Αν κάποιοι νομίζουν πως θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω στο παρελθόν με τις γυναίκες άβουλα σκεύη αναπαραγωγής χωρίς δικαίωμα αυτοδιάθεσης στα σώματά τους και στις ζωές τους, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι. Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί :Την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών, τους φοιτητικούς συλλόγους των ιατρικών σχολών αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αποδοκιμάσουν αυτό το αίσχος και να καλέσουν τους γιατρούς να μην το νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους.Όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται πως ασπάζονται τα στοιχειώδη γυναικεία δικαιώματα να πάρουν άμεσα θέση.Όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες…
Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το αντιδραστικό νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη που φιλοδοξεί να φέρει το τέλος της εργασίας, των εργατικών αγώνων και του συνδικαλισμού όπως τα γνωρίσαμε ως τώρα. Ένα νομοσχέδιο γραμμένο με το χέρι του ΣΕΒ και της Ε.Ε, που επιχειρεί να ανατρέψει στοιχειώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικής σφοδρότητας επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας με την απογείωση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες, τη λειτουργία των συνδικάτων και την ακύρωση εντέλει της δυνατότητας των εργαζομένων να οργανώνονται και να αντιδρούν.
Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δήμου Ζωγράφου να μην παραχωρήσει κανένα σχολείο του Δήμου για την διεξαγωγή εκλογών για το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας! Να σημειώσουμε εδώ ότι η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής που υπογράφει το σχετικό έγγραφο, ήταν και υποψήφια με τη ΔΑΚΕ…Επίσης, καταγγέλλουμε την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς και την ωμή παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας που διεμήνυσε, δια του Διευθυντή Εκπαίδευσης, (με τηλεφωνική προφορική επικοινωνία και όχι με έγγραφο) ότι δεν παραχωρούνται οι αίθουσες έως τις 16.00.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/6) ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και 4 ασφαλίτες) ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ και να συλλάβουν τους «εγκληματίες» εργαζόμενους που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και συμμετέχουν στην απεργία του σωματείου μας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων, φέρνοντας για ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα. Τα νέα βάρβαρα μέτρα προσφέρονται από την κυβέρνηση της ΝΔ στην ΕΕ ως «αντάλλαγμα» έναντι του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης». Η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι πώς θα σωθούν οι επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, πώς θα μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε αντικείμενα ακόμα πιο στυγνής καπιταλιστικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης από τη μεριά της εργοδοσίας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα αποτελούν τη συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής μνημονιακής πολιτικής που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο. Το νομοσχέδιο έκτρωμα που κατατέθηκε τελικά στη Βουλή είναι ακόμα πιο αντιδραστικό από αυτό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα. Προβλέπει νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα. Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση να καλύπτει απεργιακά ένα σωματείο που του απαγορεύθηκε να πραγματοποιήσει απεργία. Ταυτόχρονα σε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και οικονομικού στραγγαλισμού των συνδικάτων, με διατάξεις - λάστιχο που θα ενεργοποιούνται σύμφωνα με τα «θέλω» της εργοδοσίας, θεσπίζεται «αστική ευθύνη για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών».
Σελίδα 1 από 336