Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 22:55

ΠΕΝΕΝ: Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο ANGELIC GLORY - Πρωτοφανής αδιαφορία από ναυτιλιακή εταιρία και ΥΕΝ

ΠΕΝΕΝ: Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο ANGELIC GLORY - Πρωτοφανής αδιαφορία από ναυτιλιακή εταιρία και ΥΕΝ

Δημοσιοποιούμε επιστολή του πλοιάρχου του πλοίου ANGELIC GLORY, ελληνικής σημαίας και πλοιοκτησίας (εταιρεία Panthalassa Maritime Corporation of the Marshall Islands - πλοιοκτησίας Μάρκου Λαιμού) , στο οποίο όπως προκύπτει τα προβλήματα που αναδείξαμε πρόσφατα με δελτίο τύπου επιδεινώνονται δραματικά και οι αρμόδιοι δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια ώστε να σταματήσει ο παράνομος και εξωφρενικός εγκλωβισμός των Ναυτεργατών που ζητούν τον επαναπατρισμό τους, αλλά ούτε και αυτά που συνδέονται με τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης στο πλοίο.

Ακολουθεί η επιστολή του πλοιάρχου του πλοίου ANGELIC GLORY:

" M/V Angelic Glory

Από: M/V Angelic Glory

Εστάλη: Tuesday, September 1, 2020 8:57 AM

Προς: 'Angelic Glory'

Θέμα: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MV ANGELIC GLORY

01/09/2020Καλή μέρα,
Ως απάντηση στο τελευταίο μήνυμά σας για όλη την κατάσταση (δεν μπορείτε να πληρώσετε τους 2 τελευταίους μισθούς μας), θα ήθελα να ενημερώσω το καλό γραφείο σας ότι το R.O.B. Το πετρέλαιο ντίζελ πρόκειται να εξαντληθεί σε περίπου 7-8 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι το σκάφος δεν θα είναι σε θέση να ζεστάνει το F.O. για να αρχίσει να κινείται. Επίσης, δεν θα είναι σε θέση να ζεστάνει το νερό για οποιαδήποτε πιθανή αιτία και πιθανότατα θα επηρεάσει την ορθή λειτουργία του aircondition μας (M.L.C.).

Επίσης, καθώς γνωρίζετε ότι οι προμήθειές μας σε τρόφιμα και πόσιμο νερό θα εξαντληθούν εντελώς σε μια εβδομάδα (το καλό γραφείο σας γνωρίζει την κατάσταση επειδή σας στείλαμε τα τρόφιμα και τις προμήθειές μας για R.O.B.s πριν από δύο εβδομάδες). Όπως γνωρίζετε επίσης, έχω λάβει και έχω διαβιβάσει τις παραιτήσεις σας από έναν μεγάλο αριθμό πληρώματος, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο να κανονίσω τον επαναπατρισμό του A.S.A.P. Για αυτά τα θέματα πρέπει να βρείτε μια άμεση λύση, διότι η κατάσταση εδώ είναι κρίσιμη και φαίνεται να κλιμακώνεται στη χειρότερη με γεωμετρική πρόοδο. Πρέπει να υπενθυμίσω στο καλό γραφείο σας ότι ως πλοίαρχος του σκάφους οι προτεραιότητές μου είναι η ασφάλεια του πλοίου και η ευημερία του πληρώματος μου. Λυπάμαι που σας υπενθυμίζω ότι ως πλοίαρχος του καλού σκάφους σας και σύμφωνα με το S.M.S. της εταιρείας μας (Κεφάλαιο 5 ενότητα 1: ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ MASTER) Έχω την υπερισχύουσα αρχή. Επομένως, ζητώ από το γραφείο σας να διευθετήσει αυτά τα κρίσιμα ζητήματα A.S.A.P. Παρακαλώ κράτα με ενήμερο.
Με εκτίμηση Master of MV Angelic Glory"

Υ.Γ.: Λάβαμε από την ναυτιλιακή εταιρεία DIAMLEMOSSHIPPINGCORPORATIONτην 1/9/2020 emailόπου μας ενημέρωναν ότι τα πλοία ANGELIC POWER και ANGELIC GLORY από τους μήνες Μάρτη - Απρίλη 2019 άλλαξαν διαχείριση και είναι υπό την διαχείριση της εταιρείας : Panthalassa Maritime Corporation of the Marshall Islands (πλοιοκτησία Μάρκου Λαιμού).

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

ΠΕΝΕΝ: Και εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι….

Οργισμένη διαμαρτυρία Ναυτεργατών από πλοία στην ράδα του Χονγκ Κονγκ

Η πρωτοφανής αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και μαζί των διάφορων ναυτιλιακών οργανισμών, που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αλλά και των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων στον τομέα των μεταφορών και της ναυτιλίας και ειδικότερα της ITF, εντείνουν το άγχος και την αβεβαιότητα και οδηγούν στην απόγνωση τους Ναυτεργάτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύμηνο εγκλωβισμό και ήδη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο παραμονής σε αυτά χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική για τον επαναπατρισμό τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Ναυτεργατών των πλοίων ANGELIC GLORY και ANGELIC POWER της ναυτιλιακής εταιρίας DIAMLEMOS SHIPPING COMPANY LTD τα οποία βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Κίνας, 40 ναυτικά μίλια από το Χονγκ Κονγκ, για διάστημα πάνω από ένα μήνα ενώ μεγάλο μέρος Ναυτεργατών έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και ζητούν με αυτήν την αντικατάστασή τους για πάνω από τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα επικαλείται το υγειονομικό πρόβλημα (πανδημία), την μη λειτουργία των αεροπορικών πτήσεων και συνδέσεων και με τον τρόπο αυτό δεν καθίσταται δυνατή η παλιννόστησή τους.

Τις τελευταίες μέρες στα δύο πλοία διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία των πλοίων και των πληρωμάτων και τα προβλήματα αυτά καθιστούν ακόμη πιο αφόρητη την διαβίωσή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελία των Ναυτεργατών, δεν έχουν πληρωθεί – εξοφληθεί για τον μήνα Ιούλιο και τον τρέχοντα Αύγουστο.

Στο πρώτο πλοίο εργάζονται 7 έλληνες και στο δεύτερο 6 έλληνες Ναυτεργάτες από τα 20 συνολικά άτομα που επανδρώνουν το κάθε πλοίο.

Στο πρώτο πλοίο το σύνολο των Ναυτεργατών έχει ξεπεράσει τον χρόνο παραμονής τους που προβλέπει η ΣΣΕ και τον έχει υπερβεί κατά πολλούς μήνες. Μέλος πληρώματος επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το ΥΕΝ σχετικά με το πρόβλημα, χωρίς όμως έως σήμερα να παραχθεί κανένα αποτέλεσμα.

Ναυτεργάτες των πλοίων αυτών έχουν καθημερινή επαφή και σύνδεση με την ΠΕΝΕΝ ζητώντας την άμεση παρέμβασή της για την αντικατάστασή τους , την εξασφάλιση της τροφοδοσίας των πλοίων καθώς και την εξόφληση των μισθών τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό των πλοίων αυτών επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πρόσφατη καταγγελία μας για τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων Ναυτεργατών σε πλοία που βρίσκονται στις θάλασσες σε όλη την υδρόγειο και οι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις και η ITF συστηματικά τους εμπαίζουν, από τον Μάρτη του 2020 που ξέσπασε η πανδημία και μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει άλυτο και το χειρότερο διαιωνίζεται με αποτέλεσμα οι εργασιακές συνθήκες σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της ψυχικής τους υγείας να έχουν επιβαρυνθεί δραματικά.

Η κυβέρνηση, το ΥΕΝ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του και η ΠΝΟ αναλώνονται σε ανταλλαγή μηνυμάτων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στην ουσία ο καθένας από την πλευρά του βάζει πλάτη ο παράνομος εγκλεισμός των Ναυτεργατών να συνεχίζεται, τα εργασιακά τους δικαιώματα να καταπατούνται ασύστολα, οι ΣΣΕ να έχουν γίνει κουρελόχαρτο και τίποτα δεν φαίνεται από όλους αυτούς να αλλάζει στην αδιέξοδη και αναποτελεσματική γραμμή που έχουν επιλέξει προκειμένου να μην θιγούν τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Η κατάσταση αυτή φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο και τονίζει την σημασία και την αναγκαιότητα της πρόσφατης πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ προς τις διεθνείς και εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ναυτιλία, για την οργάνωση μιας μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης ως μοναδικής διεξόδου για την λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

http://penen.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 23:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.