Παρά την ψήφισή του νομοσχεδίου στη Βουλή ο λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά, πως δεν ζητά την άδεια για να αγωνιστεί! Ωστόσο είναι όσο ποτέ αναγκαίος ο αποφασιστικός μαζικός, κοινωνικός και πολιτικός αγώνας για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση των κατηγοριών! Με την τόλμη της δικής μας θέλησης στο μέλλον! Θα φωνάζουμε, δεν θα σιωπήσουμε! Θα διαδηλώνουμε, δεν θα υποταχτούμε! Θα αναπνεύσουμε, δεν θα μας πνίξετε! Θα ανατρέψουμε τον χουντικό νόμο της κυβέρνησης
Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 16 Ιουλίου ενάντια στο νόμο – έκτρωμα της κυβέρνησης. Ο αγώνας συνεχίζεται! Η πολιτική της καταστολής και των απαγορεύσεων θα μείνει στα χαρτιά! Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την οριστική απαλλαγή τους από τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες που τους αποδίδονται!
Η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και για να το καταφέρει έχει επιδοθεί σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την προληπτική απαγόρευση των διαδηλώσεων ως τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιστών. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν.
Η παρουσίαση του σχεδίου νόμου έχει σοκάρει και εξοργίσει, όχι μόνο τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και χιλιάδες πολίτες που αντιλαμβάνονται πλέον ότι η κυβέρνηση εκτελεί επιχειρηματικές εντολές… Συγκρίνεται μόνο με τον αυταρχικό Ν. 2525/1940 και τον επαίσχυντο νόμο 811 που, σύμφωνα με τους τότε συναδέλφους «ως κατοχικός νόμος, προσηρμοσμένος εις τας συνθήκας της εποχής ήρεν τας επιτεύξεις του κλάδου. (…) Ακόμη και αι σχετικαί με τας ώρας εργασίας δεν εφαρμόζονται(…), η υπό του νόμου καθοριζόμενη μισθολογική εξίσωσις των ιδιωτικών προς τους δημοσίους ουσιαστικώς καταργείται(…), άλλα (σχολεία) πληρώνουν ολιγώτερον του νομίμου και πολλά καθυστερούν μισθούς αρκετών μηνών».
Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των πόλεων στα μεγάλα, μαχητικά συλλαλητήρια, ενάντια στην ψήφιση του αντιδταστικού νομοσχεδίου που θέλει «να βάλει στον πάγο» τις διαδηλώσεις. Η μαζική απάντηση που πήραν από χιλιάδες διαδηλωτές ήταν το σύνθημα «Βάλτε χέρι στην αστυνομία, όχι στη διαδήλωση και την απεργία». Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και καταστολής του Χρυσοχοίδη και του Μητσοτάκη που όμως δεν κατάφερε να διαλύσει την συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί. Καλούμε σε πανεργατικό συντονισμό ενάντια στο νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις και στους εργατικούς αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την προκήρυξη απεργίας από εργατικά κέντρα ομοσπονδίες και συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και την οργάνωση πολύμορφων παλλαϊκών διαδηλώσεων και άλλων δυναμικών κινητοποιήσεων.
Σελίδα 1 από 300