Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 16:49

Στις 28 Μαΐου ο Ερντογάν πρέπει να φύγει! Οι μετανάστες θα μείνουν σε πείσμα του Κιλιτσντάρογλου!

 

 

DSIP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi)

Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

 

 

Στις 28 Μαΐου ο Ερντογάν πρέπει να φύγει! Οι μετανάστες θα μείνουν σε πείσμα του Κιλιτσντάρογλου!

 

 

Μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή στον τόνο του Κιλιτσντάρογλου έδωσε την ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπους να εκφράσουν την οργή τους.

Εκατομμύρια αντιπολιτευόμενων που θέλουν να βάλουν τέλος στο καθεστώς Ερντογάν και να νικήσουν την επιθετική ακροδεξιά που συγκροτεί τη Λαϊκή Συμμαχία αποσυντονίστηκαν για μέρες από τη ρατσιστική ατζέντα.

Από την αρχή των προεκλογικών συζητήσεων, έχουμε επιστήσει την προσοχή στον κίνδυνο να χάσουμε τις ευκαιρίες για αγώνα εξαιτίας των εκλογών. Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι η εναλλακτική λύση απέναντι στην ακροδεξιά κυβερνητική συμμαχία, δεν μπορεί να είναι μια άλλη ακροδεξιά συμμαχία της άρχουσας τάξης.

Παρ’ όλα αυτά, πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου απευθύναμε το ακόλουθο κάλεσμα:

«Ενάντια στις καταπιεστικές, τυραννικές και εκμεταλλευτικές πρακτικές της κυβέρνησης, ενωνόμαστε γύρω από τη δημοκρατία και τις ελευθερίες και λέμε “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!” Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ψηφίσουμε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές. Καμία ψήφος σε ρατσιστές, εθνικιστές και όσους χρησιμοποιούν ρητορική μίσους κατά των μειονοτήτων! Καλούμε όλους να αντιταχθούν στον αποκλεισμό του HDP στις βουλευτικές εκλογές, να ψηφίσουν το Πράσινο Αριστερό Κόμμα [Yeşil Sol Parti] στην κάλπη και να αγωνιστούμε για όλα τα ζωτικά μας αιτήματα στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα σχολεία και να οικοδομήσουμε μαζί μια αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση. Ψηφίστε το Πράσινο Αριστερό Κόμμα, ψηφίστε υπέρ της εργασίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας! Προετοιμαζόμαστε για αντίσταση στους δρόμους!»

Ωστόσο, η εκλογική στρατηγική του Κιλιτσντάρογλου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών δομήθηκε σε εθνικιστική, ρατσιστική βάση με ακραία εχθρότητα προς τους μετανάστες. Εδώ και δέκα ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας κούρσας ρατσισμού στην κυρίαρχη πολιτική. Οι ρατσιστές, νεοναζιστές επίδοξοι ηγέτες μιας συμμαχίας με λιγότερο από το 2% των συνολικών ψήφων διαπραγματεύονται τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την αντιπολίτευση.

Ο Κιλιτσντάρογλου ήταν αυτός που άνοιξε τις πόρτες της διαδικασίας που επιτρέπει στους ρατσιστές να διαπραγματεύονται. Στους δρόμους αναρτήθηκαν πανό που έλεγαν ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα έδιωχνε αμέσως τους μετανάστες.

Σήμερα, αυτοί που εκπλήσσονται βλέποντάς τον δίπλα στον ρατσιστή Οζντάγ είναι πράγματι εκείνοι που ελπίζουν σε σωτηρία από τον Κιλιτσντάρογλου.

Το λέμε από την αρχή. Η Τράπεζα των 6 δεν είναι ένα κέντρο ελπίδας, είναι μια άλλη πολιτική εκπροσώπηση της άρχουσας τάξης. Οι σοσιαλιστές και οι αντιρατσιστές δεν μπορούν να έχουν προσδοκίες από τον Κιλιτσντάρογλου.

Το DSİP δηλώνει για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους που θα εκλεγεί.

Δείχνουμε ποιον θα πολεμήσουμε στις 28 Μαΐου, ποιος πιστεύουμε ότι θα είναι πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο σφοδρός στις επιθέσεις του εναντίον μας, εναντίον των εργατών, εναντίον των μεταναστών, εναντίον των Κούρδων, εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+, εναντίον των γυναικών, εναντίον όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων, εναντίον των ζώων μετά τις εκλογές.

Καθορίζουμε ποιες επιθέσεις από τους εχθρούς της τάξης μας μπορούμε να αποκρούσουμε πιο εύκολα.

Γι’ αυτό λέμε ότι ο Ερντογάν πρέπει να φύγει!

Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι εργάτες των οποίων οι απεργίες απαγορεύονται, λένε ότι ο Ερντογάν πρέπει να φύγει!

Όσοι είναι αλληλέγγυοι στους μετανάστες, οι οποίοι θεωρούνται διαπραγματευτικό χαρτί, λένε ότι ο Ερντογάν πρέπει να φύγει!

Οι γυναίκες που θέλουν να επαναφέρουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης λένε ότι ο Ερντογάν πρέπει να φύγει!

Οι ΛΟΑΤΚΙ+, που έχουν δαιμονοποιηθεί από το κυβερνητικό μπλοκ από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, όπως και από όλα τα ακροδεξιά κόμματα, λένε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Όσοι αντιτίθενται στη διαφθορά, τις συμμορίες και τον νεποτισμό θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση!

Οι Κούρδοι που θέλουν ισότητα θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση!

Όσοι θέλουν την απελευθέρωση της Γκιουλτάν Κισανάκ, του Οσμάν Καβαλά, του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και της Σεμπαχάτ Τουνσέλ είναι υπέρ της αποχώρησης του Ερντογάν!

Όσοι εξεγείρονται ενάντια στην κρατική βία, την περιβαλλοντική καταστροφή και λεηλασία, την καταπάτηση της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης και τις άδικες αποφάσεις μιας πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης, ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση!

Για τον λόγο αυτό θα προσέλθουν στις κάλπες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα ψηφίσουν να φύγει ο Ερντογάν.

Όχι επειδή συμπαθούν τον Κιλιτσντάρογλου, όχι επειδή επιβραβεύουν την εχθρότητά του προς τους μετανάστες.

Θα πάμε στις κάλπες, θα ψηφίσουμε τον Κιλιτσντάρογλου με όλες τις κριτικές μας. Χωρίς να εγκαταλείψουμε τον αγώνα κατά του ρατσισμού ούτε για μια στιγμή.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης, δεν πρόκειται να είναι όλα ρόδινα.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα έρθει στην εξουσία, θα ξεκινήσει μια βαριά οικονομική επίθεση στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους.

Σε αυτόν τον αγώνα για ψωμί και αξιοπρεπή ζωή, είναι πιο συμφέρον για τους εργαζόμενους να έχουν να παλέψουν ενάντια στον Κιλιτσντάρογλου παρά στον Ερντογάν, ο οποίος κρατάει στα χέρια του το ρόπαλο του κράτους και των δικαστηρίων.

Η δυναμική του αγώνα που θα νικήσει τον Ερντογάν θα είναι η αρχή ενός αγώνα που θα ταρακουνήσει και θα κλονίσει πολύ πιο γρήγορα τον Κιλίτσαρντσογλου.

Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας: Να νικήσουμε την εξουσία του Ερντογάν!

Πριν από τις 14 Μαΐου, λέγαμε «το AKP-MHP θα φύγει, οι μετανάστες θα μείνουν». Τώρα, λέμε «το AKP-MHP θα φύγει, οι μετανάστες θα μείνουν σε πείσμα του Κιλιτσντάρογλου».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενωθούν σε έναν ενιαίο αγώνα κατά του ρατσισμού προκειμένου να οργανώσουν την ενεργό αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τον κουρδικό λαό.

 

DSİP

25.05.2023

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), “28 Mayıs’ta Erdoğan gidecek! Kılıçdaroğlu’na rağmen göçmenler kalacak!”, DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), 25 Μαΐου 2023, https://www-dsip-org-tr.translate.goog/index.php/haberler/73-aciklamalar/1644-28-mayis-ta-erdogan-gidecek-kilicdaroglu-na-ragmen-gocmenler-kalacak?_x_tr_sl=tr&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 16:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.