Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 08:01

Όλη μας η υποστήριξη στην ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση!

 

 

 

Workers’ Voice: Το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου, καθώς ετοιμαζόμαστε να δημοσιεύσουμε, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο και θα παράσχει στο Ισραήλ πυρομαχικά και εξοπλισμό για τον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά της Χαμάς και των Παλαιστινίων της Γάζας. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περιμένουν να ξεκινήσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα μέσα στις επόμενες μία ή δύο ημέρες. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θυμάτων έχει επικαιροποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης και ανέρχεται σε τουλάχιστον 700 Ισραηλινούς και 413 Παλαιστίνιους (συμπεριλαμβανομένων 78 παιδιών) που σκοτώθηκαν.

Η ακόλουθη ανακοίνωση από τη Διεθνή Ένωση Εργατών, που γράφτηκε στη Βραζιλία, δημοσιεύτηκε νωρίτερα στις 8 Οκτωβρίου. Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύεται από το: https://litci.org/en/all-our-support-to-the-heroic-palestinian-resistance/.

 

 

Όλη μας η υποστήριξη στην ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση!

 

Ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Εργατών – Τέταρτη Διεθνής (International Workers League – Fourth International)

 

 

Το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου, ο παλαιστινιακός λαός ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη θαρραλέα αντίστασή του. Το πολιτικό κόμμα Χαμάς ξεκίνησε μια εκπληκτική συντονισμένη δράση με την ονομασία «Πλημμύρα Αλ-Άκσα» στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας.

Σε μια αεροπορική και χερσαία επίθεση αντίστασης με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή να φωνάζει «Αρκετά πια!». οι παλαιστινιακές δυνάμεις διείσδυσαν στους σιωνιστικούς οικισμούς και χτύπησαν δεκάδες στρατιωτικούς των κατοχικών δυνάμεων. Υπάρχουν αναφορές για 70 νεκρούς και περίπου 500 τραυματίες. Διεκδίκησαν επίσης τη γη από την οποία εκδιώχθηκαν βίαια οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Αυτοί οι ισραηλινοί οικισμοί χτίστηκαν πάνω στις σορούς των Παλαιστινίων και στα ερείπια των χωριών τους που αφανίστηκαν κατά τη Νάκμπα (την καταστροφή που ήταν η δημιουργία του ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ στις 15 Μαΐου 1948 μέσω σχεδιασμένης εθνοκάθαρσης).

Στο πλαίσιο αυτής της ηρωικής πράξης, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν 5.000 πυραύλους από τη Γάζα. Παρέλασαν στην περιοχή με ένα ισραηλινό τανκ που είχαν καταλάβει και αιχμαλώτισαν σιωνιστές στρατιώτες που μπορούν να ανταλλαγούν με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους (σήμερα υπάρχουν 5.200 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που έχουν φυλακιστεί από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων 33 γυναικών και 170 παιδιών). Γκρέμισαν επίσης μέρος του φράχτη που συγκροτεί τον δολοφονικό σιωνιστικό αποκλεισμό της Γάζας, ο οποίος διαρκεί 16 χρόνια και φυλακίζει 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Οι έποικοι με ξένα διαβατήρια διέφυγαν μέσω αεροδρομίων και ερήμων και ο εγκληματίας πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Είμαστε σε πόλεμο». Μέσα σε λίγες μόνο ώρες σιωνιστικών βομβαρδισμών, σε μια τυπική συλλογική τιμωρία της Γάζας, περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό σηματοδοτεί έναν ακόμη μαζικό βομβαρδισμό της στενής λωρίδας.

Αλλά ο παλαιστινιακός λαός έχει παράδοση να μετατρέπει το χυμένο αίμα σε καύσιμο για την ηρωική του αντίσταση. Δεν είναι επιλογή, είναι ένας δίκαιος, υποδειγματικός και θαρραλέος αγώνας για εθνική απελευθέρωση, ο οποίος συνεχίζεται για περισσότερα από 75 χρόνια.

Προφανώς, η σιωνιστική σφαγή που επαναλαμβάνεται στη Γάζα έχει την υποστήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και τη συνενοχή των Ηνωμένων Εθνών και των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Καταδίκασαν συλλογικά και γρήγορα την παλαιστινιακή αντίσταση, χαρακτηρίζοντάς την για άλλη μια φορά ψευδώς ως τρομοκρατική πράξη.

Ο παλαιστινιακός λαός, στον διεθνιστικό του αγώνα, δικαίως αγανακτεί με την τήρηση «δύο μέτρων και δύο σταθμών» σε σχέση με τον αγώνα του ενάντια στον σιωνιστικό εποικισμό και τον πόλεμο που ξεκίνησε ο δολοφόνος Πούτιν στην Ουκρανία. Στεκόμαστε στο πλευρό της αντίστασης τόσο του παλαιστινιακού όσο και του ουκρανικού λαού που αγωνίζονται για την εθνική απελευθέρωση.

Οι ίδιες αυτές κυβερνήσεις σιωπούν μπροστά στη συνεχιζόμενη Νάκμπα, η οποία μόνο το 2023 έχει σκοτώσει περισσότερους από 250 Παλαιστίνιους. Παρόλο που ένας Παλαιστίνιος σκοτώνεται κάθε μέρα υπό συνθήκες κατοχής, το γεγονός αυτό δεν έχει προκαλέσει αντίδραση από τις διπλωματικές τους αρχές. Το πολύ-πολύ να γίνεται λόγος «και για τις δύο πλευρές», μια λογική που αγνοεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ενός επιτιθέμενου και αποικιοκράτη (Ισραήλ) και ενός λαού υπό αποικιοκρατία, κατοχή και απαρτχάιντ (Παλαιστίνιοι). Αυτή η υποκριτική διπλωματία εξυπηρετεί τις κυβερνήσεις στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με το σιωνιστικό απαρτχάιντ, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στρατιωτικών τεχνολογιών.

Αυτή είναι η περίπτωση της Βραζιλίας, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα στη γενοκτονία των φτωχών, των ιθαγενών και των μαύρων που ζουν στην περιφέρεια. Κυβερνήσεις όπως αυτή του Λούλα, που ισχυρίζονται ότι είναι «φίλοι των Παλαιστινίων», στη συνέχεια προχωρούν στην ξεδιάντροπη εξίσωση καταπιεστών και καταπιεσμένων και σπεύδουν να χοροστατήσουν την παγκόσμια καταδίκη της παλαιστινιακής αντίστασης. Απαιτούν την επανάληψη των συμφωνιών της «ειρήνης των νεκροταφείων» στην άνετη διατήρηση της συνενοχής τους με το απαρτχάιντ. Εν τω μεταξύ, σε χώρες όπως ο Λίβανος, οι Άραβες κατέβηκαν σε διαδηλώσεις άνευ όρων υποστήριξης της παλαιστινιακής αντίστασης. Είμαστε κι εμείς στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Μια μέρα πριν από τη δράση της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης, η οποία κατέδειξε την τρωτότητα του Ισραήλ παρά τη θέση του ως τέταρτη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, οι δυνάμεις κατοχής σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους κοντά στη Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στα χωριά Σούφα και Χουουάρα. Το τελευταίο αντιμετωπίζει ένα κύμα πογκρόμ από τις αρχές του 2023, με βίαιη εισβολή εποίκων που πυρπολούν παλαιστινιακά σπίτια και οχήματα. Για πέμπτη συνεχή ημέρα, εν μέσω εβραϊκής θρησκευτικής αργίας, άλλοι σιωνιστές εισέβαλαν στο τέμενος Αλ-Ακσά. Η ιουδαιοποίηση της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Όλη η ωμή βία των Σιωνιστών αποικιοκρατών οδήγησε την παλαιστινιακή νεολαία, που αποκαλείται «τα παιδιά του Όσλο», στην ένοπλη αντίσταση. Αποκαλούνται «παιδιά του Όσλο» επειδή γεννήθηκαν υπό το πρόσημο των καταστροφικών Συμφωνιών του Όσλο, που υπογράφηκαν πριν από 30 χρόνια μεταξύ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και του Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή έγινε με τη μεσολάβηση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και για τα παιδιά αυτά σήμαινε ότι δεν είχαν ούτε μια μέρα ειρήνης στη ζωή τους. Υποφέρουν επίσης στα χέρια του διαχειριστή της κατοχής, της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνεργάζεται σε θέματα ασφάλειας με το Ισραήλ.

Η συντονισμένη δράση της Χαμάς, με το μήνυμά της προς τον κόσμο «Αρκετά πια!», έλαβε χώρα σε αυτό το πλαίσιο. Ο παλαιστινιακός λαός παραμένει στα πρόθυρα μιας Ιντιφάντα (λαϊκής εξέγερσης). Είναι απαραίτητο οι καταπιεσμένοι αραβικοί λαοί στις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν σε αυτό το κίνημα ενάντια στους τυράννους τους που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και εμποδίζουν την εθνική απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.

Από την IWL και τα κόμματά της σε όλο τον κόσμο, δηλώνουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας στην ηρωική και ιστορική παλαιστινιακή αντίσταση. Καλούμε όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους λαούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, πραγματοποιώντας διαδηλώσεις και, πάνω απ' όλα, συμμετέχοντας στην κεντρική εκστρατεία BDS (Boycott, Divestment and Sanctions / Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις) κατά του Ισραήλ. Με αυτή την έννοια, απαιτούμε από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να αναγνωρίσουν ότι το σιωνιστικό καθεστώς είναι καθεστώς απαρτχάιντ και να διακόψουν αμέσως όλες τις συμφωνίες με το αποικιοκρατικό και δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ιδίως με την επιβολή στρατιωτικού εμπάργκο.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα! Ζήτω η ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού!

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

International Workers League – Fourth International, “All our support to the heroic Palestinian resistance”, Workers’ Voice, 8 Οκτωβρίου 2023, https://workersvoiceus.org/2023/10/08/all-our-support-to-the-heroic-palestinian-resistance/. Αρχική δημοσίευση: International Workers League – Fourth International, 8 Οκτωβρίου 2023, https://litci.org/en/all-our-support-to-the-heroic-palestinian-resistance/.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 11:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.