Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 00:29

Συμπαράσταση στον Jean Wyllys (Βραζιλία): Θέλουμε ζωντανό τον Jean Wyllys! Κύριο

Συμπαράσταση στον Jean Wyllys (Βραζιλία): Θέλουμε ζωντανό τον Jean Wyllys!

Ο Jean Wyllys είναι ομοφυλόφιλος μέλος του Κογκρέσου εκλεγμένος με το PSOL –ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος και περήφανος μαχητής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στο Εθνικό Κογκρέσο– ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του καθώς και τη χώρα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας συνεχών απειλών κατά της ζωής του. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε σήμερα τη ζωή του. Αυτή τη στιγμή, ο Jean έγινε ο στόχος ενός κύματος ψεύτικων ειδήσεων από ακροδεξιές ομάδες που προσπάθησαν να συνδέσουν την εξορία του με μια υποτιθέμενη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επειδή πρόκειται για μια πολύ επείγουσα κατάσταση, οι Βραζιλιάνοι/ες ακτιβιστές/ριες θα ήθελαν να υπολογίζουν στην υποστήριξή σας. Έχουμε ήδη μεγάλη εθνική υποστήριξη (περισσότερες από 230 υπογραφές από άτομα και οργανώσεις) και τώρα αναζητούμε υπογραφές κομμάτων, ΜΚΟ, κινημάτων, οργανώσεων, διανοουμένων, ηγετών, βουλευτών και δημόσιων προσώπων από άλλες χώρες. Εάν μπορείτε να στείλετε υποστήριξη από τα κόμματα, τα κινήματα, τους ηγέτες και τις οργανώσεις σας το συντομότερο δυνατό, θα ήταν πολύ σημαντικό.

 

Η διεθνής αλληλεγγύη ήταν πολύ σημαντική στο να πιέσει τις αρχές να ενεργήσουν στην περίπτωση της δολοφονίας της Marielle Franco και τώρα οι απειλές εναντίον του Jean πρέπει επίσης να ληφθούν σοβαρά υπόψη. [RC]

 

Κείμενο συμπαράστασης

Δεχτήκαμε, με μεγάλη θλίψη, την απόφαση του Jean Wyllys να εγκαταλείψει τη χώρα και την εντολή του ως ομοσπονδιακός βουλευτής. Απέναντι στην αποτυχία του κράτους της Βραζιλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προστασία του Wyllys, αυτό το δραστικό μέτρο είναι συνέπεια των πολυάριθμων απειλών που δέχτηκε και της βίαιης κουλτούρας που περιφρονεί τη ζωή των Βραζιλιάνων ΛΟΑΤΚΙ.

Η Βραζιλία είναι η χώρα στην οποία πεθαίνουν οι περισσότεροι/ες ΛΟΑΤΚΙ σε εγκλήματα μίσους, κυνηγούν μαύρες και μαύρους και όπου καταγράφονται οι μεγαλύτεροι αριθμοί δολοφονιών γυναικών cis και trans. Στις πρώτες μέρες του 2019 θρηνήσαμε τη δολοφονία της Quelly da Silva, μιας τραβεστί που δολοφονήθηκε με εξαιρετική αγριότητα. Μια άλλη έφηβη, επίσης τραβεστί, λιθοβολήθηκε και έχασε 8 δόντια. Μια γυναίκα λεσβία δολοφονήθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε ενώ εργαζόταν. Η κατάσταση είναι τρομακτική.

Η χώρα μας είναι επίσης μία από αυτές που καταδιώκουν πιο σκληρά τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η απόφαση του Jean Wyllys, για την υπεράσπιση της ζωής του, είναι κατανοητή και έχει την πλατιά μας αλληλεγγύη. Είναι ένδειξη ότι η δημοκρατία στη Βραζιλία κινδυνεύει και ότι η βία ξεπέρασε όλα τα επίπεδα που θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτά.

Απορρίπτουμε τη στάση των εκπροσώπων της Δικαστικής, της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής εξουσίας. Υποτιμούν και ελαχιστοποιούν τη σοβαρότητα της κατάστασης την οποία βιώνει ο Jean Wyllys. Αστειευόμενοι δείχνουν την έγκρισή τους στους δράστες αυτών των εγκλημάτων. Μια τέτοια συμεριφορά ενισχύει μόνο τη δίωξη των ΛΟΑΤΚΙ, των γυναικών, των μαύρων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Jean Wyllys και τον θέλουμε ζωντανό.

Διακυβεύεται η δημοκρατία στη Βραζιλία.

Πρέπει να δείξουμε ολόπλευρη αλληλεγγύη σε όλους όσοι και όλες όσες αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Η διακήρυξη στα πορτογαλικά όπου μπορείτε να προσθέσετε απευθείας τις υπογραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdf829euQHG1IMCHitAprBQHwXH9hG0BlP7Hw2eD6DVeqyjlQ/viewform

 

Οι πρώτες υπογραφές

 

Gilbert Achcar, Professor, University of London SOAS

David Alderson, Director of The Centre for Inter-Disciplinary Research in Arts and Languages (CIDRAL) School of Arts, Languages and Cultures University of Manchester

Olivier Besancenot, national spokesperson of NPA France

Terry Conway, Islington North Labour Party LGBT officer

Peter Drucker, Fellow, International Institute for Research and Education, Amsterdam

Penelope Duggan, Editor of International Viewpoint, Fellow, International Institute for Research and Education, Amsterdam

María Fernanda Arellanes Arellanes, Partido Revolucionario de las y los Trabajadores (PRT)

Adriano Campos, Dirigente Nacional do Bloco de Esquerda (Portugal)

Valéria Costa Pacheco

Enrique Duarte, miembro PRT México

Samuel R. Friedman , AIDS researcher

Adam Hanieh, SOAS, University of London

Dr Sai Englert, SOAS, University of London

A. Fernández Gómez, Estado español

Jonathan Fryer

Paul Le Blanc, Professor of History, La Roche College, (USA)

Alicia Mendoza Guerra, PRT México

Dr. Paul Mepschen, Political Sociology/Sociology of gender and sexuality, University of Amsterdam.

Christine Poupin, national spokesperson of NPA France

Philippe Poutou , national spokesperson of NPA France

Rahul Rao, SOAS University of London

Fco. Rafael Trujano Fermoso

Jan Willem Stutje, historian and working at the International Institute of Social History (Amsterdam) and the University of Ghent; Fellow of the International Institute for Research and Education (Amsterdam)

Eric Toussaint, spokesperson of CADTM International, member of the International Council of the World Social Forum

Eleni Varikas, Emeritus Professor of Political Science and Gender Studies . University of Vincennes Saint-Denis / National Centre of Scientific Research, CRESPPA (France)

A Coletiva (Coletivo Feminista), Portugal

Colectivo Feminista Socialista Voces de Lilith, México

Democracia Socialista Argentina

Pierre Rousset, Europe solidaire sans frontières (ESSF), France

 

Μετάφραση: e la libertà

«Brazil (Manifesto): We want Jean Wyllys alive!», Europe Solidaire Sans Frontières, 28 Ianoyar;ioy 2019

«Queremos Jean Wyllys vivo! Nota pública em solidariedade a Jean Wyllys» https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdf829euQHG1IMCHitAprBQHwXH9hG0BlP7Hw2eD6DVeqyjlQ/viewform

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.