκαθίσταται κράτος έκτακτης ανάγκης, όταν η γλώσσα της εξουσίας ξερνά το δηλητήριο της ξενοφοβίας, όταν κλείνουν τα σύνορα και χτίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, όταν η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει, συναινεί και πρωτοστατεί στην υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής βαρβαρότητας εμείς απαντάμε:

Πρόσφυγες και μετανάστες αδέλφια μας, ο πόλεμος είναι ο εχθρός!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 17/12/2015

 

Antinazi zone

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών/ριών

Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών

Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.

Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο:

 • Δεν μένουμε παρατηρητές στο δράμα της προσφυγιάς και δεν συναινούμε στις πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο με την Ελλάδα στο ρόλο του συνοριοφύλακα. Δεν αποδεχόμαστε κανέναν «ρεαλισμό» που πνίγει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, υψώνει φράχτες στα σύνορα και εξαπολύει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις ενάντια στις βάρκες των προσφύγων.

 • Δεν σιωπούμε μπροστά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους και τον ξεριζωμό. Είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που με τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, την υποδαύλιση θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων μεθοδεύουν τη διάλυση μιας σειράς χωρών της περιφέρειας και ανταγωνίζονται για τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των περιοχών. Η βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους» γεννήθηκε και γιγαντώθηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι εξίσου υπεύθυνες τόσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική, όσο και ο ταξικός πόλεμος, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στο εσωτερικό των δυτικών χωρών.

 • Δεν επιτρέπουμε να μετατραπούν οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους και να παρουσιαστούν ως απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης. Παλεύουμε ενάντια στους φράχτες και το κλείσιμο των συνόρων, ενάντια στον εγκλωβισμό των προσφύγων έξω από τα σύνορα της Ευρώπης με την εξαγορά αντιδραστικών καθεστώτων όπως αυτό του Ερντογάν.

 • Η ενοχοποίηση των προσφύγων είναι το όχημα για επιβληθούν αυταρχικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές, πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων και περιστολής των ελευθεριών όλων μας. Αντιστεκόμαστε στο «κράτος έκτακτης ανάγκης», στην νέα επίθεση στα πολιτικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης στο όνομα της «ασφάλειας», τη στρατιωτικοποίηση, την τρομοϋστερία, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο φράχτης στον Έβρο που η κυβέρνηση υπερασπίζεται εκτρέπει την προσφυγική διαδρομή στο επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα του ανατολικού Αιγαίου. Οι εκατοντάδες πνιγμένοι πρόσφυγες, οι άθλιες συνθήκες υποδοχής και η παντελής απουσία κρατικών δομών πρόνοιας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον συμπονετικό λόγο των υπουργών και να επουλωθούν από την πολύτιμη συμβολή των αλληλέγγυων που δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στου ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την αποδοχή της στις ευρωπαϊκές συμφωνίες αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο τόσο στην συνέχιση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, όσο και στην «αναχαίτιση» και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Με την αναβάθμιση της Frontex και την ίδρυση των Hot Spots παραχωρεί εκτεταμένη δικαιοδοσία στις υπηρεσίες της Ε.Ε. για να την ταχύρρυθμη διαλογή, κράτηση και «επαναπροώθηση» στην Τουρκία των εισερχόμενων οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.

Η καταγραφή και «διαλογή» στα Hot Spots είναι ένας μηχανισμός αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων, που βασίζεται σε αυθαίρετα, νομικά έωλα και ρατσιστικά κριτήρια. Η επίκληση της ανάγκης διαχωρισμού μεταξύ «προσφύγων» και «οικονομικών μεταναστών» είναι ψευδεπίγραφη και υποκριτική, εξυπηρετώντας τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Με τα Hot Spots αποκτούν τα κράτη της Ε.Ε. τη δυνατότητα να επιλέγουν τους πλέον εκμεταλλεύσιμους και «εντάξιμους» εργαζόμενους-ες και ταυτόχρονα να αποκλείουν από κάθε δικαίωμα ένα μεγάλο τμήμα της μεταναστευτικής εργασίας. Οι αποκλεισμένοι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες μετατρέπονται σε μια κατηγορία από-νομιμοποιημένων εργαζομένων, ενός φθηνού εργατικού δυναμικού «χωρίς χαρτιά», ευάλωτου στην εργασιακή εκμετάλλευση, τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η επιχείρηση στρατιωτικοποίησης των ελληνο-τουρκικών συνόρων συνοδεύεται με μια πολιτική συνεργασίας με το καθεστώς Ερντογάν για την συγκράτηση με κάθε μέσο της προσφυγιάς πριν καν φτάσει στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά με αντάλλαγμα τα 3 δις «οικονομικής βοήθειας», την κατάργηση της βίζα και την σιωπηρή συναίνεση στον αυταρχισμό και τις δολοφονίες κούρδων και αριστερών αγωνιστών-ριών.

Οι μόνοι που μπορούν να εμποδίσουν αυτό το νέο μακελειό που στο διάβα τους μετρά εκατομμύρια θύματα και περιπλανώμενους είναι οι λαοί και η πάλη τους. Λαός και νεολαία στέλνουμε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό ηχηρό μήνυμα σε όλους τους λαούς. Προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες και τους αγωνιστές στη Μέση Ανατολή και στη Γαλλία που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία.

Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

Απαιτούμε:

 • Όχι στο πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.

 • Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο - Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Ανοιχτά Σύνορα - Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.

 • Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 • Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων - Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης - Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.

 • Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων - Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.

 • Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν - Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος

 • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων - Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., Διαδήλωση Ομόνοια - Βουλή - Ε.Ε.

Antinazizone

 

 

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Αθήνα 16/12/2015

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Προσφυγικό – μεταναστευτικό

Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτάσει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, έχοντας κάνει ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι με τα πόδια ως την Τουρκία και με βάρκες ως τα ελληνικά νησιά.

Έχουν μαζί τους γυναίκες και μικρά παιδιά, ακόμα και ημερών, και μένουν στην πλειοψηφία τους σε πάρκα και ανοιχτούς χώρους. Άλλοι έχουν αφήσει πίσω τις οικογένειές τους με την ελπίδα να επανενωθούν όταν καταφέρουν να πάρουν άσυλο σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Ο πόλεμος που μαίνεται γύρω τους καθιστά την παραμονή τους στη χώρα τους αδύνατη, αφού κάθε στιγμή απειλείται η ζωή τους. Το κύμα αυτό θα διευρύνεται όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια.

Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη στήριξη κρατών και διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους.

Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι ολιγάρχες διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.

 • Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το δημιούργημά τους τον ISIS και τον πόλεμο.

 • Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Η ΔΟΕ και δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας. Η ΔΟΕ καλεί το σύνολο των εκπαιδευτικών να αναλάβει δράσεις στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών μέσα και έξω από τις σχολικές τάξεις .

Ολόκληρο, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο μιας ιδιότυπης εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση αποποιούμενη την ευθύνη της για υλοποίηση μιας πολιτικής που θα απαντά με τρόπο αποτελεσματικό στις ανάγκες που δημιουργούνται από τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, προβάλλει ως «μοναδική λύση» την καταστολή και την μετατροπή της χώρας με τις ευλογίες της ΕΕ σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών .

Είναι, όμως, πρώτα από όλα ζήτημα της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να βρει χώρους φιλοξενίας, να τους στελεχώσει και να μεριμνήσει για τα έγγραφα που χρειάζονται όσοι και όσες θέλουν να μετακινηθούν από τη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι το προσφυγικό κύμα το οποίο προκαλείται από πολέμους, που οι ίδιες οι χώρες της Δύσης υποδαυλίζουν και δημιουργούν, δεν είναι κάτι παροδικό. Η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, η σίτιση και η στέγασή τους, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, δεν είναι μια ανάγκη προσωρινή.

Απαιτείται η άμεση λήψη αποφάσεων για δημιουργία των κατάλληλων δομών και για προσλήψεις του εξειδικευμένου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, μαγείρων) που χρειάζεται για να τις λειτουργήσουν.

Τα θύματα του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή είναι χιλιάδες. Όσοι δεν πεθαίνουν από τον πόλεμο στις χώρες τους, όσοι δεν πνίγονται στο Αιγαίο ή δεν δολοφονούνται στα σύνορα, καταδικάζονται να πεθάνουν από την πείνα στη χώρα πρώτης υποδοχής, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η Ελλάδα, γιατί έτσι επιτάσσουν οι διεθνείς συνθήκες. Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι πόροι της Ελλάδας πάνε στην καταστολή και στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία ουσιαστική πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη σίτιση και της στέγαση των ανθρώπων που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, προφανώς η ελληνική Κυβέρνηση και η Ε.Ε. πιστεύουν ότι αν συνεχίσουν να τους αγνοούν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών Να σταματήσει η απάνθρωπη αντιμετώπισή τους από το κράτος. Να τους δοθεί άμεσα η δυνατότητα να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν και για όσο διάστημα παραμένουν εδώ να τους εξασφαλιστεί τροφή και στέγη.

Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης:

Πρόσφυγες / Μετανάστες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι

Ολοι/ες στη Διαδήλωση Ομόνοια – Βουλή – Ε.Ε. . Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ.,

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Από τη Δ.Ο.Ε.

doe

 

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

ΠΟΡΕΙΑ 18/12 στις 17.00 ΟΜΟΝΟΙΑ

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/στριών

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες

Να πέσει ο φράχτης του Έβρους

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

facebook

Notara afisa18

 

Θεσσαλονίκη: Πορεία Αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου

Πορεία αλληλεγγύης διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, σωματεία, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου- πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Το κάλεσμα είναι την Παρασκεύη στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, με τα κινήματα που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του ρατσισμού, του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γεννούν την προσφυγιά, με τους χιλιάδες ανθρώπους αυτού του πρωτοφανούς κύματος αλληλεγγύης.

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική μίας Ευρώπης – Φρούριο, η οποία προσπαθεί να κλείσει τις ρωγμές που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα η δυναμική κίνηση των προσφύγων και η αλληλεγγύη των κοινωνιών, χτίζοντας νέους φράχτες, κατεβάζοντας κι άλλο στρατό, καθιστώντας τις χώρες της περιφέρειάς της, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία δεσμοφύλακες των προσφύγων.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τη ρατσιστική «διαλογή» των ανθρώπων στα Hot Spots, τον απάνθρωπο διαχωρισμό ανάμεσα σε «πρόσφυγες» και «μετανάστες» με βάση μάλιστα μόνο την εθνική καταγωγή. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην προσφυγιά και στη μετανάστευση ως το ύστατο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, όποια και να είναι η αιτία που τον ωθεί.

Παλεύουμε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποδέχεται και εφαρμόζει πιστά την ευρωπαϊκή πολιτική. Ενώ καταγγέλλει υποκριτικά άλλα κράτη για απανθρωπιά, η ίδια διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να σκυλοπνίγονται στο Αιγαίο, κρατά ανοιχτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επαναπροωθεί και απελαύνει συστηματικά πρόσφυγες από «μη επιθυμητά» κράτη, ενώ φτάνει στο σημείο να εγκαλεί την Τουρκία που δεν δέχεται τις «επανεισδοχές», δηλαδή τις απελάσεις των προσφύγων που πέρασαν από το έδαφός της.

Καταγγέλλουμε ότι πίσω από την προσφυγιά βρίσκεται ο διαρκής πόλεμος που έχει εξαπολύσει η ίδια η Ευρώπη κι ολόκληρη η Δύση –πάλι δυστυχώς με την ελληνική συμμετοχή- ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, οι συνεχείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί και οι κατοχές. Δεκαετίες ατέλειωτης καταπίεσης και εκμετάλλευσης, οι οποίες μεταξύ άλλων γέννησαν και όπλισαν το δολοφονικό ISIS, το οποίο προτού δαγκώσει το χέρι που το τάισε, γιγαντώθηκε πουλώντας πετρέλαια και προστασία στη Δύση και χτυπώντας τους λαούς και τα κινήματα της περιοχής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέα αντιτρομοκρατική υστερία, η οποία χρησιμοποιεί τις φρικαλεότητες του ISIS για να τρομοκρατήσει λαούς και κινήματα, να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες, να θρέψει την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, να διαχωρίσει τους φτωχούς και να καταργήσει δικαιώματα.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ασφαλή διέλευση για τους πρόσφυγες που περνάν από την Ελλάδα. Να πέσουν οι φράχτες της Ευρώπης – Φρούριο, ξεκινώντας από τον «δικό μας» στον Έβρο, γι’ αυτό άλλωστε κινητοποιούμαστε με κάθε ευκαιρία εναντίον του, όπως θα κάνουμε και στις 24 του Γενάρη με την πορεία στα σύνορα δίπλα στο φράχτη. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να καταργηθεί η Frontex, να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στην προσφυγιά.

Παλεύουμε για άσυλο και φιλοξενία στους πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας, για νομιμοποίηση στους μετανάστες και ιθαγένεια στα παιδιά τους.

Ανοιχτά Σύνορα, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!".

Alterthess

afisa 22afisa 22afisa 22afisa 22afisa 22

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.