Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στον Θεσσαλικό κάμπο και στην Μαγνησία δίνουν μάχη μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συλλογικότητες, απλούς ανθρώπους εθελοντές να επιβιώσουν και να ξελασπώσουν.... Πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή, αγανάκτηση, θλίψη που τους άφησαν να βουλιάξουν λόγω κόστους, παρόλο που γνώριζαν τον κίνδυνο. Γιατί όπως κυνικά ομολογούν η ΕΕ και οι οργανισμοί της «είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία»
Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την ομηρία και την εργασιακή σκλαβιά δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας! Να κηρύξουμε ταξικό πόλεμο! Όλοι/ες στην Εργατική Διαδήλωση για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη την Πέμπτη 14/9 στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος... Καλούμε το Δ.Σ του ΕΚΑ να συνεδριάσει άμεσα, ώστε από κοινού με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να προκηρυχθεί 24ωρη πανεργατική απεργία πριν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή.
Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα έχει βάλει το υπουργείο εργασίας σε διαβούλευση ως τις 9/9 με τίτλο: «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Πρόκειται για την οδηγία 2019/1152 και του Συμβουλίου της 20ης  Ιουνίου 2019, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά και του ΣΕΒ, για πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, θέσπιση 13 ωρών δουλειάς, κατάργηση του πενθημέρου και προστασία της απεργοσπασίας με ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Εκφράζουμε την πιο βαθιά ανησυχία για τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που απειλούν την πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Ενώ ακόμη και σήμερα παραμένουν εγκλωβισμένοι - αποκλεισμένοι πολλοί συνάνθρωποι, των οποίων είναι άγνωστος ο αριθμός και η κατάσταση υγείας, χιλιάδες άλλοι έχουν βρεθεί χωρίς τα φάρμακά τους, χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς καν στέγη. Από αυτόπτες μάρτυρες περιγράφεται ότι αναδύεται δυσωδία από τα λιμνάζοντα ύδατα. Πράγμα φυσικό και αναμενόμενο, αφού μαζί με το νερό λιμνάζουν πτώματα μικρών και μεγάλων ζώων σε αποσύνθεση, διάφορα χημικά (όπως π.χ. λιπάσματα, φυτοφάρμακα και καύσιμα)…
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν άμεσα την εργατική τάξη για αποφασιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό τερατούργημα! Καλούμε το Δ.Σ του ΕΚΑ να συνεδριάσει άμεσα, ώστε από κοινού με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να προκηρυχθεί 24ωρη πανεργατική απεργία πριν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή. Να οργανώνουμε τον αγώνα μας, μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, χωρίς να περιμένουμε τις κινήσεις εκτόνωσης της ΓΣΕΕ και των υποταγμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με μια χολερική υπουργική απόφαση, η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί μνημείο ευτελισμού των επίσημων εγγράφων σε επίπεδο ύφους και επιχειρηματολογίας, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη αφαιρεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την υπερτεσσαρακονταετή έδρα του στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο στην Ερμού 136 στην Αθήνα, τιμωρώντας τον επειδή πραγματοποίησε εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου.
Σελίδα 1 από 377