Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 22:02

Τεράστια διαδήλωση υπέρ των προσφύγων στη Βαρκελώνη

Με κεντρικά συνθήματα «Φτάνουν οι δικαιολογίες - Υποδεχτείτε τους τώρα!», «Όχι άλλοι θάνατοι - Ανοίξτε τα σύνορα», περίπου 300 χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν το Σάββατο στους κεντρικούς δρόμους της Βαρκελώνης, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ευρώπη με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν από την ισπανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία φιλοξενίας προσφύγων στην Ισπανία αλλά και τη δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη. Επικεφαλής της διαδήλωσης βρισκόταν μετανάστες/μετανάστριες και πρόσφυγες που ζουν στη Βαρκελώνη, οι οποίες/οποίες κρατούσαν και τα κεντρικά πανό.

Η διαδήλωση αυτή εντάσσεται στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει στη Βαρκελώνη για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσφύγων και η οποία ονομάστηκε: Το σπίτι μας είναι το σπίτι σας.

 

1 Barcelona2 Barcelona3 Barcelona4 Barcelona5 Barcelona6 Barcelona7 Barcelona8 Barcelona9 Barcelona10 Barcelona11 Barcelona

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.