Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 10:19

Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία των Σωματείων των Εκπαιδευτικών της Περιοχής για την απαίτηση κατάθεσης στεφάνου από νεοναζί, την 28η Οκτωβρίου

Κατηγορία Ειδήσεις

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απαίτηση κατάθεσης στεφάνου από νεοναζί, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Καλλιθέας.

Ενημερωθήκαμε ότι στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2017, στο δήμο Καλλιθέας, επίκειται επίσημη παρουσία της Χρυσής Αυγής, με συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων.

Τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, εκφράζουμε την οξύτατη διαμαρτυρία μας προς την Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Καλλιθέας, υπ’ ευθύνη του οποίου τελεί ο δημόσιος εορτασμός. Θα αποτελέσει ολίσθημα από τη Δημοτική Αρχή, εάν επιτραπεί σε νεοναζιστικά μορφώματα η κατάθεση στεφάνου.

Ο λαός της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, του Μοσχάτου και της ευρύτερης περιοχής, έχει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του τη σθεναρή του αντίσταση στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η Καλλιθέα που στέγασε το ιστορικό τυπογραφείο του ΕΑΜ, η Καλλιθέα των μπλόκων και των αγώνων ενάντια στο φασισμό, δε μπορεί να ανεχτεί τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί. Δεν μπορεί να ανεχτεί τη βεβήλωση του ΟΧΙ, του αντιφασιστικού, αντικατοχικού και απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζιστές, που στοχεύουν στην ίδρυση και λειτουργία «γραφείων» στην πόλη μας, αποτελεί ύβρη απέναντι στους εκατοντάδες Καλλιθεάτες και Καλλιθεάτισσες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αποτελεί χτύπημα κάθε δημοκρατικής λειτουργίας.

Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής, με τη μαζική παρουσία τους στις εκδηλώσεις, θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης. Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

Καλούμε την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη φασιστική πρόκληση. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία της Καλλιθέας.

26 Οκτωβρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 12:21
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.