Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 22:52

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Αποθρασύνονται οι φασιστικές συμμορίες - Μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης και αξιωμ. αντιπολίτευσης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Αποθρασύνονται οι φασιστικές συμμορίες - Μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης και αξιωμ. αντιπολίτευσης

 

Καλά κρατεί το πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνησης και της Ν.Δ. με την φασιστική συμμορία που έχει στηθεί στην Λέσβο υπό τον μανδύα της λεγόμενης Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου. Η Ν.Δ. σιγοντάρει την Πατριωτική Κίνησης για να καρπωθεί τις ψήφους των αρκοδεξιών και να σταματήσει τις διαρροές προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την δράση τέτοιων φασιστικών ομάδων και την χρησιμοποιεί ως φόβητρο προς τις δυνάμεις της αριστεράς και το λαϊκού κινήματος με στόχο στις εκλογές να καρπωθεί την ψήφο τους μέσα από τα θολά αντιδεξιά μέτωπα που σχεδιάζει.

Η κυβέρνηση έχει όλες τις εξουσίες στα χέρια της για να διαλύσει στη Λέσβο και σε όλη την χώρα τις φασιστικές συμμορίες που ξεφυτρώνουν, δεν το κάνει και αυτό τις αποθρασύνει.

Η πολιτική κάλυψη της Ν.Δ. στο πογκρόμ κατά των προσφύγων και των αλληλέγγυων το περασμένο Απρίλιο, ήταν η αρχή μιας σειρά πιο επιθετικών ενεργειών από τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες του νησιού. Στον ίδιο μύλο ρίχνουν νερό η Δημοτική Αρχή Λέσβου που θυμάται να καθαρίσει την πλατεία Σαπφούς μόνο όταν γίνεται κινητοποίηση από τους πρόσφυγες και απαγορεύει την είσοδο στην πλαζ Τσαμάκια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Από κοντά και η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου που εξέδωσε απόφαση για να κλείσει το ΠΙΚΠΑ.

Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για την λειτουργία του κολαστηρίου της Μόριας. Αυτή κρατά σε συνθήκες πλήρους ένδειας χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της Μόριας και των γύρω χωριών.

Η ανοχή της κυβέρνησης και το σιγοντάρισμα της Ν.Δ. και των τοπικών αρχόντων στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις έχει οδηγήσει στο πρωτοφανές γεγονός της ανοιχτής στήριξης σε όσους πυροβολούν πρόσφυγες – μετανάστες και προπηλακίζουν δημοσιογράφους.

Η T.E. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου καλεί το λαό του νησιού να συνεχίσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες - μετανάστες. Να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις.

Η T.E. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου αγωνίζεται για να κλείσει εδώ και τώρα το κολαστήριο της Μόριας και όλα τα Hot Spot που λειτουργούν στα νησιά, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες - μετανάστες για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους. Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που είναι η κύρια αιτία ξεριζωμού των προσφύγων. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από τους Ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην χώρα και να φύγουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Frontex από το Αιγαίο και όλη την χώρα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.