Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Ταξικής ενότητας (ΑΤΕ-ΕΚΑ), ενάντια στις 400 απολύσεις εργαζομένων στον όμιλο Swissport – Skyserv. (δείτε ανακοίνωση-κάλεσμα εδώ). Μέλη της ΑΤΕ-ΕΚΑ και ταξικοί συνδικαλιστές βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ομίλου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις και να συναντηθούν με εκπροσώπους της εργοδοσίας.
 Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. 212 εκλεγμένοι συνδικαλιστές από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υπογράφουν δήλωση για την ανάληψη πρωτοβουλιών, με στόχο την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, την παρέμβαση των σωματείων και των συνδικαλιστών απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και εφαρμόζουν οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, σήμερα και όχι όταν θα έχουν εφαρμοστεί και μονιμοποιηθεί.
Ανακοίνωση των εργαζομένων στην Swissport και Skyserv ενάντια στις μαζικές απολύσεις στο αεροδρόμιο. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές καλούν σε δυναμική κινητοποίηση αύριο, Δευτέρα 30/3 στις 10:00 π.μ. στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο πάρκινγκ του κτιρίου 48 (απέναντι από το Metropolitan Expo).
Φοράμε τη μάσκα, αλλά δε σιωπούμε. Φοράμε τα γάντια, αλλά δε σταυρώνουμε τα χέρια. Από την αρρώστια και το θάνατο, μας σώζουν οι γιατροί, το δημόσιο σύστημα υγείας και οι αγώνες μας και όχι η αστυνομία, ο στρατός και η περιστολή της δημοκρατίας. Για τη μετάδοση του ιού ευθύνονται οι πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας και έλλειψης πρόσβασης σε πρωτοβάθμια περίθαλψη. ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταιγιστική η παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020, στην εκπομπή Kontra 24 με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, στο κανάλι KONTRA. Το θέμα, τι άλλο; Ο νέος κορωνοϊός και οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία και τα κυβερνητικά μέτρα.
Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών. Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που δουλεύουν κανονικά και μετακινούνται μαζικά. Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση ανάκληση των 40.000 απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Καμία χαμένη άδεια, μισθός, ένσημο. Να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη τους! Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην μπουν στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση. Να παρθεί πίσω το χουντικό μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας…
Σελίδα 1 από 284