Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025 21:42
Κινητοποίηση στα Δικαστήρια 17/2 (Πρωτοδικείο, Δέγλερη 2, αίθουσα 1, 9.00), για την επιστροφή του Δ. Αντωνίου στη δουλειά
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Ο συνάδελφός μας, εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ, εργαζόμενος συμβασιούχος επί 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ, απολύθηκε εκδικητικά το Μάρτιο του 2024, μετά την κινητοποίησή μας στο ΚΛΕΙΔΙ στις 12/2/2024 ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μετά την επαναπρόσληψή του το Μάιο, που επιτεύχθηκε με αγώνα και αλληλεγγύη τόσο στο ΕΚΠΑ όσο και σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύθηκε ξανά τον Ιούλιο. Στις 17 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται (Πρωτοδικείο, Δέγλερη 2, αίθουσα 1, 9.00) αγωγή κατά του ΕΚΠΑ για παράνομη απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
Κατηγορία Κινητοποιήσεις
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025 00:02
Χορτάσαμε Πειθαρχία και Δημοκρατία! Όχι στα νέα Πειθαρχικά Συμβούλια - Παρεμβάσεις Δημοσίου
Σε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το πλαίσιο σύνθεσης και λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων (Π.Σ.) για τους δημοσίους υπαλλήλους (Δ.Υ.) προχωράει η κυβέρνηση, ενισχύοντας την τρομοκράτηση και αναβαθμίζοντας το αυταρχικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους και για να φιμώσει τις φωνές που διεκδικούν. Από τις αρχές του χρόνου εγκρίθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο που παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες ο Μητσοτάκης. Αυτό περιλαμβάνει κατάργηση της συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων (αιρετοί) και των δύο βαθμών εκδίκασης και αντικατάστασή τους με μόνιμο σώμα από 50 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».
Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025 23:53
ΟΧΙ στον Αλγόριθμο-ΝΑΙ στην ΑΤΑ-Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις - του Θοδωρή Μαράκη
Με αγανάκτηση θέλουμε να καταγγείλουμε στους εργατοϋπαλλήλους την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εμποδίσει τούς αγώνες μας για ελεύθερη διαπραγμάτευση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με την ευρηματική μέθοδο του αλγόριθμου. Δηλαδή μαθηματικού τύπου ακατανόητου για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Με τον νόμο αυτό επισφραγίζει την από τις μνημονιακές κυβερνήσεις κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)! Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος αρχής γενομένης από το 2028, ορίζει ότι ο καθορισμός του κατώτατου μισθού θα γίνεται στη βάση ενός μαθηματικού τύπου.
Κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2025 13:39
Πρόταση της ΑΤΕ-ΕΚΑ για πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη
Πιάνοντας το «νήμα» από τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια εργαζομένων, λαού και νεολαίας, των εκατοντάδων σωματείων, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, ο αγώνας δυναμώνει και κορυφώνεται στις 28 Φλεβάρη. Ήδη καταθέσαμε πρόταση για την άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΕΚΑ με θέμα τη συνέχεια των κινητοποιήσεων και την απεργιακή κλιμάκωση στις 28 Φλεβάρη, ακριβώς 2 χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Απόφαση για απεργία εκείνη την ημέρα έχει πάρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών!
Κατηγορία Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2025 00:11
Θέλουν να κάνουν … «ΕΔΕ» σε ειδικευόμενο γιατρό του νοσοκομείου «Ερυθρός» επειδή είπε σε ΜΜΕ την αλήθεια για το ατύχημα με τον ανελκυστήρα!
Η αθλιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοικήτριας του ΝΕΕΣ αλλά και της (ορισμένης από την κυβέρνηση) διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας δεν έχει όρια. Μετά το σοβαρό συμβάν με τον ανελκυστήρα, ένας ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου μίλησε σε ειδησεογραφικό site λέγοντας τα τελείως αυτονόητα : πως είχαμε τραυματισμούς από την πτώση του ανελκυστήρα, πως το κτήριο είναι παμπάλαιο με εξοπλισμό επίσης παμπάλαιο, πως υπήρξαν πολλές φορές στο παρελθόν διάφορα συμβάντα δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου ανελκυστήρα με τον οποίο μεταφέρονται ασθενείς καθημερινά προς και από τα χειρουργεία…
Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2024 11:10
Πραγματική «μιζέρια» είναι αυτή που κηρύσσουν οι υπουργοί - Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,
Η τηλεοπτική παρουσία του υφυπουργού Υγείας ήταν ομολογία πως αυτός που κηρύσσει την «μιζέρια» είναι η ίδια η κυβέρνηση : μιζέρια, κρατική φτώχεια καταραμένη, υπερεργαστείτε «απογεύματα» μέσα στα δημόσια νοσοκομεία (δηλαδή πάρτε «νόμιμα» φακελάκια από τις τσέπες των ασθενών) - υπερεργαστείτε με «ιδιωτικό έργο» σε ιδιωτικές κλινικές, μην περιμένετε από το κράτος μισθούς και προσλήψεις, δεν υπάρχουν λεφτά κλπ. «Συμμορία της μιζέριας» λοιπόν είναι η ίδια η κυβέρνηση. Αρνούμαστε να υποταχτούμε σε αυτήν την μιζέρια. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.
Κατηγορία Ανακοινώσεις