Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 17:26

Ψηφίσματα Συμπαράστασης για τον Γ. Παρασκευόπουλο

Πληθαίνουν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία, φορείς και συλλογικότητες του κινήματος για τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, η δίκη του οποίου είναι στις 07/09/2017 στο όγδοο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών.

 

Εκτός των τειχών

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ… ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ… ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!

Ήταν Οκτώβρης του 2011 και οι εργαζόμενοι στους Δήμους βρισκόμαστε σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις (Απεργίες, Καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες). Βασικό αίτημα του κλάδου ήταν να μην περάσει ο νόμος 4024, το νέο μισθολόγιο, που μείωσε τους μισθούς μας. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις σε ποσοστό που ξεπερνά το 98%. Σχεδόν 25 μέρες δεν δουλεύει τίποτα! Είμαστε σε 24ωρη περιφρούρηση – επιφυλακή - ετοιμότητα στους χώρους δουλειάς, για να παρέμβουμε στις προσπάθειες απεργοσπαστικού μηχανισμού από Κυβέρνηση και Δήμους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο (όπως πάντα) να συκοφαντήσει τον αγώνα που κάνουμε να μας διασπάσει και να σταματήσει την απεργία. Χρησιμοποιεί κάθε μηχανισμό που έχει, «επιστρατεύει» όσους προθύμους διαθέτει… δεν τα καταφέρνει, αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρίες την περισυλλογή των σκουπιδιών, μα και πάλι δεν τα καταφέρνει.

Οι συνάδελφοι του Δήμου Καλλιθέας από κοινού με συναδέλφους από άλλους Δήμους περιφρουρούν τη χωματερή, μπλοκάρουν στους δρόμους τις ιδιωτικές εταιρίες, και βρισκόμαστε όπου αλλού χρειάζεται (Ελληνικό, Γουδί, που έχουν γίνει «στρατόπεδα των εργολάβων») για να υπερασπιστούμε των αγώνα μας. Στο Δήμο Καλλιθέας η τότε διοίκηση του Δήμου, η διοίκηση ΑΣΚΟΥΝΗ, αναλαμβάνει το ρόλο συκοφάντησης και υπονόμευσης, πρωτοστατούν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παυλίδης και η διευθύντρια Αλεξανδράκη «συνδικαλίστρια», χρησιμοποιώντας ό,τι μέσο διαθέτουν. Δεν καταφέρνουν να πείσουν ούτε έναν εργαζόμενο να γίνει απεργοσπάστης από την καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν από απειλές και εκβιασμούς, μέσα από καθημερινές γενικές συνελεύσεις οργανώνουμε τον αγώνα μας και προχωράμε. Αφού δεν κατάφεραν τίποτα προσπάθησαν να στήσουν διάφορες προβοκάτσιες και καθημερινές προκλήσεις. Σε μια από αυτές, η διευθύντρια Αλεξανδράκη σπρώχνει αναίτια, βίαια και προκλητικά την κεντρική πόρτα του γκαράζ που μόνο από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς (η πόρτα είναι δίφυλλη 5μετρα και το ένα κομμάτι 3 μέτρα ήταν ανοικτό), όμως ούτε αυτή η πρόκληση τους βγήκε. Στην απελπισία τους τότε η διευθύντρια και ο αντιδήμαρχος καλούν την αστυνομία, απειλούν με μηνύσεις και καταγγέλλουν ότι «… ο Παρασκευόπουλος παρεμπόδιζε τα απορριμματοφόρα… να εξέλθουν της υπηρεσίας… παρεμπόδιζε την προσφορά παροχής υπηρεσίας κάποιων υπαλλήλων… άσκησε βία με τα χέρια του. Μάλιστα στο αριστερό χέρι, μου προκάλεσε μικρή πληγή, χωρίς να θυμάμαι αν ήταν από τα νύχια του ή από την ώθηση που μου έκανε…»

Ο Παρασκευόπουλος μέλος του Δ.Σ του συλλόγου τότε ήταν στο χώρο της καθαριότητας εξουσιοδοτημένος από τη γενική συνέλευση του συλλόγου για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της για περιφρούρηση της απεργίας. Η διευθύντρια και ο αντιδήμαρχος ήθελαν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Δυστυχώς για αυτούς οι εργαζόμενοι είχαν άλλη άποψη, έδωσαν τις απαντήσεις τους:

α) Στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας που ακολουθεί την ίδια μέρα, συζητιέται το τι έγινε το πρωί στην καθαριότητα και αποφασίζουμε να καταγγείλουμε και να διαγράψουμε την Αλεξανδράκη από μέλος του συλλόγου για όσα έκανε και αν επιμείνει στη μήνυση.

β) Στις εκλογές του συλλόγου που έγιναν μετά από δύο μήνες το ψηφοδέλτιο της συλλογικότητας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ έρχεται πρώτο εκλέγοντας τέσσερα μέλη στο ΔΣ από ένα που είχε, και ο Παρασκευόπουλος που συμμετέχει σε αυτό πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλους τους υποψηφίους ανεξάρτητα από παράταξη. Αντίθετα το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο που έφτιαξαν, αντιδήμαρχος, διευθύντρια χάνει δύο από τις 4 έδρες που είχε.

Μετά από 25 μέρες κινητοποιήσεων η τότε κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση των εργαζομένων στους Δήμους και έτσι σταματά αυτός ο μεγάλος αγώνας του κλάδου.

Αφού έκλεισαν οι κινητοποιήσεις, η υπόθεση μήνυση «εντέχνως» υποβαθμίζεται, ενώ από την μεριά μας το υποτιμήσαμε, αφού δεν είχαμε καμία ενόχληση και δείχνοντας εμπιστοσύνη στις «φήμες» που αφήναν να εννοηθεί ότι δεν έγινε τελικά μήνυση.

Φτάνουμε τέλος Μάη του 2017 όπου τυχαία μαθαίνουμε ότι ο Παρασκευόπουλος είχε δικαστήριο κατηγορούμενος για την απεργία του 2011. Μέχρι τότε δεν είχε ειδοποιηθεί – κληθεί να δώσει κατάθεση ή να προσέλθει σε δικαστήριο, πιθανά διότι για διεύθυνση διαμονής του, έχει δηλωθεί από τη μηνύτρια αυτή στην οποία έμενε πριν 30 χρόνια. Πηγαίνουμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων παίρνουμε τη δικογραφία όπου διαπιστώνουμε ότι η υπόθεση είχε πρώτη ημερομηνία δίκης 16/06/2016 και αναβάλλεται για 19/05/2017 δεν γίνεται, και ορίζεται νέα δικάσιμος για τις 07/09/2017.

Είναι φανερό ότι η μήνυση και η επιμονή σε αυτήν γίνεται ώστε να σταλεί το μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο που είναι «ζωηρός», αγωνίζεται, μπαίνει μπροστά, δεν κάθεται «φρόνιμα», δεν συμμορφώνεται «προς τας υποδείξεις», πως θα μπλέξει άσχημα, σε περιπέτειες, «θα τον τσακίσουμε». Είναι προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και περιορισμού της συνδικαλιστικής τους δράσης. Είναι ακόμα πιο σοβαρά τα πράγματα αν αναλογιστούμε το χρονικό διάστημα που εξελίσσονται τα γεγονότα (έρχεται ο νόμος Μητσοτάκη για διαθεσιμότητες σε όποιον είναι κατηγορούμενος).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους αγωνιστικά, μαχητικά, ταξικά να εκφράσουν την συμπαράστασή τους σε κάθε εργαζόμενο που διώκεται για την αγωνιστική του δράση. Υποχρέωση καθενός ξεχωριστά να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην περάσει ο φόβος και η τρομοκρατία. Να υπερασπιστούμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Διότι «την ιστορία τη γράφουν αυτοί που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, αυτοί που δεν υποκύπτουν στον φόβο, αυτοί που αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή και το μέλλον τους» και όχι οι προσκυνημένοι.

Να μην ανεχτούμε καμία μήνυση, καμία συκοφάντηση, για κανέναν εργαζόμενο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να εκφράσει την αλληλεγγύη του με κάθε τρόπο (υπογραφές συμπαράστασης, ψηφίσματα, παρουσία στο δικαστήριο κ.λ.π). Υπερασπιζόμαστε, περιφρουρούμε τους αγώνες μας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και δίνουμε λόγο μόνο σε αυτά.

Η δίκη είναι 07/09/2017 στο όγδοο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ΥΓ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Τέλος Μάη όταν μάθαμε για το δικαστήριο, ενημερώσαμε το προεδρείο του σύλλογο, και ζητήσαμε να συνεδριάσει με αυτό το θέμα το ΔΣ. Έχουν περάσει τρεις μήνες και ακόμα περιμένουμε... Δεν μας ξενίζει η στάση τους. Όπως έχουμε ξαναγράψει «τέτοια στάνη τέτοιο γάλα βγάνει»

Εκτός των τειχών

Ε ΕΛΜΕ Αθήνας

29 Αυγούστου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011. Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΑΔΕΔΥ

Συμπαράσταση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedy

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο 8ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται ο αγωνιστής Γιώργος Παρασκευόπουλος.

Το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την αναδρομική ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου Γιώργου Παρασκευόπουλου, με ανυπόστατες κατηγορίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη του 2011, όταν στον Δήμο Καλλιθέας επί 25 μέρες οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Τον Οκτώβρη του 2011 οι συνάδελφοι εργάτες στον Δήμο Καλλιθέας από κοινού με συναδέλφους από άλλους Δήμους περιφρουρούν τη χωματερή, μπλοκάρουν στους δρόμους τις ιδιωτικές εταιρίες. Στο Δήμο Καλλιθέας η διοίκηση Ασκούνη αναλαμβάνει τον ρόλο συκοφάντησης και υπονόμευσης. Δεν καταφέρνουν να πείσουν ούτε έναν εργαζόμενο να γίνει απεργοσπάστης στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι με καθημερινές γενικές συνελεύσεις οργανώνουν τον αγώνα.

Ο Παρασκευόπουλος, μέλος τότε του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ήταν στον χώρο της καθαριότητας εξουσιοδοτημένος από τη γενική συνέλευση του συλλόγου να εφαρμόσει τις αποφάσεις της για περιφρούρηση της απεργίας. Η διευθύντρια και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ήθελαν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Καλούν την αστυνομία, απειλούν με μηνύσεις και καταγγέλλουν ότι «ο Παρασκευόπουλος παρεμπόδιζε τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν της υπηρεσίας…, παρεμπόδιζε την προσφορά παροχής υπηρεσίας κάποιων υπαλλήλων…, άσκησε βία με τα χέρια του. Μάλιστα στο αριστερό χέρι, μου προκάλεσε μικρή πληγή, χωρίς να θυμάμαι αν ήταν από τα νύχια του ή από την ώθηση που μου έκανε…». Μετά από 25 μέρες κινητοποιήσεων η τότε κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των εργαζομένων.

Στο πρόσωπο του αγωνιστή Γιώργου Παρασκευόπουλου, δεν χτυπιέται μόνο εκείνος ο μεγάλος αγώνας. Επιχειρείται η φίμωση και η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και των ανέργων μπροστά στους αγώνες που έρχονται, καθώς κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και αφεντικών. Η δίωξη γίνεται, ώστε να σταλεί το μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται, μπαίνει μπροστά και δεν συμμορφώνεται «προς τας υποδείξεις», πως θα μπλέξει... Είναι προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και περιορισμού της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Να μην ανεχτούμε καμία μήνυση, καμία συκοφάντηση για κανέναν εργαζόμενο.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εις βάρος του αγωνιστή συναδέλφου Γιώργου Παρασκευόπουλου.

Το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Γ. Παρασκευόπουλο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου που γίνεται με αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες κατηγορίες από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξή του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει στόχο την ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκράτηση των αγωνιστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβριο του 2011 για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης, η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος, αφού δεν κατάφεραν με απειλές και εκβιασμούς να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία–, προχώρησαν ένα ακόμα βήμα και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συνάδελφο Παρασκευόπουλο. Σκοπός τους ήταν να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης της πάλης τους.

Αυτές οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις είναι γνωστές στον κόσμο του αγώνα και δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Πάτρα 30/8/17

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 

5 Σεπτεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΕΤΤΑ            ΒΛΑΧΟΥ ΒΟΥΛΑ

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης -

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Άνω Λιόσια, 4 Σεπτεμβρίου 2017,

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την αναδρομική ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εκδικητική δίωξη του αγωνιστή συναδέλφου Γιώργου Παρασκευόπουλου, με ανυπόστατες κατηγορίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη του 2011, όταν στον Δήμο Καλλιθέας επί 25 μέρες οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο 8ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται ο Γιώργος Παρασκευόπουλος.

Τον Οκτώβρη του 2011 οι εργάτες στον Δήμο Καλλιθέας από κοινού με συναδέλφους από άλλους Δήμους περιφρουρούν τη χωματερή, μπλοκάρουν στους δρόμους τις ιδιωτικές εταιρίες. Στο Δήμο η διοίκηση Ασκούνη αναλαμβάνει τον ρόλο συκοφάντησης και υπονόμευσης. Δεν καταφέρνουν να πείσουν ούτε έναν εργαζόμενο να γίνει απεργοσπάστης στην καθαριότητα, που με καθημερινές γενικές συνελεύσεις οργανώνουν τον αγώνα.

Ο Παρασκευόπουλος, μέλος τότε του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ήταν στον χώρο της καθαριότητας εξουσιοδοτημένος από τη γενική συνέλευση του συλλόγου να εφαρμόσει τις αποφάσεις της για περιφρούρηση της απεργίας. Η διευθύντρια και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας αναζητούν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Καλούν την αστυνομία, απειλούν με μηνύσεις και καταγγέλλουν ότι «ο Παρασκευόπουλος παρεμπόδιζε τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν της υπηρεσίας…, παρεμπόδιζε την προσφορά υπηρεσίας κάποιων υπαλλήλων…, άσκησε βία με τα χέρια του. Μάλιστα στο αριστερό χέρι, μου προκάλεσε μικρή πληγή,…». Μετά από 25 μέρες κινητοποιήσεων η τότε κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των εργαζομένων.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Παρασκευόπουλου, δεν χτυπιέται μόνο εκείνος ο μεγάλος αγώνας. Επιχειρείται η φίμωση και η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και των ανέργων μπροστά στους αγώνες που έρχονται, καθώς κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και αφεντικών. Η δίωξη γίνεται, ώστε να σταλεί το μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται, μπαίνει μπροστά και δεν συμμορφώνεται «προς τας υποδείξεις», πως θα μπλέξει. Είναι προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και περιορισμού της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Να μην ανεχτούμε καμία μήνυση και συκοφάντηση για κανέναν εργαζόμενο.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Γιώργου Παρασκευόπουλου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μαρούσι 4 – 9 – 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011. Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Άλιμος, 4 Σεπτεμβριου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου»

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εργαζόμενο Γιώργο Παρασκευόπουλο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου καταδικάζει τη δίωξη του εργαζόμενου Παρασκευόπουλου Γιώργου, μέλους του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας. Η μήνυση εναντίον του γίνεται με αβάσιμες, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, το 2011, κατά την περίοδο της σημαντικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, απεργιακής κινητοποίησης που υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου του.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Στις δραστηριότητες αυτές έχουμε γνωρίσει και προσωπικά τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, που διακρίνεται για το ήθος και την αγωνιστικότητά του, για την ακεραιότητα και την υψηλή αίσθηση δικαίου.

Θεωρούμε ότι η δίωξη του είναι εκδικητική και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία. Η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος είναι γεμάτη από τέτοιες απόπειρες συκοφάντησης και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτές τις απόπειρες μόνη απάντηση είναι η συνέχιση των εργατικών αγώνων, η περιφρούρηση των εργατικών δικαιωμάτων, η αλληλεγγύη και το δυνάμωμα των σωματείων.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τις αποφάσεις που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του Γ. Παρασκευόπουλου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»

ΑΠ 135/4-9-2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη του συνάδελφου Παρασκευόπουλου Γιώργου.

Το σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα καταδικάζει την δίωξη του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου.

Η δίωξη του αφορά την συνδικαλιστική του δράση την περίοδο 2011 και συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ για να μην περάσει ο Νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές μας.

Οι κατηγορίες στην μηνυτήρια αναφορά είναι εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες.

Με την διώξει αυτή, έχουν στόχο να εκδικηθούν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Δεν ανεχόμαστε καμία μήνυση καμία συκοφάντηση για τους αγώνες μας .

Καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας .

Δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Να μην περάσει ο φόβος και η τρομοκρατία.

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.

Το Δ.Σ.

Σεπτέμβριος 2017

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του εργαζόμενου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο Γιώργος Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον Γιώργο Παρασκευόπουλο. Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

Συμπαράσταση στον Γ. Παρασκευόπουλο – Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε αναδρομικά εναντίον του εργαζόμενου και συνδικαλιστική του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας Γιώργου Παρασκευόπουλου, με κατηγορίες ανυπόστατες και γελοίες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι η δίωξη γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την συνδικαλιστική δράση του συναγωνιστή και επειδή πάντοτε βρέθηκε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέρφων του και εναντιώθηκε σε κάθε αδικία.

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, τον Οκτώβρη του 2011, ο συναγωνιστής Γ. Παρασκευόπουλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή του τότε δημάρχου Ασκούνη, επιχείρησε με συκοφαντίες και εκφοβισμούς να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την απεργία. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα, κάλεσαν την αστυνομία και απείλησαν με μηνύσεις, καταγγέλλοντας ότι: «ο Παρασκευόπουλος παρεμπόδιζε τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν της υπηρεσίας…, παρεμπόδιζε την προσφορά παροχής υπηρεσίας κάποιων υπαλλήλων…, άσκησε βία με τα χέρια του. Μάλιστα στο αριστερό χέρι, μου προκάλεσε μικρή πληγή, χωρίς να θυμάμαι αν ήταν από τα νύχια του ή από την ώθηση που μου έκανε… »

Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν στις μηνύσεις και τις απειλές. Η απεργία έκλεισε ύστερα από 25 μέρες, όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των απεργών, προκαλώντας την οργή όλων των εργαζομένων. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η δημοτική αρχή δεν τόλμησε να υλοποιήσει ανοιχτά τις απειλές της εναντίον των συνδικαλιστών αλλά προχώρησε «στα μουλωχτά» σε μήνυση εναντίον του Γ. Παρασκευόπουλου, για την οποία ο ίδιος και οι συνάφελφοί του ενημερώθηκαν... έξι χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2017.

Όλοι και όλες καταλαβαίνουμε ότι στο πρόσωπο του συναγωνιστή Γ. Παρασκευόπουλου διώκεται η συνεπείς και αγωνιστική συνδικαλιστική δράση, ο αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές. Διώκεται ολόκληρο το κίνημα της περιόδου 2010-2011, το οποίο συνεχίζει να τρομοκρατεί τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, που πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να μπορέσουν να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τις πολιτικές των μνημονίων.

Η βιομηχανία μηνύσεων που έχει στηθεί εναντίον των αγωνιστών δεν μας φοβίζει, γιατί βρίσκει απέναντί της το τείχος της αλληλεγγύης όλων των εργαζόμενων και κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας βρίσκεται στο πλευρό κάθε διωκόμενου συνδικαλιστή και αγωνιστή του κινήματος και απαιτεί την αθώωση του Γ. Παρασκευόπουλου.

Το όπλο της αλληλεγγύης μας είναι πιο ισχυρό απ’ την τρομοκρατία της ταξικής τους «δικαιοσύνης».

Η ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

 

 

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου του Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, μετά από μήνυση διευθύντριας και ενώ είχε κληθεί η αστυνομία από τον Αντιδήμαρχο

Η δίωξη συνδέεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές μας.

Ο συνάδελφος πρωτοστάτησε στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων των εργαζομένων.

Η μήνυση σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης πάει χέρι χέρι με τη περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η τότε Δημοτική Αρχή και ο μηχανισμός της και με τον τρόπο αυτό έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον διωκόμενο συνάδελφο. Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου που εφάρμοζε τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ο πρόεδρος          Ο γραμματέας

Δασκαλάκης Γεώργιος         Αποστολίδης Φώτης

 

 

 

 

Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι):

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Γιώργο Παρασκευόπουλο

 

Το ΔΣ της A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ καταγγέλλει και καταδικάζει την δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία.

Η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία. Όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα, για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

 

 

 

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εργαζόμενο Γιώργο Παρασκευόπουλο

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΓΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         ΔΕΡΜΑΤΑΣ ΑΝΑΤΩΝΗΣ

 

 

 

 

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη μέλους του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία-όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Παρασκευόπουλου

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της τότε διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη αναφέρεται στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου των ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συν. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία – η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Όμως δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν στα μουλωχτά μήνυση στον συν. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τασυλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Η πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Αδριανή Προκόπη         Ευαγγελία – Λίλιαν Γαζή

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στον εργαζόμενο Γιώργο Παρασκευόπουλο

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του σωματείου και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης η διευθύντρια, Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ, και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                      Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα      Σακαρετσάνος Λάμπρος

 

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

Την Πέμπτη στις 07/09/2017 άλλος ένας αγωνιστής του εργατικού κι ευρύτερα λαικού κινήματος κάθεται στο εδώλιο της << δικαιοσύνης >> λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης απέναντι στην ασκούμενη αντιλαική πολιτική.

Ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος, μέλος του Δ.Σ των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας δικάζεται ενώπιον του όγδοου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, λόγω της πρωτοπόρας δράσης του στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, το 2011 απέναντι στον τότε Ν. 4024 με το νέο μισθολόγιο και τις πρωτοφανείς μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στους Δήμους.

Τότε εκείνον τον Οκτώβριο, και για περίπου έναν μήνα οι εργαζόμενοι στους Δήμους έδιναν έναν ηρωικό αγώνα απέναντι στην αντεργατική μεταρρύθμιση που ήταν στα σκαριά, ενώ στον Δήμο Καλλιθέας η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις άγγιξε το απόλυτο, ξεπερνώντας το 98%.

Κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής έπεφτε στο κενό, με τους εργαζομένους να μην κάνουν πίσω, ενώ κι οι απόπειρες προβοκάτσιας και απεργοσπασίας δεν πτοούσαν το ηθικό και την δυναμική του αγώνα τους.

Μην μπορώντας να ελέγξουν την ορμητικότητα και την διάρκεια των κινητοποιήσεων οι μπροσάρηδες της αντίδρασης, αντιδήμαρχος καθαριότητας κι η διευθύντρια Αλεξανδράκη ζητούν την << βοήθεια >> της αστυνομίας και προβαίνουν στην κατάθεση μηνύσεων.

Στο στόχαστρο της επίθεσης βρέθηκε ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος, ο οποίος είχε κομβική παρουσία και συνεισφορά καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Χαρακτηριστικό μάλιστα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση, αποτελεί ότι ο συνδικαλιστής δεν κλήθηκε ποτέ να απολογηθεί, κατά ξεκάθαρη παράβαση της ίδιας της ποινικής διαδικασίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που αγωνιστής του εργατικού κι ευρύτερα λαικού κινήματος σέρνεται στα δικαστήρια με ψευδείς κι αβάσιμες κατηγορίες μόνο και μόνο για την συνδικαλιστική του δράση.

Στόχος τους είναι η ποινικοποίηση του αγώνα, της απεργίας και ο εκφοβισμός οποιουδήποτε ορθώνει ανάστημα απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές και στην ισχύουσα τάξη πραγμάτων.

Γι’ αυτό και την Πέμπτη δεν δικάζεται μόνο ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος, αλλά συνολικά το αγωνιστικό εργατικό κίνημα και κάθε ένας από εμάς που επιλέγει τον δρόμο του αγώνα κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή.

Η συγκεκριμένη δίκη έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά τον ηρωικό αγώνα των συμβασιούχων στους Δήμους κι ενώ δεν λέει να κλείσει ο κατάλογος των νεκρών εργατών – θυμάτων της εργοδοσίας του φετινού Καλοκαιριού.

Όλοι την Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται, η αλληλεγγύη το όπλο μας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση στους εργαζομένους και τον λαό.

protpatek.wordpress.com

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού

Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε

Πανεπιστημίου 30

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2017

http://sdpekpa.blogspot.gr/ Αρ. Πρωτ. 1687

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου, με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, από τους εντεταλμένους της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας την περίοδο 2011.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η δίωξη συνδέεται με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. τον Οκτώβρη του 2011, για να μην περάσει ο νόμος 4024 που μείωνε τις αποδοχές τους.

Στις κινητοποιήσεις αυτές, ο συνάδελφος Γ. Παρασκευόπουλος πρωτοστάτησε και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζόμενων στους Δήμους τότε.

Οι εντεταλμένοι της τότε διοίκησης, η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα και ο Αντιδήμαρχος αφού με απειλές και εκβιασμούς δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και αφού στη συνέχεια απέτυχαν να τους τρομοκρατήσουν καλώντας την αστυνομία –η καθολική κατακραυγή των εργαζομένων ήταν που τους απέτρεψε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία- δεν σταμάτησαν εδώ και έκαναν εν κρυπτώ μήνυση στον συνάδελφο Γ. Παρασκευόπουλο.

Για να εκδικηθούν για την ανυποχώρητη στάση, όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης, συκοφάντησης και αποδυνάμωσης των αγώνων πιστεύοντας προφανώς, πως η περιπέτεια του συνάδελφου Γ. Παρασκευόπουλου θα αποτελέσει παράδειγμα «προς γνώση και συμμόρφωση» των «απειθάρχητων» στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και τους κατά τόπους εκφραστές-εκτελεστές τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης           Μαρλέν Λογοθέτη 

 

 

 

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει την εκδικητική δίωξη του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Παρασκευόπουλου Γιώργου.

Η δίωξη του είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης και έχει σκοπό την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων.

Αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το τρόπο που τα συλλογικά μας όργανα θα επιλέγουν κάθε φορά.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ζητάμε την αθώωση του συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ       ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.