Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 22:05

NPA: Η κυβέρνηση και η αστυνομία θέλουν να ποδοπατήσουν το κίνημα. Να ανατρέψουμε τον Μακρόν, την Μπορν και τη μεταρρύθμισή τους!

NPA: Η κυβέρνηση και η αστυνομία θέλουν να ποδοπατήσουν το κίνημα.

Να ανατρέψουμε τον Μακρόν, την Μπορν και τη μεταρρύθμισή τους!
ΠΗΓΗ: https://nouveaupartianticapitaliste.org
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Η ημέρα κινητοποίησης στις 23 Μαρτίου ανταποκρίθηκε στην αγανάκτηση που προκάλεσε η χρήση του 49.3 και η προκλητική ομιλία του Μακρόν. Ενώ οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ σε πολλές πόλεις, με την είσοδο της νεολαίας στο κίνημα, αυτό ξεπέρασε ένα ακόμη ορόσημο σε αυτή την 9η ημέρα κινητοποίησης που προκήρυξε η δια-συνδικαλιστική.

Συνεχίζοντας τη δυναμική της 23ης Μαρτίου με επιτυχία

Τα νούμερα των διαδηλώσεων σπάνε ρεκόρ: 800.000 στο Παρίσι, 110.000 στο Μπορντό, 150.000 στην Τουλούζη, 80.000 στη Νάντη, 8.000 στη Μπουρζ, 15.000 στην Ανγκουλέμ, 1.000 στη Λαμπάλ, 20.000 στην Περπινιάν, 30.000 στην Τουλόν, 24.000 στην Ταρμπ, 15.000 στο Πουί-αν-Βελαί...

Η απεργία συνεχίζεται ακόμη σε διάφορους κλάδους, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Οι επιπτώσεις αρχίζουν να γίνονται αισθητές στις εγκαταστάσεις καυσίμων, γεγονός που φέρνει την κυβέρνηση σε μεγάλη δυσκολία.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σε μικρές πορείες, από γυμνάσια, πανεπιστημιακούς χώρους, βοηθητικό προσωπικό εκπαίδευσης, νέοι εργαζόμενοι έχουν διαδηλώσει, καθώς και κάποιες μεγάλες πορείες από τις γενικές συνελεύσεις των πανεπιστημίων: 400 λύκεια και 80 πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί.

Η καταστολή απέναντι στη δύναμη του δρόμου και των γενικών συνελεύσεων

Η κυβέρνηση δεν αστειεύεται, και έχει δεκαπλασιάσει την καταστολή ενάντια στο κίνημα: δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις από την CRS και την BRAV-M, που οδήγησαν σε πολλούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που της έκοψαν το δάχτυλο...

Η Αουρόρ Μπεργκέ, εκπρόσωπος των βουλευτών της πλειοψηφίας, θα προσπαθήσει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η αστυνομία έχει την αποστολή να επιβλέπει τους διαδηλωτές και να τους προστατεύει, αλλά είναι σαφές σε όλους ότι είναι η εξουσία που προστατεύει τον εαυτό της. Μην έχοντας πλέον καμία νομιμοποίηση, αναγκάζεται να στείλει τους παράνομους τραμπούκους της. Η Πέμπτη Δημοκρατία είναι αντιδημοκρατική, όπως έδειξε η ψευδοκοινοβουλευτική συζήτηση. Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του που είναι στην υπηρεσία των πλουσίων πρέπει να φύγουν.

Η νομιμότητα είναι με το μέρος του κοινωνικού κινήματος. Η πραγματική δημοκρατία βρίσκεται στους δρόμους, στις συνδικαλιστικές ή αυθόρμητες διαδηλώσεις, στις γενικές συνελεύσεις που αποφασίζουν πώς θα μπλοκάρουν το σχέδιο κοινωνικής οπισθοδρόμησης της κυβέρνησης. Απέναντι στους μπάτσους και τις επιτάξεις, η υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού πρέπει να μεταφραστεί σε όλο και περισσότερες πράξεις και η αυτοπροστασία του κινήματος πρέπει να ενισχυθεί.

Δεν το βάζουμε κάτω

Το μέγεθος της κινητοποίησης έχει αναδείξει τη σφοδρή πάλη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αστική τάξη να καταφύγει σε μια αυταρχική λύση. Αυτό ενισχύει την ανάγκη οικοδόμησης του ευρύτερου δυνατού ενιαίου μετώπου πάνω σε ένα σαφές πρόγραμμα. Για όλα αυτά, το NPA προτείνει να συναντηθούν όλες οι οργανώσεις του εργατικού και κοινωνικού κινήματος τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της νέας ημέρας της Τρίτης 28 Μαρτίου, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Είναι δυνατόν να κερδίσουμε την απόσυρση της μεταρρύθμισης! Ενισχύοντας τις ΓΣ συζήτησης, γύρω από πλατφόρμες αιτημάτων, στήνοντας δράσεις μπλοκαρίσματος, πολλαπλασιάζοντας τις διαδηλώσεις και τις συλλογικές εκφράσεις της οργής μας, ενισχύοντας τις απεργίες, παρά τις δυσκολίες, και γεμίζοντας τα απεργιακά ταμεία.

Απέναντι σε μια αντιδραστική κυβέρνηση, απέναντι στην άρνηση της δημοκρατίας, απέναντι σε μια καταστολή που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, απέναντι σε μια πεισματική και απομονωμένη εξουσία, η απάντηση είναι η γενική απεργία. Στις 28 Μαρτίου, ας μπλοκάρουμε τα πάντα!

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 16:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.