Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 09:08

Επίθεση στη Γάζα: Είμαστε όλοι/ες Παλαιστίνιοι/ες!

 

 

NPA – Nouveau Parti Anticapitaliste

 

Επίθεση στη Γάζα: Είμαστε όλοι/ες Παλαιστίνιοι/ες!

 

 

Σήμερα το πρωί, η Χαμάς εξαπέλυσε μια τεράστια επίθεση από τη Γάζα σε «ισραηλινό» έδαφος. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση που αιφνιδίασε την ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία. Εκτός από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν σε διάφορες στρατιωτικές θέσεις, ορισμένοι οικισμοί γύρω από τη Γάζα καταλήφθηκαν από την Αντίσταση.

Η Γάζα βρίσκεται υπό αποκλεισμό εδώ και 15 χρόνια και έκτοτε υφίσταται μια δραματική ανθρωπιστική καταστροφή, για να μην αναφερθούμε στους εξευτελισμούς, τους θανάτους και τους βομβαρδισμούς. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ειδήσεις επικεντρώνονταν στον κύκλο των προκλήσεων, των ρουκετών, των βομβαρδισμών και των εκκλήσεων για «αποκλιμάκωση» και από τις «δύο πλευρές», και οι Παλαιστίνιοι/ες παρουσιάζονταν ως παθητικοί/ές, που πάντα προσπαθούσαν να επιβιώσουν. Η ισραηλινή στρατηγική, γνωστή ως «χορτοκοπτική μηχανή», συνίσταται στην πραγματικότητα στην τακτική φυσική εξόντωση νέων γενεών ακτιβιστών και αντιπάλων της κατοχής, σε έναν ατέρμονο κύκλο επανάληψης.

Αυτή τη φορά, η επίθεση είναι από την πλευρά της αντίστασης. Με μια απροκάλυπτα ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση έτοιμη να διαπράξει κάθε είδους προσαρτήσεις και εγκλήματα πολέμου, οι τελευταίες προκλήσεις στην Πλατεία των Τεμενών δεν θα μπορούν να συνεχιστούν! Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους να ξεσηκωθούν σε όλα τα εδάφη και να αγωνιστούν ενάντια στην κατοχή. Οι διαδηλώσεις για τη δημοκρατία στο Ισραήλ (που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο) ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές τους για να υποστηρίξουν τον κατοχικό στρατό. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την έκβαση αυτής της επίθεσης. Σε αυτό το στάδιο, είναι προφανές ότι ο ισραηλινός στρατός θα επιδοθεί στις χειρότερες καταχρήσεις και αντίποινα, με τις ευλογίες της δυτικής διεθνούς κοινότητας.

Το NPA δεν συμμετέχει στη λιτανεία των εκκλήσεων για τη λεγόμενη «αποκλιμάκωση». Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος κατά των Παλαιστινίων συνεχίζεται εδώ και 75 χρόνια και η Αριστερά θα πρέπει να θυμάται την ανάγκη αλληλεγγύης προς τους αγώνες αντίστασης κατά της καταπίεσης και της κατοχής. Το NPA επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες και στα μέσα που έχουν επιλέξει για να αντισταθούν. Καλούμε σε άμεση οργάνωση κινητοποιήσεων για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζουμε το αίτημα για διεθνείς κυρώσεις κατά των εγκλημάτων πολέμου και του απαρτχάιντ του Ισραήλ, οι οποίες είναι ακόμα πιο αναγκαίες σήμερα μπροστά στη βία και το μίσος της σημερινής άρχουσας τάξης στο Ισραήλ. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η απουσία κυρώσεων και, γενικότερα, η κατοχή, η επέκταση του εποικισμού και του απαρτχάιντ είναι υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση.

 

Σήμερα, όπως και χθες, είμαστε όλοι κι όλες Παλαιστίνιοι. Ιντιφάντα!

 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Μοντρέιγ

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

NPA – Nouveau Parti Anticapitaliste, « Offensive de Gaza : nous sommes tous et toutes palestinienNEs ! », NPA – Nouveau Parti Anticapitaliste, 7 Οκτωβρίου 2023, https://nouveaupartianticapitaliste.org/communique/offensive-de-gaza-nous-sommes-tous-et-toutes-palestiniennes.

NPA – Nouveau Parti Anticapitaliste, “Gaza offensive: we are all Palestinians!”, International Viewpoint, 8 Οκτωβρίου 2023, https://internationalviewpoint.org/spip.php?article8268.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 09:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.