Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 10:10

Η Μυστική Εξέγερση στη Σαουδική Αραβία

Είναι καθήκον όλων των επαναστατών στη Συρία και παντού να σταθούν αλληλέγγυοι στον λαό στης Σαουδικής Αραβίας που αγωνίζεται ενάντια στην αντιδραστική και αυταρχική δικτατορία του Σαούντ. Όπως ακριβώς στη Συρία και στην Αίγυπτο οι διαδηλωτές που ζητούν Ελευθερία και Αξιοπρέπεια κατηγορούνται ως τρομοκράτες από τα καθεστώτα τους. Ο αγώνας μας είναι δικός τους αγώνας, το πεπρωμένο μας συνδέεται. Ο δρόμος προς την ελευθερία και την αξιοπρέπεια συνδέεται με την απελευθέρωση όλων των λαών της περιοχής, και αυτό περιλαμβάνει, φυσικά, την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Οι προσπάθειες της δικτατορίας που κυβερνά και των αντιδραστικών και τυχοδιωκτικών θρησκευτικών ομάδων δεν θα καταφέρει για να διαχωρίσει τον λαό στη βάση της θρησκείας, της εθνικότητας ή του φύλου. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και ενάντια στις ομάδες που προωθούν αυτές τις πολιτικές και αυτά τα συναισθήματα. Ο λαός είναι ενωμένος στον αγώνα.

Οι άνθρωποι που αγωνίζονται στην πόλη Κάτιφ και σε διάφορες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας απαιτώντας την πτώση του καθεστώτος Σαούντ είναι πραγματικά οι καλύτεροι σύμμαχοι όλων των επαναστατών σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και είναι αυτοί οι ίδιοι που αγωνίζονται για ριζική αλλαγή από τα κάτω, για την επίτευξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εκκοσμίκευσης. Η επανάσταση πρέπει να εξαπλωθεί στη Σαουδική Αραβία και στις άλλες αντιδραστικές μοναρχίες του Κόλπου, οι οποίες αποτελούν το κέντρο της αντίδρασης στην περιοχή. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη σε όλες τις εξεγέρσεις στην περιοχή και παντού για να απελευθερωθεί ο λαός από τις δικτατορίες, το νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Ένας από τους ηγέτες των διαδηλώσεων, ο σεΐχης Νάμερ α-Νάμερ, ο οποίος φυλακίστηκε από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, είπε ουσιαστικά σε μια διαδήλωση ότι ήθελε την ανατροπή των δικτατόρων Σαούντ, Χαλίφα και Άσαντ. Αυτό είναι πραγματικά διεθνιστική αλληλεγγύη.

Δεν έχω ακούσει ακόμη ούτε έναν ηγέτη του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας, υπό την προεδρία του Τζορτζ Σάμπρα ή του ΣυνασπισμούΣυριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αχμέτ Τζάρμπανα λέεικάτι τέτοιο. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα επειδή έχουν κάνει ακριβώς το αντίθετο, επιδιώκοντας με κάθε τίμημα την υποστήριξη του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας αντίστοιχα... Θα μπορούσαν να μάθουν κάτι από τον σεΐχη Νάμερ α-Νάμερ αντί να φιλάνε τα πόδια αυτών των δικτατόρων, οι οποίοι ήταν κοντινοί σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ πριν την επανάσταση και οι οποίοι έχουν προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις τους να μετατρέψουν την συριακή λαϊκή επανάσταση σε έναθρησκευτικό πόλεμο μετά την έναρξή της, χρηματοδοτώντας τις αντιδραστικές και θρησκευτικές, ισλαμιστές, τζιχαντιστικές, στρατιωτικές ομάδες. Ο μεγαλύτερος φόβος αυτών των αντιδραστικών μοναρχιών, ειδικά της Σαουδικής Αραβίας, είναι να δει μια επιτυχημένη επανάσταση στη Συρία και την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού, κοινωνικούκράτους, χωρίς θρησκευτικούς διαχωρισμούς στα σύνορά της.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι παλεύει για ελευθερία και αξιοπρέπεια σε μια χώρα, ενώ συμμαχεί με τους δικτάτορες που καταπιέζουν τον δικό τους λαό ο οποίος διεκδικεί τα ίδια πράγματα με το λαό της Συρίας.

Αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται!

Κάτω ο Άσαντ! Κάτω ο Σαούντ! Κάτω όλοι οι δικτάτορες!

Ο πλούτος και η εξουσία στο λαό!

 

Μετάφραση: e la libertà

Πηγή: «Saudi’s Secret Uprising», Syria Freedom Forever - Σουρία αλ-Χουρία λιλ-Άμπαντ, 2 Ιουνίου 2014 και International Viewpoint, 2 Ιανουαρίου 2016.

 

saudiprotest1 Feb 2013 RiyadhARABIA SAUDITA proteste piazza oJune 18 2012CEN39b277 ideast Saudi Arabia Protests HAS103sam saudi DW Politik Qatif 3.10.11

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.