Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 22:14

Οι Ζωές Μας Μετράνε: Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα

 

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ HELLENIC TRAIN

Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

πηγή: https://septrainose.gr/article/15134

 

Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ: Συλλαλητήριο 5/3 11:00 στο Σύνταγμα

Πειραιάς 4/3/2023

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η οργή και η θλίψη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα σε όλη την κοινωνία αλλά ιδιαίτερα στην μεγάλη οικογένεια του σιδηροδρόμου.

Η κυνικότητα που αντιμετώπισε το τραγικό γεγονός το διαπλεκόμενο σύστημα της πολιτικής ηγεσίας και των καλοπληρωμένων δημοσιογράφων μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο. Δεν υπάρχουν για αυτούς νεκροί, δεν υπάρχουν τραγικές παραλήψεις και ύποπτες εργολαβίες από τις διορισμένες διοικήσεις των οργανισμών. Υπάρχει μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι, το πως θα ξεπεραστεί η τραγωδία χωρίς να δημιουργήσει πολιτικό κόστος. Το «χαμήλωσε το βλέμμα για να φαίνεσαι πιο θλιμμένος» και η άθλια σύγκριση τραγωδιών όπου τα τραγικά θύματα γίνονται επικοινωνιακά νούμερα, ξεπερνάει τα οποιαδήποτε λογικά όρια.

Τελευταία πινελιά σε αυτήν την αθλιότητα, η προσπάθεια που γίνεται εν μέσω της τραγωδίας να ιδιωτικοποιηθεί το νερό (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ) με ένα νομοσχέδιο εξπρές του Υπουργείου Ενέργειας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι.

Τα προβλήματα που άφησαν να χρονίζουν και δημιούργησαν αυτό το τραγικό δυστύχημα υπάρχουν και στην δικιά μας εταιρεία. Έλλειψη προσωπικού, έλλειψη ανταλλακτικών, εγκατάλειψη εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Τα συνδικάτα στην εταιρεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα δράση. Να αναδείξουν τα προβλήματα και να ζητήσουν άμεσα λύσεις. Αλλά πρώτα από όλα να αναδείξουν όλες τις ύποπτες δραστηριότητες των στελεχών της εταιρείας. Γιατί όπως απέδειξε η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, η σιωπή είναι συνενοχή.

Σε ότι αφορά το συνδικάτο μας θα ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση. Για να μην ξαναδούμε «Τέμπη», για να μην έχουμε άλλον Πέτρο Γιάμαλη. Αλλά και για να μην δούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες σε εξπρές νομοσχέδιο φαστ τρακ ιδιωτικοποίησης.

Αύριο οι συνάδελφοι του ΟΣΕ μας καλούν να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 11.00 στο Σύνταγμα.

Αύριο επιβάλλεται να είμαστε όλοι εκεί. Να πενθήσουμε για τους συναδέλφους και τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν και να αγωνιστούμε για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Θα συνεχίσουμε να λέμε την γνώμη μας και να ασκούμε κριτική στα όσα συμβαίνουν. Άλλωστε αυτό επιβάλλει ο ρόλος ενός συνδικάτου. Υπό αυτό το πρίσμα είναι θεμιτό να δεχόμαστε και εμείς κριτική για τα λεγόμενά μας και τα πεπραγμένα μας, για την οποία διατηρούμε το δικαίωμα να σχολιάζουμε και να απαντάμε. Αυτό άλλωστε είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας

Δεν θα απαντάμε όμως σε αθλιότητες, χαρακτηρισμούς και ύβρεις που μόνο σκοπό έχουν να αλλάξουν τα θέματα της επικαιρότητας, να απενοχοποιήσουν και να δώσουν βήμα λόγου σε αυτούς «που έχουν λερωμένη την φωλιά τους».

πηγή: https://stasy-union.gr/syllalitirio-5-3-1100-sto-syntagma/

 

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ

Σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, δεν έχουμε λόγια για να εκφραστούμε για την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία. Ο πόνος των οικείων και των συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν απαλύνεται τούτες τις ώρες με λόγια παρηγοριάς. Ο θρήνος τους, έχει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων, που επεκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Το ΣΗΕΚ εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στους συγγενείς των αδικοχαμένων, καθώς και στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη HELLENIC TRAIN, αύριο Κυριακή 5 Μάρτη 2023, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία (Γραμμές 1, 2 & 3).

Παρά τις προειδοποιήσεις, γραπτές και προφορικές από τα Συνδικάτα των εργαζομένων, αναφορικά με τα προβλήματα και τα κενά ασφάλειας, την απουσία μέτρων προστασίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι αρμόδιοι κώφευαν επιδεικτικά! Προφανώς, αποτελούν θιασώτες του “αν δεν προκύψει η αναποδιά, τότε δεν λαμβάνουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε”. Και να που η αναποδιά προέκυψε και μάλιστα έλαβε δυσθεώρητες και αβάσταχτες διαστάσεις, φέρνοντας στα χείλη μας αναπάντητα “γιατί;”

Γιατί οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία σε Θέματα ασφαλείας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις να στοιχίσουν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και να στερήσουν μια για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους; Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη γι’ αυτό και δε Θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και διασφάλιση αυτού που λέγεται “ασφάλεια Σιδηροδρόμου” για να μην βιώσουμε ποτέ άλλοτε τέτοιου εύρους τραγωδία! Θρηνούμε τους αδικοχαμένους συμπολίτες και συναδέλφους μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ως ελάχιστο φόρο τιμής συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11 π.μ. Γι’ αυτό το λόγο οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 πμ έως τις 4 μμ, προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα Σωματεία των σιδηροδρομικών.

 

 

Εργατικό Κέντρο Αθήνας

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - 11π.μ.

Οι λέξεις είναι φτωχές αλλά τα στόματα δεν πρέπει να κλείσουν. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με την τραγική απώλεια 11 συναδέλφων σιδηροδρομικών και δεκάδων συνανθρώπων μας, μας έχει συγκλονίσει.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλους τους ιθύνοντες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η ασφάλεια των ζωών μας να επιστρέψει με την αναγκαία στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Καμία ανοχή στην εγκληματική απάθεια όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά να αγνοούν επί σειρά ετών τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων. Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί απεργούν και η φωνή τους πρέπει να εισακουστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την 48ωρη απεργία των σωματείων στην Hellenic Train και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί.

πηγή: https://www.eka.org.gr/gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/7119/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-2023-03-04

 

 

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 11πμ στο Σύνταγμα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11 πμ στο Σύνταγμα, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη νεολαία και όλο το λαό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, γιατί «τo έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

πηγή: https://adedy.gr/kalesma-ee-adedy-stin-apergiaki-sygkentrwsi-twn-sidirodromikwn-kyriaki-05-03-syntagma-04032022/

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α)

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5 Μάρτιου στις 11 το πρωί τα Σωματεία εργαζομένων στην Hellenic Train πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση που καλούν οι σιδηροδρομικοί.

Τα σωματεία των σιδηροδρομικών έχουν εκδώσει μια σειρά από ανακοινώσεις, δελτία τύπου, έχουν στείλει μια σειρά από εξώδικα κι έχουν προκηρύξει απεργίες καταγγέλλοντας τις σοβαρότατες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας. Έχουν καταγγείλει επανειλημμένως Διοικήσεις και εποπτεύοντα Υπουργεία για τα τεράστια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτιού και των συρμών. Οι Διοικήσεις της Hellenic Train, του ΟΣΕ, αλλά και η κυβέρνηση υποβάθμιζαν συστηματικά και χλεύαζαν τις καταγγελίες τους. Ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ουδέποτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ανέδειξαν τις σοβαρότατες καταγγελίες των εργαζόμενων. Όλα έδειχναν ότι οδεύαμε στον όλεθρο και την καταστροφή.

Σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου των σωματείων εργαζομένων στην Hellenic Train τα οποία έχοντας πλέον εξαντλήσει την υπομονή τους απέναντι στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων, προκηρύσσουν 48ωρη απεργία και καλούν όλους μας να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 5 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ

#Σεσαςπουμαςακουτε

#sesaspoumasakoute

#Ναακουτετασωματεια

πηγή: https://www.facebook.com/pothapage/?locale=el_GR

 

 

Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων - Δικηγορική Ανατροπή

Αγωνιζόμαστε στο πλάι των συνδικάτων των σιδηροδρομικών για να μην ξαναγίνει τέτοιο έγκλημα

Καλούμε στην παλλαϊκή συγκέντρωση Κυριακή 5/3, 11.00 Σύνταγμα

Δικαιοσύνη για τα αθώα θύματα και τις οικογένειες - Δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες

Προτού καλά καλά μετρηθούν τα θύματα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση έχει σπεύσει να προπαγανδίσει, με τα πρόθυμα μιντιακά της στηρίγματα μια γραμμή συγκάλυψης των τεράστιων πολιτικών της ευθυνών και των ουσιαστικών αιτίων που επέτρεψαν να φτάσουμε σε ένα τέτοιο δυστύχημα, με δεκάδες νεκρούς και μάλιστα μικρά παιδιά.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Η συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών κοστίζει ζωές.

Είναι ήδη αργά. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών από σειρά κυβερνήσεων, η παράδοση των κοινωνικών αγαθών και της ασφάλειας των πολιτών στο βωμό του κέρδους ιδιωτών, ο ανύπαρκτος εξοπλισμός και τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας, η διάλυση και εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, τις οποίες επιδοτεί μάλιστα το κράτος αφού τις ιδιωτικοποίησε, δεν είναι λάθος. Είναι πολιτική.

Να την ανατρέψουμε.

Διαδηλώνουμε στο πλάι των εργαζόμενων που εγκαίρως είχαν καταγγείλει τις ελλείψεις και τους κινδύνους, αλλά λοιδορήθηκαν και αγνοήθηκαν.

ΩΣ ΕΔΩ!

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα, Κυριακή 5/3, 11.00

πηγή: https://www.facebook.com/enallaktikh/

 

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης καλεί τις φίλες, τους φίλους, τα μέλη της και το λαό της περιοχή μας να μην αφήσουμε ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη.

Συμμετέχουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας που προχωρούν τα σωματεία σιδηροδρομικών το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι σιδηροδρομικοί απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Η οργή μεγαλώνει και από τη στάση της κυβέρνησης, που επιχειρεί το κουκούλωμα και την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, αλλά και την καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις, όπως συνέβη πάλι την Παρασκευή το βράδυ, που η ΕΛΑΣ έπνιξε στα χημικά το κέντρο της Αθήνας ενάντια στις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνταν.

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

πηγή: http://ergatikilesxi.gr/news/%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b7-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b7-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%bf/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 22:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.