Σήμερα Παρασκευή 20 Γενάρη στην συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου μας ΓΝΑ Γεννηματάς που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ , με αφορμή τις επίσημες προτάσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στις 19 Γενάρη για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών, αποφασίσαμε -μετά από ουσιαστική συζήτηση- ότι διαφωνούμε με τα μπαλώματα που προτείνονται και θα διαλύσουν την Παθολογία στο ΓΝΑ (μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και στις εφημερίες τους παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου και παρατασιακών παθολόγων από άλλα νοσοκομεία!!! ) αφού οι παραιτήσεις θα πέσουν…
Τα σωματεία και οι Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το παρόν κείμενο δηλώνουμε για ακόμα μία φορά, ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ ενωμένοι και με συλλογικό αγώνα θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την αποκοπή των κρατικών μουσείων από το ΥΠΠΟΑ και θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των μουσείων. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο τους συναδέλφους που εργάζονται σήμερα στα πέντε μουσεία. Σε περίπτωση που περάσει αυτό το σχέδιο νόμου, επόμενος στόχος θα είναι η αποκοπή των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και η ιδιωτικοποίησή…
Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας όπου υπήρξε τεράστια συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας με όλα τα σωματεία των εργαζομένων, των σπουδαστών των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, των μαθητών, μαθητριών και καθηγητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, διαπιστώθηκε για ακόμα μία φορά η απαξιωτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ένα μήνα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και παρά το γεγονός ότι έχει συγκληθεί διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν.
Ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου – από το Ροδάκινο ως την Αγία Γαλήνη και από την Επισκοπή ως τα Ανώγεια – πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της σωτηρίας του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου ανήκει στους Ρεθεμνιώτες και στις Ρεθεμνιώτισσες. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός Μητσοτάκη και κανενός Κεφαλογιάννη, όπως άλλωστε δεν είναι τσιφλίκι και κανενός Τσίπρα. Το νοσοκομείο πρέπει να σωθεί, η σκόπιμη κακοδιοίκηση – υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση – ιδιωτικοποίηση των πάντων πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο έλεγχος των τροφίμων στην χώρα μας έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο… Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ λέμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με αυτή την κατάσταση. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ένα πρώτο βήμα να αποτελεί η πλατιά ενημέρωση του κόσμου για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δημόσιος μηχανισμός ελέγχου των τροφίμων.
Οι μαθητές μας αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση και χλευασμό. Οι δικαιολογίες περισσεύουν. Η πολιτική επιλογή υποχρηματοδότησης και ιδωτικοποίησης είναι ολοφάνερη. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, πανελλαδικό πρόγραμμα ανέγερσης σχολικής στέγης με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Τιμούμε τη μνήμη του μαθητή μας και απαιτούμε ασφαλή σχολικά κτήρια για όλες/ους. Τιμούμε τους μαθητές μας και συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για τη Δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας.
Σελίδα 1 από 369