Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 19:50

Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στα παρισινά προάστια

Συνεχίστηκαν και χθες [11/2] οι συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων και οργισμένων διαδηλωτών στα βόρεια προάστια του Παρισιού με αφορμή τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό νεαρού περίπου πριν μία εβδομάδα στο Aulnay-sous-Bois κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μπομπινί φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας όπως «Η αστυνομία βιάζει», «Δεν είμαι μπαμπούλα (λέξη υβριστική για τους έγχρωμους)», «Η αστυνομία σκοτώνει αθώους», «Μισούμε την αστυνομία» κ.ά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες νεαροί διέσχισαν γέφυρα για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το δικαστικό μέγαρο και οι οποίες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Σύντομα οι ταραχές γενικεύτηκαν, πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα ανάμεσά τους και βανάκια τηλεοπτικών σταθμών (RTL), ενώ καταστράφηκαν και καταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του France 24, τα αποτελέσματα της λεγόμενης εσωτερικής έρευνας των γαλλικών αστυνομικών αρχών αμφισβητούν την καταγγελία για βιασμό λόγω «ανεπάρκειας στοιχείων» και μιλούν για «ατύχημα» παρ’ ότι ο νεαρός αφρικανικής καταγωγής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω σοβαρού τραυματισμού στην πρωκτική περιοχή. Παρ’ όλα αυτά έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό σε βάρος ενός αστυνομικού από την ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ άλλοι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για αδικαιολόγητη χρήση βίας σε βάρος του 22χρονου.

Ύστερα από τις ταραχές των τελευταίων ημερών οι κατασταλτικές δυνάμεις προχώρησαν σε 35 συλλήψεις συνολικά, δύο συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλακή, ύστερα από άμεση προσαγωγή, ενώ αναμένονται τουλάχιστον 4 δίκες ακόμα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Τουλούζη όπου συμμετείχαν 250 άτομα χωρίς να καταγραφούν επεισόδια, στην Ναντ, όπου συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, ενώ στην Μασσαλία, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας.

Πηγή: Anarchy press.gr, (από; Αναρχία και Ζωή

Δείτε: «Έκρηξη οργής στα γαλλικά προάστια προκάλεσε η ρατσιστική βία της αστυνομίας»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.