Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 20:28

ΣΥΒΧΑ: Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Κυριακή 8/11 στις 11π.μ

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Κυριακή 8/11 στις 11π.μ.

Απλήρωτη εργασία, δουλειά τις Κυριακές, μειώσεις μισθών, ανέφικτοι στόχοι, απολύσεις. Λίγο ως πολύ τα παραπάνω θα ακουστούν σε μια κουβέντα μεταξύ συναδέλφων και συναδελφισσών για την καθημερινότητά μας στον κλάδο μας. Από τον Παπασωτηρίου και το Μεταίχμιο, έως τον ΙΑΝΟ και τα Public το μόνο σίγουρο είναι ο φόβος, η απογοήτευση και ένα διαρκές «και τί να κάνουμε;». Και η αλήθεια είναι ότι σ’ ένα κλάδο, ο οποίος μετράει χιλιάδες χτυπήματα στις εργασιακές του σχέσεις τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει ώστε, πέρα από τη συνέχιση της πολιτικής της υποβάθμισης της εργασίας, να επιτεθεί με τον πιο σφοδρό τρόπο και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα έρχεται να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια στην πλειονότητα της κοινωνίας. Εν ολίγοις, μέσα από πολύπλοκους μηχανισμούς υπολογισμών και «ρυθμίσεων» μετακυλίεται η ευθύνη της ασφάλισης από το κράτος στον/στην εργαζόμενο/η. Αυτό φυσικά συνοδεύεται από μια σειρά «ειδικών» ρυθμίσεων, των οποίων η βασική κατεύθυνση είναι η εξής: μείωση όλων των συντάξεων, κατάργηση όλων των προνοιακών επιδομάτων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, προσαρμογή του ύψους της σύνταξης με βάση παράγοντες όχι σχετιζόμενους με τα χρόνια εργασίας του ασφαλισμένου, ενοποιήσεις ταμείων προς τα κάτω και «ειδικές τιμωρίες» για την αποτροπή της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Για τον κλάδο μας, στον οποίο ήδη το βάρος της κρίσης έχουν φροντίσει να μεταφέρουν οι εργοδότες στις πλάτες των εργαζομένων (με τις μειώσεις μισθών, με τα voucher, τις απολύσεις κτλ.) η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα θα σημάνει την ακόμα πιο δραματική αναμέτρηση όλων μας με την άμεση αλλά και μελλοντική μας επιβίωση.

Σε αυτήν την αναμέτρηση δεν υπάρχουν έτοιμοι μεγάλοι δρόμοι που οδηγούν σε κάποια μεγάλη και εύκολη λύση, όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία με τίτλο «κυβέρνηση της Αριστεράς». Υπάρχουν όμως δρόμοι, ίσως φαινομενικά μικρότεροι, αλλά πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, οι οποίοι, προτάσσοντας την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τη συλλογική αντίσταση, όπως τόσα χρόνια κάνει ο Σύλλογός μας, μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων που -ακόμα και όταν διατυμπανίζουν το αντίθετο- τελικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πρώτων.

Όλοι και όλες την Κυριακή 8/11 στις 11.00 π.μ. στη Γενική Συνέλευσή στα γραφεία του Συλλόγου μας για να συζητήσουμε από κοντά τα διάφορα προβλήματα που ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε από την απλήρωτη εργασία έως το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Να συσπειρωθούμε στο Σύλλογό μας και να συνεχίσουμε να αναζητούμε από κοινού τους τρόπους οργάνωσης και αντίστασης απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών και στις επιθέσεις της νέας κυβέρνησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537

 

bookworker.wordpress.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 18:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.