Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 13:45

Πόλεμος για τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων και αγώνας εξουσίας

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

 

Πόλεμος για τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων και αγώνας εξουσίας

 

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΝΩ ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Η αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις για τα εξοπλιστικά, με φόντο τα δισεκατoμμύρια που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι πάνε τελικά τα εξοπλιστικά στην βουλή ενώ αναμένεται και οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ερώτηση.

Πρόκειται για την ερώτηση που ετοίμαζαν να καταθέσουν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους το ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ η ηγεσία του κόμματος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θυμίζουμε την σχετική δημοσίευση:

Το Μαξίμου «έκοψε» την ερώτηση Φίλη για τον Καμμένο – Χαμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκαρφώματα και πισώπλατες… μαχαιριές! 

To Ποτάμι πήρε πρωτοβουλία για να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος να δώσει απαντήσεις για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε σχετική επιστολή του ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Δανέλλης αναφέρει: «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στο πλαίσιο αυτό, Το Ποτάμι επιμένει στην αναγκαιότητα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ωστόσο, επειδή εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να ενημερώσει σχετικά».

Και ερώτηση από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πάει τα εξοπλιστικά στην βουλή με ερώτηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων αναφέρει στην ερώτηση του ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα, δεν πρόκειται ούτε για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης.

Ο ίδιος λέει ότι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, να λειτουργεί ετσι η κυβέρνηση αν και επισημαίνει ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα.

Στο πλαίσιο αυτό όμως απαιτείται εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών χωρίς υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού.

Με δεδομένο μάλιστα, αναφέρει, ότι η χώρα μας εν μέσω βαθιάς κρίσης δαπανά σημαντικά ποσά για αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τομείς κοινωνικής πολιτικής προχωρώντας σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός απο τον βουλευτή σε ποιο γενικότερο σχέδιο εντάσσεται η πρόθεση αυτή για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια αυτών των νέων εξοπλισμών της τάξης των 2 δις ευρώ και για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή.

Φυσικά ούτε το ΠΟΤΑΜΙ, ούτε η ΔΗΜΑΡ έγιναν ξαφνικά φίλοι των εργαζομένων.

Ούτε φυσικά σκέφτηκαν και ενδιαφέρθηκαν για τα δεινά και τα Αδιέξοδα που προκάλεσαν στον λαό μας η αστική μνημονιακή πολιτική που υπερασπίζονται, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στο οποίο ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!

Ουσιαστικά, είτε με τα ανθυποβροχιακά αμερικανικά αεροσκάφη ORION, είτε με το γιγάντιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με απευθείας ανάθεση παραγγελιών 5-7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διεξάγεται ένας τρομερός πόλεμος ανάμεσα στις ευρωπαικές-αμερικανικές-ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες και τους αντίστοιχους Έλληνες βιομηχάνους-εμπόρους του ολέθρου που συνδέονται με αυτές.

Τα λεφτά είναι πολλά...

Όλοι καλλιεργούν τον εθνικισμό, με πρωταγωνιστές τους Καμμένο-Κοτζιά που προπαγανδίζουν την εθνική ανασφάλεια και την πολεμοκαπηλεία...

Ο ευρωπαικός παράγοντας, ο βασικός κερδισμένος των προηγούμενων ετών -και φυσικά φέρει βασική ευθύνη στην ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ- νοιώθει ότι υποχωρεί καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται στις ΗΠΑ.

Θα ζήσουμε όμως μια σφοδρή σύγκρουση.

Όλοι θα μιλούν για τουρκική προκλητικότητα και ταυτόχρονα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-Λεβέντης-οι ΝΑΖΙ της Χ.Α., το σύνολο των δημοσιογράφων που τρώνε από τις διαφημίσεις των πολεμικών βιομηχανιών, θα σκοτώνονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν τα τρομερά συμβόλαια!

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας που φυσικά έμεινε χωρίς απάντηση:

Γιατί κοροιδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαό μας για τους πολεμικούς εξοπλισμούς; 

Δε θα κουραστούμε να το λέμε:

μόνο η αγωνιστική παρέμβαση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο και τα θερμά επεισόδια.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Και αυτή την στιγμή διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος εναντίον των εργαζόμενων και της νεολαίας και στις δύο ακτές του Αιγαίου:

Αυτοκτονίες, τραυματισμοί και θάνατοι σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά για χάρη του Αξιόμαχου και της πολεμικής προετοιμασίας, θάνατοι πιλότων σε τακτά χρονικά διαστήματα, εξοντωτικές ποινές σε Ελλάδα-Τουρκία εναντίον φαντάρων-στρατιωτικών που το σύστημα εξουσίας υποψιάζεται ως απειλή, μείωση μισθών-συντάξεων-κοινωνικών παροχών και απίστευτες θυσίες για να γίνουν νέοι άχρηστοι προκλητικοί πολεμικοί εξοπλισμοί.

Στα παραπάνω προσθέστε και τον αγώνα εξουσίας, με την αναδιάταξη των πολιτικών συνεργασιών.

Προσέξτε το πόσο σκυλιασμένα τοποθετούνται διάφορα μιλιταριστικά σαιτ φερέφωνα του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και από την άλλη μεριά το ΠΡΩΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΨΕΜΑ:

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα την πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16, για υποστήριξη και συντήρηση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, καθώς επίσης και για την αγορά από τις ΗΠΑ αεροσκαφών stealth τύπου F-35. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ έχει ήδη γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F-35).

Ο εκσυγχρονισμός ωστόσο των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί εθνικό ζήτημα. Δεν πρόκειται ούτε για ένα θέμα εσωκομματικό, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ένα θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης.

Κι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την ανοχή του Πρωθυπουργού να συνεχίζει να δημιουργεί εντυπώσεις, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Να σημειωθεί εδώ ότι η εν λόγω αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας είναι εξαιρετικά κοστοβόρα.Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το κόστος του προγράμματος για την αναβάθμιση των F-16 υπολογίζεται μεταξύ 1,7 και 2 δις ευρώ, ενώ το κόστος ενός εκάστου F-35 κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 εκατ. ευρώ.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα. Στο πλαίσιο αυτό όμως απαιτείται εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών χωρίς υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού.

Με δεδομένο ότι:

Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τομείς κοινωνικής πολιτικής και συμφωνεί σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, την πραγματική οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια.

Η χώρα μας εν μέσω βαθιάς κρίσης δαπανά σημαντικά ποσά για αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες.

Η όποια επιλογή για την ενεργοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων πρέπει να εντάσσεται σ’ έναν γενικότερο και σαφή σχεδιασμό και να διακρίνεται από πλήρη διαφάνεια.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Έχουν όντως ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια των συγκεκριμένων εξοπλισμών; Κι αν ναι, σε ποιο σημείο βρίσκονται; Έχει αποσταλεί αίτημα και αν ναι, με ποιο σκεπτικό και από ποιον αποφασίσθηκε; Για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή, αλλά ενημερωνόμαστε από σχετικά δημοσιεύματα;

Σε ποιο γενικότερο σχέδιο εντάσσεται η πρόθεση αύξησης αυτών των συγκεκριμένων δαπανών; Έχει ήδη προβλεφθεί, ο τρόπος αποπληρωμής των σχετικών πιστώσεων;»

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τούρκοι-Ελληνες εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από τον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσσμό-φασισμό.

Μόνο από τον κοινό αγώνα εξαρτάται η ΕΙΡΗΝΗ και η ΕΥΗΜΕΡΙΑ των δύο λαών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 13:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.