Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, αλλά και σωματεία εργαζομένων την Πέμπτη 8/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα και γύρω από τα ΑΕΙ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.
Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και χημικά, στηρίζει την εργοδοσία και χτυπά τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. NIKH στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Καλούμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 7:00μμ. Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων. Την ημέρα εκείνη το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέχει κάθε μορφή βοήθειας στους πρόσφυγες του Έβρου, με στόχο τη σωτηρία τους και την φιλοξενία τους στο ελληνικό έδαφος. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα, να πάρουν αποφάσεις και να απαιτήσουν τη σωτηρία των προσφύγων στη νησίδα του Έβρου και την παροχή κάθε μορφή βοήθειας από τις ελληνικές αρχές. Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από τις διοικήσεις ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ και 4ης ΥΠΕ να δράσουν άμεσα ώστε να προσφερθεί η δέουσα υγειονομική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Συρία που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Κισσάρι. Είναι ανατριχιαστικό, εξοργιστικό και απάνθρωπο να κυκλοφορούν φωτογραφίες νεκρών μικρών παιδιών από τσιμπήματα σκορπιών, να υπάρχουν και άλλα πάσχοντα μικρά παιδάκια για τον ίδιο λόγο και γενικά να εξελίσσεται αυτή η τραγωδία εδώ και μέρες χωρίς να παρεμβαίνουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
Τα αποτελέσματα της ψήφισης του Ν. 4713/2020, γνωστού και ως Νόμου Κεραμέως, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με δριμύτητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όπως ήδη είχαμε ανακοινώσει, με το πέρας του διδακτικού έτους έχει ξεκινήσει μια λαίλαπα απολύσεων. Χθες πληροφορηθήκαμε κατάπληκτοι (κυρίως διότι το σχολείο δεν είχε δείξει μέχρι τώρα τέτοια δείγματα γραφής) την απόλυση ενός εκπαιδευτικού με σημαντική προσφορά στην ΟΙΕΛΕ και στο ΣΙΕΛ και με αξιόλογη δράση στο χώρο του σχολείου του. Πρόκειται για το Βασίλη Λιόση, επί 25 έτη μαθηματικό στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, έναν εξαιρετικά αγαπητό και δημοφιλή εκπαιδευτικό με αυξημένα προσόντα και συγγραφικό…
Με αμείωτο σθένος συνεχίζει η εταιρεία να δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο, βρίσκοντας κάθε φορά νέους τρόπους να θυμίζει στους εργαζομένους της πως είμαστε απλά νούμερα που συμβάλλουν αρνητικά ή θετικά στα βραδινά reports, στα κέρδη της εταιρίας και στα bonus των στελεχών της. Εδώ και κάποιο διάστημα, όσοι είμαστε στην πώληση βρισκόμαστε αντιμέτωποι (πέραν των καθημερινών καθηκόντων μας όπως οι επείγουσες παραγγελίες web, τα ασταμάτητα κουβαλήματα και η παραλαβή, η πώληση, οι καλύψεις αναγκών άλλων τμημάτων, οι επιστροφές και τα συνεχή re-modelling) με μια κλιμακούμενη πίεση να εκτελούμε και καθήκοντα ταμία…
Σελίδα 1 από 367