Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 12:28

Οι εργαζόμενοι της Amazon αντεπιτίθενται

Ο Chris Smalls, ιδρυτής του Amazon Labour Union μιλάει σε συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2021.

 

 

 

Hans-Christian Stephan

 

Οι εργαζόμενοι της Amazon αντεπιτίθενται

 

 

Πώς προσπαθούν οργανωτές και ακτιβιστές να αντιστρέψουν την κατάσταση στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Η νίκη του Εργατικού Συνδικάτου της Amazon (Amazon Labour Union / ALU) στις εκλογές του συνδικάτου στο κέντρο συσκευασίας JFK8 στη Νέα Υόρκη αποτελεί σημαντική επιτυχία για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon. Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι στην πιο σημαντική αγορά της Amazon, τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να διαπραγματεύονται τις συνθήκες εργασίας με τη διοίκηση.

Ωστόσο, αυτό που έχει ξεχαστεί μέσα στην κάλυψη της επιτυχίας τους από τα μέσα ενημέρωσης, είναι ότι οι προσπάθεια του ALU δεν ήταν η πρώτη –ή έστω η πρώτη επιτυχημένη– προσπάθεια των εργαζομένων να συνδικαλιστούν στην Amazon στις ΗΠΑ. Άλλα συνδικάτα –τα οποία, οφείλουμε να πούμε ότι δεν είναι αναγνωρισμένα συνδικάτα σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, επειδή δεν θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές των εργατικών συνδικάτων για στρατηγικούς λόγους– κατάφεραν πρόσφατα να προωθήσουν βελτιώσεις και μεταρρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε διάφορα μέρη.

Το παρόν άρθρο παρέχει μια επισκόπηση των διαφόρων στρατηγικών των συνδικάτων στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στα προβλήματα που παρουσιάζουν συγκεκριμένες στρατηγικές. Εκτός από την Ένωση Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων (Retail, Wholesale and Department Store Union / RWDSU) και τους Teamsters, η προσοχή εδώ εστιάζεται κυρίως στο ALU και στις πρακτικές του δικτύου ομάδων διατοπικής οργάνωσης Amazonians United (AU), με τους οποίους βρίσκομαι σε διάλογο εδώ και αρκετό καιρό μέσω της συμμετοχής μου στη Διεθνή των Εργαζομένων της Amazon [Amazon Workers International].1

Για το άρθρο αυτό, μίλησα εκτενώς με την οργανώτρια της AU, την Άιρα.

Αυτό το άρθρο επιδιώκει να συμβάλει στη συζήτηση σχετικά με τις στρατηγικές των εργατικών συνδικάτων στην Amazon. Παρόλο που οι συνθήκες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των επιμέρους κρατών, έχουν κοινά σημεία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για να μάθει ο ένας από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του άλλου.

 

Εξουσία και αντι-εξουσία σε μια πολυεθνική εταιρεία

Πριν εμβαθύνουμε στις στρατηγικές του ALU και της AU, είναι χρήσιμη μια γενικότερη ματιά στις συνθήκες αγώνα κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι της Amazon αναπτύσσουν διάφορες στρατηγικές. Εμπνεόμενος από την προσέγγιση των πόρων ενέργειας της Ιένα2, εστιάζω σε πέντε σημεία σε αυτή την ανάλυση:

1. Στο τέλος του 2021, η Amazon διέθετε 253 κέντρα συσκευασίας (FC) και 467 σταθμούς παράδοσης (DS) στις ΗΠΑ, ενώ το δίκτυο logistics της εταιρείας συνεχίζει να αναπτύσσεται.3 Οι απεργίες και άλλες εργατικές δράσεις σε μεμονωμένους κόμβους του δικτύου δεν κάνουν μεγάλη ζημιά στην εταιρεία. Εάν, για παράδειγμα, πραγματοποιηθεί απεργία στο κέντρο συσκευασίας στη Λειψία της Γερμανίας, τότε τα εμπορεύματα μετακινούνται μεταξύ διαφόρων θέσεων και οι πελάτες τα προμηθεύονται από άλλες μεγάλες αποθήκες – είτε από μη συνδικαλισμενες θέσεις εντός της Γερμανίας είτε από κέντρα συσκευασίας στην Πολωνία, όπου υπάρχουν περισσότεροι περιορισμοί στο δικαίωμα απεργίας.

Οι περιστασιακές απεργίες δεν θα αναγκάσουν την Amazon να αθετήσει την υπόσχεσή της για έγκαιρες παραδόσεις στους πελάτες. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έχει αναδιαρθρώσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα μεγάλα κέντρα συσκευασίας, η Amazon δημιουργεί επίσης σταθμούς παράδοσης. Σε αυτούς τους κόμβους του δικτύου, τα πακέτα συγκεντρώνονται με τα εμπορεύματα από τα κέντρα συσκευασίας και στη συνέχεια διανέμονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή από τους οδηγούς του δικού της στόλου φορτηγών της Amazon, ενώ οι ίδιοι οι οδηγοί προσλαμβάνονται από υπεργολάβους. Οι απεργίες στους σταθμούς παράδοσης μπορούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις τοπικές παραδόσεις και με τον τρόπο αυτό να επηρεάσουν την Amazon (όπως περιγράφεται παρακάτω με το παράδειγμα της AU).

2. Τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να εξασφαλίσουν την πλειοψηφική υποστήριξη μεταξύ των εργατικών δυναμικού στους χώρους της Amazon. Αυτό συνδέεται επίσης με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι αποθήκες στις τοπικές αγορές εργασίας. Τόσο σε φτωχότερες περιοχές όπως το Μπέσεμερ της Αλαμπάμα ή η Λειψία, όσο και σε πλουσιότερες περιοχές όπως η Νέα Υόρκη ή το Αμβούργο, η Amazon προσφέρει σχετικά καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε εκείνα τα τμήματα της εργατικής τάξης των οποίων τα επαγγελματικά προσόντα δεν τους οδήγησαν σε θέση εργασίας ή που δεν έχουν καθόλου επαγγελματική κατάρτιση.

Πολλοί εργαζόμενοι θεωρούν επίσης την Amazon απλώς ως έναν βραχυπρόθεσμο εργοδότη, όπως αντανακλάται στο σχετικά υψηλό ποσοστό εναλλαγής του εργατικού δυναμικού, το οποίο καθιστά δύσκολη τη δημιουργία μακροπρόθεσμων δομών. Αυτός ο τεράστιος κύκλος εργασιών εξαρτάται από την τοπική αγορά εργασίας. Λόγω της θέσης τους στις αγορές εργασίας, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων εργάζεται για την Amazon.

3. Η Amazon είναι ανοιχτά αντι-συνδικαλιστική.4 Στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει επενδύσει εκατομμύρια σε προσπάθειες διάλυσης των συνδικάτων και σε εκστρατείες που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «όχι» στις συνδικαλιστικές εκλογές. Η προπαγάνδα της εταιρείας παρουσιάζει τα συνδικάτα ως περιττά, εξωτερικά τρίτα μέρη που παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της οικογένειας Amazon. Πολλοί οργανωτές συνδικάτων έχουν επίσης απολυθεί, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη, η Amazon προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα μόνο όταν ήταν νομικά υποχρεωμένη να το κάνει.

4. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Amazon έχει ισχυρή υποστήριξη από όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των φορτηγών. Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται τακτικά αρνητικά στην εταιρεία. Πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καταγγέλλουν την εταιρεία ή υποστηρίζουν τις προσπάθειες των εργατικών συνδικάτων.

Στη Γερμανία, το Die Linke και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ προσπαθούν να υποστηρίξουν ενεργά τους εργαζόμενους. Ενώ αυτή η κοινωνική υποστήριξη μπορεί να είναι σημαντική –επειδή νομιμοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και μπορεί με τη σειρά της να αποτελέσει την αφετηρία για ευρύτερες συμμαχίες– τα αποτελέσματά της δεν μπορεί ποτέ να συγκριθούν με τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι πραγματικοί εργαζόμενοι στην εταιρεία.

5. Η κυριαρχία της Amazon στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης παραμένει ακλόνητη. Η εταιρεία αποκόμισε ιδιαίτερα μεγάλα κέρδη (33,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021) κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει χώρος για αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους που υπερβαίνουν ακόμη και το ρυθμό του πληθωρισμού.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η ανάπτυξη που οφείλεται στην πανδημία φτάνει στο τέλος της. Η Amazon υπέστη και πάλι ζημίες το πρώτο τρίμηνο του 2022,5 με το αδύναμο διαδικτυακό εμπόριο να παίζει επίσης ρόλο. Παραμένει ασαφές κατά πόσον οι υποδομές που επεκτάθηκαν σε τεράστιο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κερδοφόρα σε περίπτωση που ο αριθμός των ηλεκτρονικών παραγγελιών μειωθεί και πάλι.

 

«Ενώ αυτός ήταν εκεί πάνω, εμείς οργανώναμε ένα συνδικάτο»

Η δήλωση του Κρις Σμολς μετά τις επιτυχείς συνδικαλιστικές εκλογές της 1ης Απριλίου 2022 είχε ως στόχο τις φιλοδοξίες του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος να φτάσει στο διάστημα. Ο Σμολς, πρώην προϊστάμενος της Amazon, απολύθηκε κάποτε, αφού τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες ασφαλείας για τον COVID-19. Σήμερα, είναι ο χαρισματικός πρόεδρος του ALU. Θέλει να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να δώσει έμφαση σε αυτό που έκανε δυνατή τη νίκη του ALU: την οργάνωση εντός του χώρου εργασίας.

Το ALU ξεκίνησε την οργάνωση των εργαζομένων στο κέντρο συσκευασίας JFK8 στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2021. Μια ομάδα 15 οργανωτών εργάστηκε ακούραστα για την οργάνωση του εργατικού δυναμικού. Εργάζονταν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καθώς και πριν και μετά τη βάρδια τους – είτε στο χώρο στάθμευσης, όπου ο Σμολς ήταν παρών κάθε μέρα μετά την απόλυσή του για να λειτουργεί ως κινητό συνδικαλιστικό γραφείο, είτε στη στάση του λεωφορείου. Στις ΗΠΑ απαγορεύεται η καμπάνια για την εγγραφή σε συνδικάτα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Η οργανωτική επιτροπή αντανακλούσε την ευρεία εθνοτική ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού. Αυτό επέτρεψε, για παράδειγμα, να απευθύνονται στους εργαζόμενους στη μητρική τους γλώσσα και να ανταποκρίνεται η επιτροπή στις ιδιαίτερες ανάγκες των επιμέρους ομάδων. Εδώ ήταν που η Μπρίμα Σίλα, μια 55χρονη οργανώτρια με εμπειρία στο κίνημα και γλωσσική ικανότητα, μπορούσε πραγματικά να λάμψει. Μας μιλάει για την οργάνωση στις κοινότητες των μεταναστών:

«Είδα ότι ήμουν σε κατάλληλη θέση για να βοηθήσω την προσπάθεια. Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε συνδικάτο, αλλά έχω μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση, επειδή είμαι η γενική γραμματέας της ACASI,6 της Συμμαχίας της Αφρικανικής Κοινότητας του Στάτεν Άιλαντ. Και έχω δεξιότητες, όχι μόνο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με τις γλώσσες – μιλάω γαλλικά, αραβικά, αγγλικά και τρεις αφρικανικές γλώσσες. Έτσι, αυτό με διευκόλυνε πολύ να επικοινωνήσω με τους μετανάστες εργαζόμενους μέσα στο κτίριο. Και είμαστε πολλοί εδώ στην Amazon – Σενεγαλέζοι, Νιγηριανοί, Λιβεριανοί, Γκανέζοι, Αλγερινοί, Αιγύπτιοι, Λιβανέζοι, Πακιστανοί, Αλβανοί, Πολωνοί, Φιλιππινέζοι, Μαλαισιανοί και πολλοί Λατίνοι».7

Η ομάδα περιλάμβανε επίσης τους «Salts» [τα «αλάτια»],8 αριστερούς ακτιβιστές που βρίσκουν δουλειά σε εταιρείες με ρητό σκοπό να βοηθήσουν στις προσπάθειες οργάνωσης. Η αριστερή ακτιβίστρια και εργαζόμενη στην Amazon Τζάστιν Μεντίνα είχε να πει τα εξής για τον ρόλο της: «Ο κόσμος το βλέπει ως μια σημαντική πτυχή και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν πράξη. Περίπου οι μισοί από τους οργανωτές στο Στάτεν Άιλαντ επιδίωξαν επίτηδες να βρουν τις δουλειές τους προκειμένου να υποστηρίξουν τον Κρις και τους άλλους εργαζόμενους. Νομίζω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι αν πρόκειται να γίνεις Salt αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζεις τους εργαζόμενους και ότι ακολουθείς το παράδειγμά τους και ότι αναλαμβάνεις μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Θέλω να πω, όλοι έχουν έναν εγωισμό που πρέπει να καταπολεμήσουν, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Salting».9

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ALU, οι Salts εντάχθηκαν σε μια υπάρχουσα συνδικαλιστική δομή σε επίπεδο βάσης για να την υποστηρίξουν, πράγμα που σημαίνει ότι η εκστρατεία δεν στηρίχθηκε μόνο από τους Salts. Οι οργανωτές του ALU θεωρούν ότι το γεγονός ότι το ALU καθοδηγείται από εργαζόμενους της εταιρείας και είναι ανεξάρτητο από τα μεγάλα συνδικάτα αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία τους. Αυτός ο παράγοντας έδωσε στο συνδικάτο έναν αέρα αυθεντικότητας προς στο εργατικό δυναμικό. Ως αποτέλεσμα, η Amazon δεν είχε μεγάλη επιτυχία στο να παρουσιάσει το συνδικάτο στην προπαγάνδα της ως τρίτο μέρος (εξωτερικό από τους εργαζόμενους). Όπως εξηγεί η οργανώτρια του ALU Αντζέλικα Μαλντανάδο: «Η Amazon ενσταλάζει πραγματικά τον φόβο στους εργαζόμενους. Δεν ήταν μόνο ότι υπήρχαν παντού αντι-συνδικαλιστικές αφίσες· η Amazon προσέλαβε έναν σωρό διασπαστές συνδικάτων που περπατούσαν συνεχώς στο κτίριο και μιλούσαν στους εργαζόμενους. Ήταν εκφοβιστικό. Οι διασπαστές συνδικάτων ουσιαστικά έλεγαν ψέματα και έλεγαν στους συναδέλφους μας ότι ήμασταν κάποιοι εξωτερικοί. Αλλά στην πραγματικότητα, ήμασταν εργαζόμενοι όπως κι αυτοί. Δεν ήρθαμε από κάπου αλλού για να οργανώσουμε το JFK8 –κυριολεκτικά εργαζόμαστε εκεί– είμαστε ένα σωματείο που καθοδηγείται από τους εργαζόμενους».10

Το συνδικάτο έκανε επίσης ανοίγματα σε εργαζόμενους εκτός του χώρου εργασίας. Διοργάνωσε γαστρονομικές εκδηλώσεις, όπως πικνίκ και μπάρμπεκιου –τα οποία χρησίμευαν επίσης ως χώροι για να συνομιλήσει κανείς με συναδέλφους– καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης για εργαζόμενους που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Ο Σμολς ανέφερε ότι βοηθούσαν συναδέλφους με τα τέλη καλωδιακής τηλεόρασης ή τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. Παρ’ όλα αυτά, ήταν σημαντικό για το συνδικάτο να μην εμφανίζονται απροειδοποίητα στις πόρτες των εργαζομένων και η οργάνωση να περιορίζεται στην τοπική επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι έπρεπε να αφήνονται ήσυχοι στην ιδιωτική τους ζωή.11

 

Η ήττα στην Αλαμπάμα και οι παγίδες των συνδικαλιστικών εκλογών

Οι ιδρυτές του ALU Κρις Σμολς και Ντέρικ Πάλμερ παίρνουν αποστάσεις από τη στρατηγική που εφάρμοσε το RWDSU στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα, όπου το συνδικάτο έχασε για δεύτερη φορά τις εκλογές τον Απρίλιο του 2022. Το RWDSU έχασε αναπάντεχα τις πρώτες εκλογές με καθαρή διαφορά τον Απρίλιο του 2021, μετά από μια εκστρατεία που προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή και παρά τη μαζική υποστήριξη από εξέχουσες προσωπικότητες. Λόγω των παράτυπων πρακτικών εκ μέρους της Amazon κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε επαναληπτική ψηφοφορία τον Μάρτιο του 2022. Το RWDSU άσκησε και πάλι έφεση κατά της τελευταίας αυτής ήττας, η έκβαση της οποίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ALU ο Πάλμερ υπήρξε επικριτικός στην αξιολόγησή του:

«Όταν ο Κρις [Σμολς] και εγώ πήγαμε στην Αλαμπάμα για την εκστρατεία του RWDSU, παρατηρήσαμε μερικά πράγματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έκαναν καμπάνια. Πρώτα απ’ όλα, είναι ένα παγιωμένο συνδικάτο με περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων της Amazon που κάνουν πραγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης. Θεωρήσαμε ότι δεν είχαν πραγματικά σύνδεση με τους εργαζόμενους. Και νομίζω ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για μια συνδικαλιστική εκστρατεία. Πρέπει να μιλήσεις με τους εργαζόμενους. Πρέπει να καταλάβετε πραγματικά τον πόνο τους και το τι περνούν. Επειδή η Amazon είναι μια ιδιωτική εταιρεία, όσοι δεν εργάζονται οι ίδιοι εκεί δεν θα ξέρουν πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκτός αν αυτό γράφεται στις εφημερίδες. Έχουμε την αίσθηση ότι έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες. Απλώς δεν επικοινωνούσαν με τους εργαζόμενους στον βαθμό που θεωρούσαμε σωστό. Το γεγονός ότι πλησιάζουν εκλογές δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα τις κερδίσεις· ούτε με μεγάλη διαφορά. Πρέπει να βρίσκεσαι σε τακτική επαφή με τους εργαζόμενους. Αυτό μας έκανε να αισθανθούμε ότι ήταν κάπως εκτός επαφής».

Ο Πάλμερ τονίζει πόσο σημαντικό είναι για ένα συνδικάτο να πιάνει καλά τον σφυγμό των ανησυχιών του εργατικού δυναμικού, αν θέλει να πετύχει στην Amazon. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει ότι η οργανωτική ομάδα θα πρέπει να είναι σταθερά ριζωμένη σε αυτό το εργατικό δυναμικό. Η οργανώτρια των εργαζομένων Τζέιν Μακ Άλεβι διατυπώνει μια παρόμοια κριτική.12 Κατηγορεί το RWDSU ότι βασίστηκε υπερβολικά τόσο στην κοινή γνώμη που είναι σταθερά εναντίον της Amazon όσο και στη δουλειά των δικών του εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στην καμπάνια του, ενώ απέτυχε να συγκροτήσει μια οργανωτική επιτροπή που θα υποστηριζόταν και θα συντηρούνταν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η οποία θα ήταν σε θέση να αναλάβει η ίδια την οργάνωση.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση του JFK8, όπου το ALU κέρδισε τις εκλογές, δεν είναι σαφές αν η Amazon θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σύντομα με ένα συνδικάτο. Προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι έτσι. Η εταιρεία θέλει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Μεταξύ άλλων, το ALU κατηγορείται ότι διένειμε μαριχουάνα στους εργαζόμενους στο πλαίσιο της καμπάνιας. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ράνι Μόλα, έως και το 30% των εταιρειών στις ΗΠΑ δεν θα έχουν ακόμη καταλήξει σε συλλογική σύμβαση μεταξύ της ομάδας διοίκησης και του αντίστοιχου σωματείου τρία χρόνια μετά από μια επιτυχή συνδικαλιστική εκλογή.13

Μια επιθετική στάση απέναντι στο συνδικάτο θα μπορούσε να έχει στρατηγικό όφελος για την Amazon, καθώς το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να χάσει τη δυναμική του κατά τη διάρκεια της χρονοβόρας και εξαντλητικής διαδικασίας. Καθώς ο χρόνος παρατείνεται, οι εργαζόμενοι μπορεί να χάσουν την ελπίδα που είχαν εναποθέσει στο συνδικάτο. Στην Amazon, μπορεί επίσης να υποτεθεί ότι το εργατικό δυναμικό θα αλλάξει σημαντικά μέσα σε λίγους μήνες λόγω του υψηλού ποσοστού εναλλαγής προσωπικού της εταιρείας, και οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία παίζει με το χρόνο.

Στον αγώνα του για να αναγνωριστεί ως συνδικάτο, το ALU προσβλέπει περισσότερο στους πολίτες. Θέλει να εντείνει τη δημόσια πίεση προς την Amazon. Το ALU έχει ήδη οργανώσει μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου και στην οποία συμμετείχαν ο Μπέρνι Σάντερς και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ.

 

Το ιππικό φτάνει

«Τα μεγάλα συνδικάτα θα μας υποστηρίξουν και αυτό είναι το μόνο που ζητάμε... Το ιππικό ήρθε». Αυτά ήταν τα λόγια του Κρις Σμολς μετά από συνάντηση που είχε με τον Σον Ο’Μπράιαν, πρόεδρο της Διεθνούς Αδελφότητας των Teamsters από τον Μάρτιο του 2022, σχετικά με την υπόσχεση του τελευταίου να στηρίξει το ALU με πόρους, όπως δικηγόρους, σε μελλοντικές διαμάχες.

Σε αυτό το σημείο, ο Σμολς φρόντισε να τονίσει ότι το ALU θα παραμείνει ανεξάρτητο. Οι Teamsters, οι οποίοι όπως και το RWDSU είναι ένα αναγνωρισμένο συνδικάτο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι θέλουν να στρέψουν την προσοχή τους προς την Amazon σε όλους τους τομείς. Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Ο’Μπράιαν υποστήριξε ότι οι Teamsters διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες από όλα τα συνδικάτα στις ΗΠΑ – όχι μόνο από οικονομική άποψη, αλλά και επειδή οι Teamsters έχουν ήδη καταφέρει να επιβάλουν συλλογικές συμβάσεις με την UPS και την DHL στις ΗΠΑ.

Οι οδηγοί της Amazon συμπεριλαμβάνονται ρητά στο όραμά του – επίσης επειδή κερδίζουν σημαντικά λιγότερα από τους συναδέλφους τους στην UPS. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το ιδρυμένο συνδικάτο δεν θέλει να στηριχθεί μόνο στην κοινοτική οργάνωση και τη δημόσια υποστήριξη (όπως έκανε η RWDSU), τα οποία έπαιζαν υποδεέστερο ρόλο στο πλαίσιο του ALU. Αντίθετα, ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι θα οργανωθούν εντός της εταιρείας.14 Από αυτή την άποψη, ο Ο’Μπράιαν φαίνεται να έχει πάρει έμπνευση από το ALU.

Μια αρχική εκστρατεία των Teamsters για συνδικαλιστικές εκλογές στον Καναδά απέτυχε το φθινόπωρο του 2021, αφού το συνδικάτο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές. Η Άσλιν Τσαντ, η οποία εργάστηκε και πραγματοποίησε εθνογραφικές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του συνδικάτου στην YEG1 στο Νίσκου της Αλμπέρτα, αφηγείται πώς η απουσία του συνδικάτου από την αποθήκη σήμαινε ότι, παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εργατικού δυναμικού και την (σε ορισμένες περιπτώσεις) εκφρασμένη συμπάθεια για το συνδικάτο, για τη διοίκηση ήταν εύκολο να αποτρέψει μια νίκη.15 Ο χρόνος θα δείξει αν οι Teamsters είναι σε θέση να διδαχθούν από αυτή την εμπειρία.

 

Δημιουργώντας την ικανότητα για απεργία

Σε ένα άρθρο για το Wildcat,16 ένας ακτιβιστής της AU από το Σικάγο διατύπωσε την κριτική του συνδικάτου σε μια στρατηγική που αποσκοπεί στην οργάνωση συνδικαλιστικών εκλογών: «Δεν πέσαμε στην παγίδα να επιδιώξουμε "επίσημες" μυστικές εκλογές για το συνδικάτο και να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως προσπάθησε να κάνει το RWDSU στην Αλαμπάμα. Όλοι είδαμε πώς κατέληξε αυτό. Η συμμετοχή σε συνδικαλιστικές εκλογές και συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνει ότι μπαίνουμε στο έδαφος της Amazon και των αντισυνδικαλιστικών συμβούλων της. Γιατί να αγωνιστούμε στο “επίσημο” έδαφος όπου η Amazon και οι δικηγόροι και σύμβουλοί της είναι ισχυροί; Αγωνιζόμαστε εκεί που είμαστε δυνατοί: στο χώρο εργασίας, μαζί με τους συναδέλφους μας, απευθείας ενάντια στα αφεντικά μας. Από εκεί, το συνδικάτο μας μεγαλώνει».

Η AU δεν επιδιώκει να δημιουργήσει επιχειρησιακούς θεσμούς μέσα στις δομές του αμερικανικού δικαίου. Το συνδικάτο δεν βλέπει τον εαυτό του ως ισότιμο με την Amazon σε αυτό το «έδαφος». Αντιθέτως, το συνδικάτο επιδιώκει να οικοδομήσει δύναμη έναντι της Amazon απευθείας στον χώρο εργασίας.

Στις ΗΠΑ, τα σύμφωνα συμβάσεων μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων, τα οποία συχνά έχουν διάρκεια ετών, περιορίζουν ρητά τη δράση σε επίπεδο βάσης. Το συνδικάτο δεν μπορεί πλέον να καταφύγει σε μέσα όπως οι αναφορές, δηλαδή η συλλογή υπογραφών, ή οι αποχές και οι αυθόρμητες απεργίες, και έτσι εξαρτάται από την προθυμία της διοίκησης να διαπραγματευτεί. Τέτοιες δράσεις προστατεύονται από την εργατική νομοθεσία των ΗΠΑ στον ιδιωτικό τομέα, όταν αφορούν συγκεκριμένα αιτήματα στον χώρο εργασίας (εκτός από τη γεωργία, τους σιδηροδρόμους και τα αεροδρόμια). Παρ’ όλα αυτά, η μαχητικότητα στους χώρους εργασίας αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της AU. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να παραιτηθεί από τη δυνατότητα δράσης στο χώρο εργασίας, έστω και προσωρινά, ως αποτέλεσμα των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τη διοίκηση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει χώρα πολλές φορές εκστρατείες συγκέντρωσης υπογραφών και απεργιακές κινητοποιήσεις, ιδίως στους σταθμούς διανομής στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται το επίκεντρο των οργανωτικών προσπαθειών της AU. Προκειμένου να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στους σταθμούς διανομής, οι συνάδελφοι συνήθως προχωρούν ως εξής: πρώτα εντοπίζουν τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, πριν ξεκινήσουν μια αναφορά γύρω από τα προβλήματα αυτά και την υποβάλουν στη διοίκηση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκεται στο πλαίσιο της κατάρρευσης του σταθμού διανομής στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόις στις 10 Δεκεμβρίου 2021, όταν έξι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά την καταστροφή της αποθήκης από ανεμοστρόβιλο. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά για την επικίνδυνη καιρική κατάσταση και δεν μπορούσαν να μάθουν οι ίδιοι καμία πληροφορία λόγω της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων που ίσχυε στην αποθήκη. Η ίδια η Amazon άφησε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται. Μετά την καταστροφή, οι εργαζόμενοι σε έξι σταθμούς διανομής στη Νέα Υόρκη απαίτησαν να τους επιτραπεί να φέρνουν τηλέφωνα στη δουλειά.17 Η Amazon ανακάλεσε τελικά την απαγόρευση.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους, αφού αγνοήθηκαν οι αναφορές. Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στο Σικάγο απαίτησαν αύξηση των μισθών, γεγονός που ώθησε την Amazon να αυξήσει τους μισθούς λίγο αργότερα. Ωστόσο, οι μισθοί δεν αυξήθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο του 2022, γεγονός που η Άιρα αποδίδει στην επιθυμία της Amazon να αποτρέψει και άλλα τμήματα εργαζομένων από το να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σικάγο.

Σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, η Άιρα περιγράφει λεπτομερώς γιατί οι σταθμοί παράδοσης παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο για την AU: «Στην ίδια τη Νέα Υόρκη, θα βρείτε το κέντρο συσκευασίας JKF8, το οποίο απασχολεί μεταξύ 6.000 και 8.000 εργαζόμενους... Τώρα, το JFK8 δεν είναι το μόνο κέντρο συσκευασίας που μπορεί να διανέμει δέματα σε όλη τη Νέα Υόρκη. Είναι απλώς το μοναδικό εντός των ορίων της πόλης. ... Έτσι, αν το JFK8 οργανώσει 6.000 ή 7.000 εργαζόμενους, για παράδειγμα, η Amazon θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να διανέμει δέματα σε όλη τη Νέα Υόρκη... Υπάρχουν ίσως 10 ή 12 σταθμοί διανομής που παραδίδουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και απασχολούν 200 εργαζόμενους κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει συνολικά 2.000 άτομα – μόλις το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού ενός κέντρου συσκευασίας. Αλλά η Amazon δεν μπορεί να προμηθεύσει ομαλά τη Νέα Υόρκη χωρίς τους σταθμούς παράδοσης ... Η εταιρεία εξαρτάται όλο και περισσότερο από το “τελευταίο μίλι” ... όπου μειώνει το μερίδιο αγοράς της UPS και της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Αν υπάρχουν οργανωτές στους ... μισούς από αυτούς τους σταθμούς και είναι σε θέση να οργανώσουν απεργίες και στάσεις εργασίας ... τότε αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ικανότητα της Amazon ... να εξυπηρετεί αξιόπιστα την αγορά της Νέας Υόρκης και στην υπόσχεση που δίνει η Amazon στους πελάτες της ... Πραγματοποιούμε στάσεις εργασίας σε περιόδους όπου η τρέχουσα βάρδια είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στον όγκο. Τότε πρέπει είτε να το τελειώσουν στην επόμενη βάρδια είτε να το στείλουν σε άλλα κέντρα συσκευασίας. Τον Μάρτιο, πραγματοποιήσαμε στάσεις εργασίας σε κέντρα συσκευασίας σε αλληλοκαλυπτόμενες περιοχές. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο, καθώς ο όγκος που δεν μπορούν να διαχειριστούν στην αποθήκη μας δεν μπορεί να σταλεί σε άλλη αποθήκη».

Η ιδέα της AU είναι επομένως ότι, στους σταθμούς παράδοσης, σχετικά λίγοι εργαζόμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη να ασκούν πίεση στη διοίκηση από ό,τι θα είχαν, για παράδειγμα, στα πολύ μεγαλύτερα κέντρα συσκευασίας, όπως το JFK8. Τα πρώτα μπορούν επίσης να οργανωθούν ταχύτερα από τα δεύτερα χάρη στο μικρό μέγεθος του εργατικού δυναμικού. Στο JFK8, 2.654 από τους συνολικά 8.000 εργαζομένους ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας εργατικού συνδικάτου. Υποθέτοντας ότι όλοι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν «ναι» συμμετέχουν στην απεργία, είναι αμφίβολο αν το 33% του εργατικού δυναμικού μπορεί πράγματι να απεργήσει αποτελεσματικά, δηλαδή στο βαθμό που οι συνάδελφοι στα γύρω κέντρα συσκευασίας δεν μπορούν απλώς να αναπληρώσουν τη χαμένη παραγωγή.

Η AU δεν είναι το μόνο συνδικάτο που έχει οργανώσει απεργίες στην Amazon στις ΗΠΑ. Από το 2018, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές και στο κέντρο συσκευασίας MSP1 στη Μινεάπολη. Στο παρελθόν, το απεργιακό κίνημα διεκδίκησε την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Στις πιο πρόσφατες στάσεις εργασίας την 1η Μαΐου 2022, το κύριο αίτημα ήταν να ανακαλέσει η Amazon την απόσυρση του μπόνους των 3 δολαρίων ανά ώρα της περιόδου COVID και να επιτραπεί στους εργαζόμενους να πάρουν άδεια για τη μουσουλμανική γιορτή Εΐντ.

Το κίνημα ξεκίνησε από εργαζόμενους από την κοινότητα των Σομαλών, Σουδανών και Ερυθραίων, οι οποίοι είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μουσουλμάνοι. Το κίνημα υποστηρίζεται από το Awood Center, ένα κέντρο γειτονιάς για άτομα της κοινότητας. Αν και υποστηρίζεται στο έργο της από καθιερωμένα συνδικάτα, όπως το SEIU και οι Teamsters, η ομάδα του εργοταξίου MSP1 δεν επιδιώκει τη διοργάνωση εκλογών για συνδικάτο.

 

Επιτυχίες του Συνδικάτου της Amazon από μια παγκόσμια προοπτική

Η νίκη του ALU στο JFK8 αντιπροσωπεύει την πιο επιτυχημένη προσπάθεια των αμερικανικών συνδικάτων να αντιμετωπίσουν την Amazon σε επίπεδο επίσημων εργασιακών σχέσεων μέχρι σήμερα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξεπεραστεί το εμπόδιο της νίκης σε εκλογές για συνδικάτο.

Κατά βάση, παραμένει ασαφές αν η εργατική νομοθεσία των ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό εργαλείο για τους εργαζόμενους ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους σε μια αντι-συνδικαλιστική εταιρεία όπως η Amazon. Η Amazon θα προσπαθήσει να τραβήξει τη διαδικασία σε μάκρος. Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη του συνδικάτου θα χρειαστούν πολλή υπομονή αν πρόκειται να αντέξουν μέχρι να υπογραφεί σύμβαση.

Απόδειξη αυτού μπορεί να δει κανείς στη Γερμανία, όπου οι εργαζόμενοι που είναι οργανωμένοι στο εργατικό συνδικάτο Ver.di προσπαθούν εδώ και εννέα χρόνια να αναγκάσουν την Amazon να ενταχθεί στη συλλογική σύμβαση εργασίας του τομέα λιανικής πώλησης. Τούτου λεχθέντος, το γερμανικό παράδειγμα δείχνει επίσης ότι τα μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν τη χαριστική βολή για ένα απεργιακό κίνημα. Μέσω τακτικών απεργιών, η Ver.di κατάφερε να κερδίζει συνεχώς νέα μέλη σε διάφορες περιοχές και να διατηρεί σταθερά τα ποσοστά των μελών παρά την υψηλή εναλλαγή των εργαζομένων. Οι τακτικές κινητοποιήσεις τόσο της AU όσο και των εργαζομένων στο κέντρο συσκευασίας MSP1 θα συμβάλουν επίσης στη διατήρηση μιας αγωνιστικής δυναμικής.

Το αν το ALU θα μπορέσει να προωθήσει τα αιτήματά του για 30 δολάρια την ώρα και καλύτερη ασφάλιση υγείας θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις διαπραγματευτικές ικανότητες των δικηγόρων του, αλλά και από την απεργιακή δύναμη που μπορεί να αναπτύξει το συνδικάτο για να ενισχύσει τα αιτήματά του. Για να είναι επιτυχείς οι απεργίες στην Amazon, πρέπει να απεργήσουν ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του δικτύου: αυτό σημαίνει εργαζόμενοι σε όλους τους τύπους αποθηκών, τόσο στα κέντρα συσκευασίας όσο και στους σταθμούς παράδοσης. Αυτό απαιτεί εκτεταμένες προσπάθειες οργάνωσης σε όλο το δίκτυο.

Από τη μία πλευρά, στις ΗΠΑ (το ALU και η AU) καθώς και στην Πολωνία, τα παραδείγματα του πολωνικού συνδικάτου Workers’ Initiative στο Πόζναν ή των Solidaires στην Amazon στη Γαλλία δείχνουν ότι τα συνδικάτα υπό την ηγεσία των εργαζομένων μπορούν να επιτύχουν σημαντικές οργανωτικές επιτυχίες. Από την άλλη πλευρά, οι επιτυχίες του ALU (και του Awood Center) δείχνουν πώς να ξεπεραστούν οι εθνοτικές διαιρέσεις κατά τη διάρκεια της καμπάνιας οργάνωσης και πώς να ενσωματωθούν αποτελεσματικά οι Salts σε μια ευρύτερη συνδικαλιστική καμπάνια.

Για να κερδίσουν ενάντια στην Amazon, τα συνδικάτα πρέπει να δημιουργήσουν δομές σε όλους τους κόμβους του παγκόσμιου δικτύου της Amazon. Με φόντο μια πιθανή κρίση για την εταιρεία, της οποίας η ανάπτυξη που καθορίζεται από την πανδημία έχει σταματήσει προς το παρόν, οι εργαζόμενοι θα έχουν πολλά να κάνουν στους επιμέρους κόμβους του δικτύου, αν θέλουν να δημιουργήσουν αντίρροπη δύναμη. Από αυτή την άποψη, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε ότι οι εκατοντάδες επιστολές προς τον Κρις Σμολς από όλο τον κόσμο ύστερα από τη νίκη στο JFK8 θα οδηγήσουν σε πολυάριθμες νέες και επιτυχημένες διαδικασίες οργάνωσης, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν επιτέλους να ασκήσουν υπερεθνική πίεση στην Amazon.

Καθώς αυτό το άρθρο πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του, έσκασε η είδηση από τις ΗΠΑ ότι το ALU έχασε τις συνδικαλιστικές εκλογές στο κέντρο διαλογής LDJ με 618 ψήφους έναντι 320. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί πλήγμα, αλλά το συνδικάτο βγήκε μαχητικά, γράφοντας στο Twitter: «Η οργάνωση θα συνεχιστεί σε αυτή την μονάδα και πέραν αυτής. Ο αγώνας μόλις άρχισε».18

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

Hans-Christian Stephan, “Amazon Workers Strike Back”, Rosa Luxemburg Stiftung, 18 Ιουλίου 2022, https://www.rosalux.de/en/news/id/46780/amazon-workers-strike-back.

 

 

Ο Hans-Christian Stephan συμμετέχει εδώ και χρόνια στην Amazon Workers International και ολοκληρώνει επί του παρόντος ένα διδακτορικό σχετικά με τις συνδικαλιστικές στρατηγικές στον τομέα των logistics.

 

Ο συγγραφέας ευχαριστεί τον Florian Wilde του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ για την παροχή σημαντικών πληροφοριών.

 

 

Σημειώσεις

1 Η Amazon Workers International είναι ένα υπερεθνικό δίκτυο ακτιβιστών της Amazon με επίκεντρο την Ευρώπη. Μέσω του δικτύου, οι εργαζόμενοι ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με την Amazon, όπως για νέα εργαλεία επιτήρησης ή στρατηγικές διάλυσης συνδικάτων, αλλά και για την εξέλιξη των εργατικών αγώνων στις επιμέρους χώρες. Μερικές φορές συντονίζουμε δράσεις διεθνώς, όπως τη Black Friday. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να γίνουμε ακόμα πολύ περισσότεροι. Στο άρθρο που ακολουθεί, ωστόσο, μιλάω μόνο με ιδιωτική ιδιότητα.

2 Stefan Schmalz, Carmen Ludwig, Edward Webster, “The Power Resources Approach: Developments and Challenges”, Global Labour Journal, 9 (2), Μάιος 2018, https://www.researchgate.net/publication/325492469_The_Power_Resources_Approach_Developments_and_Challenges.

3 Andy Jassy, “2021 Letter to Shareholders”, Amazon, 14 Απριλίου 2022, https://www.aboutamazon.com/news/company-news/2021-letter-to-shareholders.

4 Dave Jamieson, “Amazon Spent $4.3 Million On Anti-Union Consultants Last Year”, Huffpost, 31 Μαρτίου 2022, https://www.huffpost.com/entry/amazon-anti-union-consultants_n_62449258e4b0742dfa5a74fb?c9h.

5 Aisha Malik, “Amazon stock plunges to two-year low following first-quarter loss”, TechCrunch, 29 Απριλίου 2022, https://techcrunch.com/2022/04/29/amazon-stock-plunges-to-two-year-low-following-first-quarter-loss/?guccounter=1.

6 “ACASI welcomes new board with aims to ‘make Staten Island a better borough’”, Silive.com, 4 Δεκεμβρίου 2020, https://www.silive.com/news/2020/12/acasi-welcomes-new-board-with-aims-to-make-staten-island-a-better-borough.html.

7 Brima Sylla, “How Amazon’s Immigrant Workers Organized to Win a Union on Staten Island”, Jacobin, 4 Απριλίου 2022, https://jacobin.com/2022/04/amazon-warehouse-alu-staten-island-immigrant-workers.

8 Συχνά αποκαλείται «αλάτισμα» [Salting], η προέλευση του όρου αποδίδεται σε δύο μεταφορές: «ρίχνουμε αλάτι στα τραύματα για να αναδειχθούν οι πυορροούσες πληγές του καπιταλισμού», ή «ρίχνουμε αλάτι στο ορυχείο για να βγουν στην επιφάνεια πολύτιμα μεταλλεύματα». Δεν υπάρχει πιο ισχυρός οργανωτής από τον ενσωματωμένο εργάτη με ταξική συνείδηση που εντοπίζει άλλους ηγέτες στο εργατικό δυναμικό και αγωνίζεται με τους συντρόφους του για τις αδικίες που υφίστανται στη δουλειά τους.

9 Justine Medina, “‘Unions must be led by the workers’”, analyse & kritik, 8 Απριλίου 2022, https://www.akweb.de/bewegung/amazon-staten-island-unions-must-be-led-by-the-workers/.

10 Angelika Maldonado, “Here’s How We Beat Amazon”, Jacobin, 2Απριλίου 2022, https://jacobin.com/2022/04/amazon-labor-union-alu-staten-island-organizing.

11 Luis Feliz Leon, “Amazon Workers Defied Conventional Wisdom—And Won a Union”, In These Times, 13 Απριλίου 2022, https://inthesetimes.com/article/amazon-workers-labor-union-staten-island-new-york.

12 Jane McAlevey, “Jane McAlevey on the Union Defeat at Amazon”, Jacobin, 6 Μαΐου 2021, https://jacobin.com/2021/05/amazon-bessemer-union-campaign-rwdsu-jane-mcalevey.

13 Rani Molla, “Congrats! You formed a union. Now comes the hard part”, Vox, 12 Απριλίου 2022, https://www.vox.com/recode/23013840/starbucks-amazon-union-votes-contract.

14 Steven Greenhouse, “Union chief vows to pressure Amazon after historic New York vote”, The Guardian, 2 Απριλίου 2022, https://www.theguardian.com/technology/2022/apr/02/teamsters-president-sean-obrien-amazon-union.

15 Ashlynn Chand, “How Amazon Beat the Union in Alberta”, Jacobin, 31 Μαρτίου 2022, https://jacobin.com/2022/03/amazon-yeg1-warehouse-teamsters-alberta-canada-union.

16 “Strikes against Amazon - is something finally happening?”, Wildcat, τεύχος 108, καλοκαίρι 2021, https://www.wildcat-www.de/en/wildcat/108/e_w108_lager.html.

17 Lauren Kaori Gurley, “‘No One’s Life Is Worth a Package’: Amazon Workers Are Organizing for Cellphone Access”, VICE, 20 Δεκεμβρίου 2021, https://www.vice.com/en/article/z3nm3a/no-ones-life-is-worth-a-package-amazon-workers-are-organizing-for-cell-phone-access.

18 Amazon Labor Union, “The count has finished…”, Twitter, 22 Μαΐου 2022, https://twitter.com/amazonlabor/status/1521197310708961286.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 12:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.