Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 15:43

Posle: Νέος διαδικτυακός τόπος στα ρωσικά και στα αγγλικά. Ρώσοι ακτιβιστές συζητούν για τον πόλεμο και τις συνέπειές του

Posle: Νέος διαδικτυακός τόπος στα ρωσικά και στα αγγλικά

Ρώσοι ακτιβιστές συζητούν για τον πόλεμο και τις συνέπειές του

https://posle.media

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Οι Ρώσοι ακτιβιστές που δημιούργησαν τη νέα ιστοσελίδα "Posle" (που σημαίνει "Μετά" στα ρωσικά) παρουσιάζουν τον σκοπό αυτής της νέας πλατφόρμας.

Γιατί να ξεκινήσουμε το Posle;

Συνοπτικά για τις πολιτικές αρχές και τους στόχους του project μας.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ζωή και στις δύο χώρες δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Αλλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να δράσουμε παραπέρα πρέπει να βρούμε απαντήσεις σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα. Γιατί ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σταματήσει; Πώς θα είναι το μέλλον μετά τον πόλεμο; Το Posle ("Mετά" στα ρωσικά) είναι μια προσπάθεια να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Ως κοινότητα συγγραφέων με τις ίδιες απόψεις, καταδικάζουμε τον πόλεμο, ο οποίος έχει προκαλέσει μια ανθρωπιστική καταστροφή, έχει επιφέρει κολοσσιαία ζημιά και έχει οδηγήσει στη σφαγή αμάχων στην Ουκρανία. Ο ίδιος αυτός πόλεμος έχει προκαλέσει ένα κύμα καταστολής και λογοκρισίας στη Ρωσία. Ως μέρος της Αριστεράς, δεν μπορούμε να δούμε αυτόν τον πόλεμο χωριστά από την τεράστια κοινωνική ανισότητα και την αδυναμία της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Φυσικά, δεν μπορούμε επίσης να αποδεχτούμε ούτε μια ιμπεριαλιστική ιδεολογία που προσπαθεί να διατηρήσει το status quo ανέπαφο και τρέφεται από τον μιλιταριστικό λόγο, την ξενοφοβία και τον φανατισμό.

Η πλατφόρμα μας θέτει ως στόχο να εξετάσει τη δομή αυτών των προβλημάτων και να οραματιστεί τη διέξοδο. Η Posle καλωσορίζει και είναι ανοιχτή σε μελετητές, δημοσιογράφους, ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες - σε όλους, οι οποίοι επιδιώκουν να κατανοήσουν το παρόν και να σκεφτούν το μέλλον.

Μάιος 2022

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 15:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.