Η κυρία Μενδώνη αποτελεί persona non grata για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Δεν διαθέτει κανένα κοινωνικό έρεισμα. Τα λεγόμενά της εκπροσωπούν αποκλειστικά εκείνη και τους συνεργάτες της, ενώ η υπογραφή της αποτελεί λαλούν σύμβολο απαξίωσης. Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιλαμβανόμαστε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης που επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Υπουργού. Άλλωστε μία «εξαπατηθείσα» πολιτικός οφείλει να αναλάβει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη της εξαπάτησής της. Εμείς, διαπιστώνοντας την θεσμική κρίση που έχει κορυφωθεί κατά τη θητεία της, της λέμε: ουκ αεί άρχεις.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στην Αττική το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων είναι σχεδόν 200. Οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού θα είναι για άλλη μια φορά αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, παρά τις κωμικοτραγικές της προσπάθειες να μετακυλήσει τις ευθύνες στους νοσοκομειακούς γιατρούς και στους λοιπούς υγειονομικούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10:30 πμ.
Κυβέρνηση και εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στα δικαιώματά μας, επιχειρούν την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχοντας ήδη θεσπίσει στην Βουλή την εκτρωματική νομοθετική ρύθμιση για την ποντοπόρο Ναυτιλία. Προκλητικά η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα νεότερη διάταξη επιφέροντας σκανδαλώδεις μειώσεις στα πρόστιμα που αφορούν την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τα οποία συνδέονται με τα ωράρια εργασίας και τις ώρες ανάπαυσης, στο όνομα των προβλημάτων που υπάρχουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις, που δεν έχουν προβεί στα αναγκαία έργα για την αναβάθμιση των λιμανιών σύμφωνα με τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των πλοίων.
Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο, 16/2/21, 24ωρη Πανελλαδική απεργία αναβάλλεται για την Τρίτη 23/2/21. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέα ώρα και τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης τόσο για την Αθήνα όσο και για τις άλλες πόλεις αντίστοιχα.
Με τη συνδικαλιστική σιωπηρή συναίνεση στον κλάδο των ΜΜΕ θα περάσει το νομοσχέδιο για την Τηλεόραση στη Βουλή. Νομοσχέδιο με το οποίο η ιδιωτική τηλεόραση περνάει στη νέα φάση της “ψηφιακής ανάπτυξης”, με όλα τα δώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη σύμμαχο τηλεοπτική ολιγαρχία. Το πρώην νομοσχέδιο Πέτσα το οποίο απορρίφθηκε συνολικά τον Δεκέμβριο του 2020 και προκάλεσε την 48ωρη απεργία στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, έγινε νομοσχέδιο Λιβάνιου και θα ψηφιστεί με την ανοχή των συνδικαλιστών στις προσκείμενες πολιτικά σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ
Να ανακληθούν οι αστυνομικές και πειθαρχικές διώξεις! Να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών! Πιο μαζικά και πιο δυναμικά στο πλευρό των ασθενών μας και στις διεκδικήσεις μας! Όλοι/ όλες στην Πανυγειονομική Απεργία 16 Φεβρουαρίου! ...Η κοινωνία στενάζει από την ασφυξία που έχουν επιβάλλει τα τυφλά οριζόντια αδιέξοδα και αναποτελεσματικά περιοριστικά μέτρα, από την συνεχιζόμενη οικονομική καταστροφή που παθαίνουν τα λαϊκά στρώματα και από την απύθμενη εξοργιστική κυβερνητική υποκρισία που χρησιμοποιεί την επιδημία ως «α λα καρτ» εργαλείο για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι όπως επίσης για να τροφοδοτεί με δημόσιο χρήμα διάφορους ημέτερους παρατρεχάμενους...
Σελίδα 1 από 321