Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 00:30

Μετά την επικύρωση του νόμου, η κινητοποίηση συνεχίζεται για την ανατροπή του Μακρόν και της μεταρρύθμισής του

 

 

Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα

Nouveau Parti anticapitaliste (NPA)

 

Μετά την επικύρωση του νόμου, η κινητοποίηση συνεχίζεται για την ανατροπή του Μακρόν και της μεταρρύθμισής του

 

 

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, το Συνταγματικό Συμβούλιο μόλις επικύρωσε το σχέδιο αντιμεταρρύθμισης των συντάξεων και απέρριψε την πρόταση για τη διοργάνωση «δημοψηφίσματος βάσει κοινής πρωτοβουλίας». Μετά το 49,3, πρόκειται για ένα ακόμη δημοκρατικό σκάνδαλο που καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη χρεοκοπία αυτών των θεσμών που φτιάχτηκαν για να υπηρετούν τους ισχυρούς. Αυτή η κυβέρνηση είναι το αποτέλεσμα μιας μειοψηφικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, είναι μειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, είναι χωρίς νομιμοποίηση και πρέπει να χρησιμοποιήσει μαζική αστυνομική καταστολή για να επιβάλει την εξουσία της. Ο Μακρόν, είναι ένας πρόεδρος που εκλέχτηκε μόλις με το 21% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το 70% του πληθυσμού είναι αντίθετο στο νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό, εκατομμύρια άνθρωποι απεργούν και βρίσκονται στους δρόμους εδώ και τρεις μήνες... Αλλά αυτή η Πέμπτη Δημοκρατία επιτρέπει να επιβληθεί με το ζόρι ενάντια στη λαϊκή βούληση.

Πίσω από τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου κρύβεται η κοινωνική αδικία της αντιμεταρρύθμισης. Αυτή είναι η απόδειξη ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτούς τους θεσμούς, ότι είναι επείγουσα ανάγκη να οργανώσουμε μια συντακτική συνέλευση: για μια εξουσία των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, που θα γεννηθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, για να αλλάξει ριζικά ένα σύστημα που έχει ξεψυχήσει.

Η κινητοποίηση πρέπει τώρα αμέσως να συνεχιστεί, διότι δεν έχουμε χάσει. Μπορούμε να προκαλέσουμε μια ήττα σε αυτή την εξουσία, χάρη στη λαϊκή αφύπνιση, ένα νέο κύμα οργής από σήμερα το βράδυ, από αυτό το Σαββατοκύριακο, και μια επανεκκίνηση της απεργίας για να αναχαιτίσει αυτή την κυβέρνηση των κακοποιών. Κάναμε ήδη την εξουσία να υποχωρήσει το 2006, όταν αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμο για το CPE [=για τον υποκατώτατο μισθό], ο οποίος είχε ήδη δημοσιευθεί. Μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Το NPA προτείνει να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι οργανώσεις της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς, του εργατικού κινήματος –συνδικάτα, κόμματα, συλλογικότητες– για να διαμορφώσουν τέτοιες προοπτικές, με ενιαίο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπιζόμαστε την ταχεία οργάνωση μιας μεγάλης εθνικής διαδήλωσης, μιας πορείας προς τα Ηλύσια.

Αυτή είναι μόνο η αρχή…

Μοντρέιγ Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

Nouveau Parti anticapitaliste, « Après la validation de la loi, la mobilisation continue pour dégager Macron et sa réforme », NPA (Nouveau Parti anticapitaliste), 14 Απριλίου 2023, https://nouveaupartianticapitaliste.org/communique/apres-la-validation-de-la-loi-la-mobilisation-continue-pour-degager-macron-et-sa-reforme.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 11:32

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.