Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 23:26

ΑΔΕΔΥ-ΟΕΝΓΕ: Καταγγελία της επίθεσης σε βάρος της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας

Asklhpieio anakoinosh

Καταγγελία της επίθεσης σε βάρος της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την άνανδρη, απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλους της Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Δέσποινας Τοσονίδου, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του Σωματείου για την έλλειψη κλιματισμού στα τακτικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αφού το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο της διοίκησης, εμποδίζοντας τη να βγει από το γραφείο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της επιτέθηκε φραστικά ενώ δε δίστασε, παρόλο που γνώριζε ότι η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα απειλητικό για τη ζωή της πρόβλημα υγείας, να της «συστήσει» «να μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, και είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά». Η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει πάτο.

Η θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Η ανοχή και η στήριξη που παρέχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποθρασύνει διοικητές νοσοκομείων και παρατρεχάμενους.

Ας το χωνέψουν οι συγκεκριμένοι «κύριοι» ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν πτοούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε όλους όσους ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας και συνδικαλιστικής δράσης. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε

Καταγγελία για επίθεση σε βάρος μέλους της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την άνανδρη, απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλους της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε από το Διοικητή του Νοσοκομείου και από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου για την έλλειψη κλιματισμού στα τακτικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αφού το στέλεχος της ΔΗΚΝΙ εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο της διοίκησης, εμποδίζοντας τη να βγει από το γραφείο του, ο διοικητής του Νοσοκομείου της επιτέθηκε φραστικά ενώ δε δίστασε, παρόλο που γνώριζε ότι η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα απειλητικό για τη ζωή της πρόβλημα υγείας, να της «συστήσει» «να μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, και είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά». Η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει πάτο.

Η θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Τους έχει αποθρασύνει η ανοχή και η στήριξη που τους προσφέρει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ας το χωνέψουν οι συγκεκριμένοι «κύριοι» ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν μας αγγίζουν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Τα περιστατικά βίας σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανένα συνάδελφο. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Κανένας συνάδελφος μόνος του! Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και τις Ενώσεις, αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 20:25

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.