Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 18:32

Επιτροπές Αντίστασης του Σουδάν, δημοκρατικές και πολιτικές δυνάμεις: σταματήστε τον πόλεμο, οργανώστε απεργίες και πολιτική ανυπακοή

 

 

Επιτροπές Αντίστασης του Σουδάν, δημοκρατικές και πολιτικές δυνάμεις: σταματήστε τον πόλεμο, οργανώστε απεργίες και πολιτική ανυπακοή

 

 

Εμείς, οι επιτροπές αντίστασης και οι δημοκρατικές πολιτικές, πολιτικές και επαγγελματικές δυνάμεις, σε συνέχεια της πρώτης μας ανακοίνωσης που εκδόθηκε στις 14 Απριλίου, δηλώνουμε ότι η χώρα μας έχει διολισθήσει στην άβυσσο του ολοκληρωτικού πολέμου, όπου οι στρατηγοί χρησιμοποιούν τα όπλα τους για να εξαλείψουν τα πάντα στο πέρασμά τους και η υπερβολική βία χρησιμοποιείται από τις καθεστωτικές δυνάμεις ως εργαλείο για την επίλυση των διαφορών και των συγκρούσεων για την εξουσία. Αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες της δημοκρατικής μετάβασης και της ειρηνικής κατανομής της εξουσίας.

Παρά τις διαφορές μας στις πολιτικές απόψεις, είμαστε απολύτως ενωμένοι στη στάση μας κατά του πολέμου και της συνέχισής του και στην αντίθεσή μας στην επιστροφή στην πολιτική σκηνή των υπολειμμάτων του προηγούμενου καθεστώτος.

Ζητάμε την άμεση παύση του πολέμου και τη σίγαση του ήχου των όπλων και απορρίπτουμε τα όποια αποτελέσματα του πολέμου, όποια κι αν είναι αυτά. Τονίζουμε την αναγκαιότητα της ενότητας των δυνάμεων της επανάστασης απέναντι στα σχέδια των υπολειμμάτων του προηγούμενου καθεστώτος, τα οποία προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα την διαλύσουν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ, καθώς η ένδοξη επανάσταση του Δεκέμβρη είναι ακόμα ζωντανή και καίει.

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύουμε να συμφωνήσουμε σε έναν κοινό φορέα παρακολούθησης των εξελίξεων, συντονισμού των θέσεων και αντιμετώπισης του κάθε τι που απειλεί την ασφάλεια και την προστασία της χώρας μας και των πολιτών της. Η συνέχιση του πολέμου άφησε και αφήνει ακόμη καταστροφικές συνέπειες, καθώς και τα δύο μέρη δεν τήρησαν την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε νωρίτερα από τα Ηνωμένα Έθνη. Δεν ορίστηκαν ασφαλείς διάδρομοι για την εκκένωση των εγκλωβισμένων, δεν προστατεύθηκαν τα ιατρικά κλιμάκια, δεν γλίτωσαν τα νοσοκομεία και θεωρούμε ότι όλες αυτές οι παραβιάσεις αντιβαίνουν στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τις Συμβάσεις της Γενεύης. Θεωρούμε τα εμπόλεμα μέρη πλήρως υπεύθυνα για κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανανεώνουμε την έκκληση προς όλες τις δυνάμεις της πολιτικής επανάστασης να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να ενωθούν για να καταδικάσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, να ζητήσουν την άμεση παύση των εχθροπραξιών και να μην αφήσουν τη χώρα έρμαιο στη θέληση του στρατού και των υπολειμμάτων του προηγούμενου καθεστώτος. Θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για να κηρύξουμε μια γενική πολιτική απεργία και πολιτική ανυπακοή, που αποτελούν τα τωρινά μας καθήκοντα, γύρω από τα οποία πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι, και να μην επιτρέψουμε τα λόγια της ανταρσίας και του κατακερματισμού και τη ρητορική του μίσους να διαλύσουν αυτή τη χώρα και να υπονομεύσουν την ενότητα, την κυριαρχία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του λαού της.

 

Υπογράφοντες:

 

1. Ενωμένη Επιτροπή Ανασυγκρότησης Χατζ Γιουσέφ

2. Συντονισμός των Παλαιών Επιτροπών Αντίστασης του Ομντουρμάν

3. Συντονισμός των Επιτροπών Ανατολικού Νοτίου Νείλου

4. Επιτροπές Αντίστασης Βιομηχανικής Ζώνης

5. Επιτροπές Αντίστασης – Ουάντ Αλ-Νιλ

6. Επιτροπές Αντίστασης του Αλ-Ντάλι και του Αλ-Μαζμούμ – Πολιτεία Σενάρ

7. Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ – Ασλ

8. Δυνάμεις της Ελευθερίας και της Αλλαγής

9. Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

10. Ενωτικός Μηχανισμός των Δυνάμεων της Επανάστασης

11. Κίνημα Μπαλάντνα

12. Συμμαχία Δεν Υπάρχει Επιστροφή

13. Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταβατική Δικαιοσύνη

14. Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών

15. Ένωση Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου του Νείλου

16. Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Νείλου

17. Πρωτοβουλία καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ

18. Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Τζαζίρα

19. Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας του Σουδάν

20. Ένωση Επαγγελματιών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιμάμ αλ-Μάχντι

21. Ένωση και Δίκτυο Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ

22. Ένωση Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Σουδάν

23. Συνέδριο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ

24. Ένωση Σουδανών Τραπεζικών

25. Ένωση Εργαζομένων του Πετρελαϊκού Τομέα

26. Ένωση Επαγγελματιών του Φορολογικού Τμήματος

27. Ένωση Διοικητικών Υπαλλήλων

28. Ένωση Σουδανών Τεχνιτών και Εργατών

29. Αλληλεγγύη των Συνδικάτων του Σουδάν

30. Συνομοσπονδία των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών του Σουδάν

31. Συμμαχία Φοιτητικού Κινήματος

32. Πρωτοβουλία Νέων του Μπάχρι33. Σουδανική Ένωση Κοινωνικών Σπουδών

34. Κίνημα Τζιρίφνα35. Πολιτικές και Κοινωνικές Ομάδες Γυναικών (Μενσάμ)

36. Μπλοκ του Βόρειου Καντακάτ

37. Μπλοκ του Καντακάτ του Ανατολικού Νείλου

38. Μπλοκ του Καντακάτ του Ομντουρμάν

39. Μπλοκ του Καντακάτ του Μπάχρι

40. Φόρουμ Γυναικών για την Ελευθερία και την Αλλαγή 41. Δημοκρατική Ένωση Γυναικών

42. Κηδεμόνες.

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

تضامن نقابات السودان، "بيان مشترك رقم ٢"، تضامن نقابات السودان، 19/4/2023، https://www.facebook.com/sudaneseuni/

Sudanese Resistance Committees, democratic and civil forces: stop the war, mobilise strikes and civil disobedience, MENA Solidarity Networ, 19 Απριλίου 2023, https://menasolidaritynetwork.com/2023/04/19/sudanese-resistance-committees-democratic-and-civil-forces-stop-the-war-mobilise-strikes-and-civil-disobedience, μεταφρασμένο από το MENA Solidarity.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 18:35

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.