Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 22:17

Θεσσαλονίκη: 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 29,30/6 και 1/7

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αν θέλεις την ειρήνη, αγωνίζεσαι για την ειρήνη

 

21antirathes polyglot

Αν θέλεις την ειρήνη, δεν προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Δεν ξοδεύεις δισεκατομμύρια για πολεμικά αεροσκάφη, φρεγάτες ή επιθετικούς πυραύλους, δεν αγοράζεις -ούτε πουλάς- εξοπλισμούς από κράτη-εγκληματίες πολέμου. Δεν οργανώνεις επιχειρήσεις ανακατάληψης βραχονησίδων μέσα στα ξημερώματα, ούτε γιγάντιες στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Αν θέλεις την ειρήνη, δεν κάνεις τον εθνικισμό σε μια άλλη χώρα άλλοθι για τον δικό σου.

Αν θέλεις την ειρήνη, παλεύεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Δεν επιτρέπεις σε κανένα κράτος να επιτίθεται, να βομβαρδίζει και να χαράζει νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Αλλά ούτε και να επιβάλει μόνο του ΑΟΖ, στο όνομα των δικών του καπιταλιστών. Αν θέλεις την ειρήνη, δεν βαφτίζεις «ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» την αποκλειστική οικονομική εκμετάλλευση του Αιγαίου, ούτε υφαρπάζεις τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου με τις πλάτες των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων.

Αν θέλεις την ειρήνη, δεν αποκαλείς «στρατηγικούς συμμάχους» τον Τραμπ ή τον Μακρόν. Δεν συμμαχείς με κράτη-δολοφόνους, όπως είναι το Ισραήλ, ούτε με αυταρχικές δικτατορίες σαν της Αιγύπτου. Αν θέλεις την ειρήνη, δεν μπορείς να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν παραχωρείς αεροδρόμια και ναυτικές βάσεις, ούτε διευκολύνεις τις επιδρομές που διακινδυνεύουν έναν τρίτο παγκόσμιο και δολοφονούν ολόκληρους λαούς.

Αν θέλεις την ειρήνη, σέβεσαι τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό των γειτονικών λαών. Δεν διεκδικείς την αποκλειστικότητα στην κοινή ιστορία της περιοχής, δεν απαγορεύεις σε κανένα λαό να έχει τη δική του εθνική συνείδηση, γλώσσα και ονομασία. Δεν οργανώνεις εθνικιστικά συλλαλητήρια, δεν σιγοντάρεις την εγκληματική δράση των φασιστών και των ναζί. Δεν κλείνεις τα μάτια όταν οι συμμορίες τους χτυπούν πρόσφυγες ή πυρπολούν κοινωνικούς χώρους σαν τη Libertatiaκαι δεν συλλαμβάνεις τα θύματα αντί για τους θύτες, όπως έκανε η αστυνομία με τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Αν θέλεις την ειρήνη, ανοίγεις την πόρτα σου στους πρόσφυγες του πολέμου, της φτώχειας, των αυταρχικών καθεστώτων. Δεν καταργείς τη Σύμβαση της Γενεύης για να γίνεις ο συνοριοφύλακας της Ευρώπης-Φρούριο. Δεν εγκλωβίζεις παιδιά και εγκύους στα νησιά, δεν διατηρείς στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε δικάζεις τους ανθρώπους που εξεγείρονται εναντίον τους. Δεν οργανώνεις παράνομες επαναπροωθήσεις πέρα από τα σύνορα, στον Έβρο και το Αιγαίο. Αν θέλεις την ειρήνη, δεν κάνεις αβίωτο το βίο των μεταναστ(ρι)ών και των προσφύγων, αλλά τους προσφέρεις τα αυτονόητα: άσυλο, στέγη, ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση, δυνατότητα για αξιοπρεπή εργασία.

Αν θέλεις την ειρήνη, αγωνίζεσαι ενάντια στον πόλεμο, μέσα κι έξω από το στρατό. Παλεύεις ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση της νεολαίας στα 18, στην πολεμοκάπηλη πολιτική και ρητορεία. Παλεύεις για μια εναλλακτική πέρα από τους πολέμους, τη φτώχεια και το φασισμό.

 

Αν θέλεις την ειρήνη, αγωνίζεσαι για τη δικαιοσύνη

Αν θέλεις τη δικαιοσύνη, δεν οργανώνεις την αδικία. Δεν εφαρμόζεις πιστά τα μνημόνια που θα «έσκιζες», δε βαφτίζεις «ταξική μεροληψία» την αναδιανομή της φτώχειας, ούτε γεμίζεις τον κόσμο με fake news για το τέλος της λιτότητας –ενώ δεσμεύεσαι να τη συνεχίσεις. Δεν μειώνεις τις συντάξεις, δεν περικόπτεις τις ήδη συρρικνωμένες δημόσιες δαπάνες για υγεία και εκπαίδευση, δεν καταργείς το αφορολόγητο όριο για τους χαμηλόμισθους για να υπηρετείς το χρέος. Δεν ξεπουλάς τα λιμάνια, το νερό, τα αεροδρόμια, την ενέργεια, τα ορυκτά, τους δρόμους. Δεν βγάζεις στο σφυρί τα σπίτια των ανθρώπων, ούτε χαρίζεις τα δάνεια σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Αν θέλεις τη δικαιοσύνη, δεν παρουσιάζεις τη μισή δουλειά ως κατάργηση της ανεργίας. Δεν διαλύεις τις εργασιακές σχέσεις, με συμβάσεις ημιαπασχόλησης, ορισμένου χρόνου ή έργου, δεν διαιωνίζεις τους μισθούς των 300 ευρώ. Δεν κρατάς ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές. Δεν υποσκάπτεις το δικαίωμα στην απεργία και το συνδικαλισμό. Αν θέλεις τη δικαιοσύνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, δεν παρουσιάζεις ως «ανάπτυξη» την ασυδοσία των αφεντικών και την καταστροφή του εδάφους και του νερού. Δεν αφήνεις τη Χαλκιδική στο έλεος των χρυσοθήρων, τις θάλασσες και την Ήπειρο στο έλεος των πολυεθνικών του πετρελαίου.

Αν θέλεις τη δικαιοσύνη, καταργείς τους τρομονόμους. Δεν ξυλοφορτώνεις, ούτε απειλείς με ιδιώνυμο όσους δίκαια παλεύουν να μη βρεθεί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Δεν αφήνεις νέους ανθρώπους, όπως την Ηριάννα ή τον Θεοφίλου, έκθετους στο έλεος εκδικητικών μηχανισμών καταστολής. Καταργείς οριστικά κάθε κατηγοριοποίηση των ανθρώπων και των δικαιωμάτων του ανάλογα με το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Δε συναινείς στη φυλάκιση φαντάρων επειδή συμμετείχαν σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και απεργίες, ούτε οργανώνεις ασκήσεις καταστολής πλήθους του στρατού.

Τελικά, αν θέλεις την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, δεν μπορείς να συμμαχείς με τα κράτη και τις κυβερνήσεις που οργανώνουν την εκμετάλλευση και φέρνουν τον πόλεμο, με τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, ούτε βέβαια να αναζητάς εναλλακτικές συμμαχίες σε άλλα αυταρχικά και καταπιεστικά καθεστώτα. Ακόμα περισσότερο, αν αγωνίζεσαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, ξέρεις πια ότι ο κύριος εχθρός σου είναι εδώ: η δική μας κυβέρνηση, οι δικοί μας καπιταλιστές, ο δικός μας εθνικισμός. Και οι σύμμαχοί σου βρίσκονται ανάμεσα στους λαούς της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, της Μακεδονίας, ανάμεσα σε αυτούς που χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης και αντάμωσης, ανάμεσα σε αυτούς που αγωνίζονται σε ολόκληρη τη γη, από το Ισραήλ ως τη Λατινική Αμερική, για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σε αυτή την αντάμωση είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, από τις μουσικές σκηνές ως τις πολιτικές συζητήσεις. Μια αντάμωση που περνά μέσα από τους κοινούς αγώνες των καταπιεσμένων, πέρα και ενάντια στους διαχωρισμούς της φυλής, του φύλου, του χρώματος, της καταγωγής, της γλώσσας, της θρησκείας. Τους αγώνες του παρελθόντος, αλλά και αυτούς που μέλλονται να έρθουν για την ειρήνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη των λαών.

Όχι στους εξοπλισμούς, τις πολεμικές απειλές, τη μονομερή κήρυξη των ΑΟΖ. Αντίσταση στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, καμία βάση και καμία παραχώρηση για τους νατοϊκούς επιδρομείς. Σεβασμός του εθνικού αυτοπροσδιορισμού όλων των γειτόνων. Ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες, άσυλο στη χώρα που επιθυμούν, ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία και εκπαίδευση, στην εργασία. Κατάργηση της αντιμεταναστευτικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Ελεύθερη έκφραση των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, απελευθέρωση φύλου και σεξουαλικότητας. Αλληλεγγύη στα θύματα της σεξιστικής και ενδοοικογενειακής βίας, πάλη ενάντια στην πατριαρχία. Πόλεμο στο φασισμό, καταδίκη για τους δολοφόνους της ΧΑ. Κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων και παλιών περικοπών σε συντάξεις και μισθούς.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, Αντεπίθεση Εργαζομένων, Antinazi Zone YRE, Ανυπακοή στις γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ΑΡΕΝ,Αριστερή Συσπείρωση, Βαρδάρης, Βιβλιοπωλείο Poeta, ΒΙΟΜΕ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική αριστερά, Ομάδα μαθημάτων Εκτός Τάξης, Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ΚΑΡ, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών, Κόκκινο Νήμα, Κουζίνα Αλληλεγγύης, Κιουρι@, Μαθητική Αντεπίθεση, Μέτωπο ρήξης και ανατροπής Θέρμης, ΝΑΡ, νΚΑ, Ξεκίνημα, Οδυσσέας- Σχολείο Αλληλεγγύης, ΟΚΔΕ, ΟΝΡΑ, Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας, Πόλεις, Radical Pride, Room39, ΣΣΠ, Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου Φεστιβάλ Κινηματογραφικών ομάδων ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, Χορτιάτης 57021ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 29/6

1. (παιδότοπος) Εργαστήριο με θέμα: Οδηγός (μη) επιβίωσης. Πρόσβαση στο άσυλο/ κράτηση μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων/ ασυνόδευτ@ ανήλικ@/ lgbtiq+

Διοργάνωση: Ομάδα νομικών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών

Ημέρα: 29/6

2. (χώρος συζητήσεων 2) Τίτλος: Ζούμε, δουλεύουμε, αγωνιζόμαστε μαζί/ Ο αγώνας για την υγεία, την παιδεία και τις ελευθερίες για πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες

Εισηγήσεις:

1. Δάφνη Κατσίμπα, νοσοκομειακή γιατρός- πρόεδρος ΕΝΙΘ

2. Σοφία Στεφανίδου, εκπαιδευτικός

3. Πόπη Σαραϊδάρη, εκπαιδευτικός- πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ

Διοργάνωση: ΑΡΙΣ, ΝΑΡ

Ημέρα: 29/6

3. (χώρος συζητήσεων 3) Τίτλος: Μακεδονία Γη Πολυπολιτισμική - Έξω το Νάτο και οι Εθνικισμοί. Σεβασμός στο Δικαίωμα του Αυτοπροσδιορισμού, Αλληλεγγύη των Λαών

Εισηγήσεις:

1. Sonja Stojadinovic, Λέβιτσα, Μακεδονία

2. Λίνα Κυργιαφίνη, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

3. Παναγιώτης Ξοπλίδης, ΝΑΡ

4. Μπάμπτης Κουρουνδής, ΣΕΚ

5. Βάιος Τζαχρήστας, EEK

Διοργάνωση: Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΝΑΡ, ΣΕΚ, EEK

Ημέρα: 29/6

4. (χώρος συζητήσεων 6) Τίτλος: «Ν’ αναπτυχθή παρ' αυτοίς εθνικόν φρόνημα»: Μακεδονία και εθνική συνείδηση στα σχολικά βιβλία

Εισηγήσεις:

1. Κώστας Τσιτσελίκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

2. Ιωάννα Μάρκου, Υπ. Διδακτόρισσα του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

3. Βασίλης Συμεωνίδης, φιλόλογος

Διοργάνωση: Ομάδα μαθημάτων «Εκτός Τάξης», «Οδυσσέας» -Σχολείο αλληλεγγύης, «Βαρδάρης» - Κέντρο Κοινωνικών και Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης

Ημέρα: 29/6

5. (χώρος συζητήσεων 4) Τίτλος: ΔΕΘ 2018: τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, Να δώσουμε μαζική αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική απάντηση

Εισηγήσεις:

1. Κώστας Καμαρέτσος, ΚΚΕ (μ-λ)

2. Γιώργος Καμπάς, Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης

3. Γιάννης Περράκης, Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά

Διοργάνωση: ΚΚΕ (μ-λ)

Ημέρα: 29/6

6. (χώρος συζητήσεων 5) Τίτλος: Ιδιωτικοποίηση ΑΕ: Αντιστάσεις και η περίπτωση του νερού

Εισηγήσεις:

1. Φανή Γουργούρη, πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων ΟΛΘ

2. Παπακωνσταντίνου Γιώργος, μέλος ΔΣ ΕΛΠΕ

3. Συλλογική τοποθέτηση Water Warriors-Πόλεις

*Προβολή βίντεο από τους εργαζομένους της Εγνατίας οδού.

Διοργάνωση: Σωματεία εργαζομένων ΟΛΘ, Σ.Ε. ΕΥΑΘ, Σ.Ε. Εγνατίας Οδού, Πόλεις, Water Warriors

Ημέρα: 29/6

7. (χώρος συζητήσεων 1) Τίτλος: 1968-2018: 50 χρόνια αγώνες για τη γυναικεία απελευθέρωση

Εισηγήσεις:

1. Κατερίνα Κλείτσα, Μαχητικές κι Ελεύθερες

2. Ιωάννα Γαϊτάνη, Αντισεξιστική ομάδα ΔΕΑ

3. Μαρία Ερμείδου, ΑΡΑΣ

4. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ΛΑΕ

Διοργάνωση: Αντισεξιστική ομάδα ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΑΡΑΣ, ΛΑΕ

Ημέρα: 29/6

 

 

Σάββατο 30/6

1. (χώρος συζητήσεων 3) Εξελίξεις στο Προσφυγικό: Πολιτικές Συνόρων, Νομοθεσία, Διαχείριση, Έμφυλη Βία στο Αιγαίο και τον Έβρο

Τίτλος:

Εισηγήσεις:

  1. Θράσος Αβραάμ, Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου

  2. Λευτέρης Αρβανίτης, Δημοσιογράφος

  3. Μαρία Παπαδοπούλου, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης

  4. Μέλος της συνέλευσης του RADical Pride

Διοργάνωση: Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΚΕΕΡΦΑ, Radical Pride

Ημέρα: 30/6

2. (χώρος συζητήσεων 2) Τίτλος: Μέση Ανατολή. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου

Εισηγήσεις:

1. Οζάλ, Πρωτοβουλία για τη Ροτζάβα

2. Σοφία Καρασαλίδου, πρόεδρος του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

3. Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

4. Πάνος Πέτρου, ΛΑΕ

5. Δημήτρης Παυλίδης, ΚΚΕ (μ-λ)

6. Ντίνος Παντελίδης, Εκπαιδευτικός, μέλος αποστολής «Ένα Σχολείο για τη Γάζα»

Ημέρα: 30/6

Διοργάνωση: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Ροτζάβα

3. (χώρος συζητήσεων 1) Τίτλος: Η δημοκρατία στη μέγγενη της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης

Εισηγήσεις:

1. Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΛΑΕ

2. Παναγιώτης Λίλλης, Κομμούνα-Ινστιτούτο κοινωνικής, οικονομικής και ιστορικής έρευνας

3. Μαριάννα Τσίχλη, Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.

Διοργάνωση: ΛΑΕ, Κομμούνα-Ινστιτούτο κοινωνικής, οικονομικής και ιστορικής έρευνας, Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.

Ημέρα: 30/6

4. (χώρος συζητήσεων 4) Τίτλος: Εξορύξεις χρυσού- πετρελαίου. Επιπτώσεις στην υγεία

Εισηγήσεις:

1.μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

2. Gjorgi Tanushev, μέλος της οργάνωσης «Υγιής Κοιλάδα ενάντια στα μεταλλεία της περιοχής Strumica»

3. Μέλος της πρωτοβουλίας Πρέβεζας ενάντια στις εξορύξεις

Παρεμβάσεις από επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Διοργάνωση: Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Ημέρα: 30/6

5. (χώρος συζητήσεων 6) Τίτλος: Τρομοδικαιοσύνη, δικαστικές αυθαιρεσίες και πολιτικές διώξεις

Εισηγήσεις:

1. Χρήστος Αβραμίδης, δημοσιογράφος, Αναμέτρηση

2. Χρήστος Μπακέλας, δικηγόρος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

3. Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος

Διοργάνωση: Αναμέτρηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ΟΝΡΑ, ΑΡΚ

Ημέρα: 30/6

6. (χώρος συζητήσεων 5) Τίτλος: Τσακίζουμε τους νεοναζί- Γκρεμίζουμε την Ευρώπη φρούριο

Εισηγήσεις:

1. Στέλιος Νκητόπουλος, δημοσιογράφος

2. Αλεξάνδρα Πολιτάκη, πολιτική επιστήμονας

3. Κώστας Τορπουζίδης, δικηγόρος, ΚΕΕΡΦΑ

Διοργάνωση: ΚΕΕΡΦΑ

Ημέρα: 30/6

 

 

Κυριακή 1/7

1. (χώρος συζητήσεων 5) Τίτλος: H διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία

Εισηγήσεις:

Διοργάνωση: Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα»

Ημέρα: 1/7

2. (χώρος συζητήσεων 3) Τίτλος: Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, αντίπαλοι εθνικισμοί και η ζητούμενη διεθνιστική απάντηση

Εισηγήσεις:

1. Νεσέ Οσγκέν, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Γαλατά, Τουρκία

2. Μαρινέλλα Παγιάτσου, Νέα Διεθνιστική Αριστερά, Κύπρος

3. Πάνος Κοσμάς, δημοσιογράφος, ΚΑΡ

4. Γιώργος Ανανιάδης, αγωνιζόμενος φαντάρος

6. Ηρακλής Χριστοφορίδης, εκδόσεις Εργατική Πάλη

Διοργάνωση: Αναμέτρηση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ξεκίνημα, ΟΝΡΑ, ΑΡΚ, ΟΚΔΕ, ΚΑΡ

Ημέρα: 1/7

3. (χώρος συζητήσεων 4) Τίτλος: Στρατός; Δεν ψαρώνουμε! Υπάρχει εναλλακτική απέναντι στον πόλεμό τους

Εισηγήσεις:

1.Νίκος Αργυρίου, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

2. Αρνητές στράτευσης

Διοργάνωση: Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Ημέρα: 1/7

4. (χώρος συζητήσεων 6) Τίτλος: Εργατικοί αγώνες και οι ανάγκες του σήμερα: από τον κατακερματισμό στη συλλογική συγκρότηση

Εισηγήσεις:

1. Νάσος Βασιλακάκης, Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

2. …………………………………………

Διοργάνωση: Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, «Λάντζα» στο χώρο επισιτισμού-τουρισμού, ΕΜΠΑΡΓΚΟ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Ημέρα: 1/7

5. (χώρος συζητήσεων 1) Τίτλος: Δικαίωμα στην κατοικία και πλειστηριασμοί: συνεχίζουμε την αντίσταση στις γειτονιές

Εισηγήσεις:

1. Έφη Τελλή, δικηγόρος

2. Ρωμανός Αγγελής, διωκόμενος αγωνιστής, μέλος ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών (Αθήνα)

3. Συντονισμός - Συλλογική τοποθέτηση από τη συλλογικότητα «Πόλεις»

Διοργάνωση: Πόλεις, η γειτονιά της Αλ. Σβώλου

Ημέρα: 1/7

6. (χώρος συζητήσεων 2) Τίτλος: Βιβλιοπαρουσίαση:, «Το Σύνταγμα και η Αριστερά», του Μπάμπη Κουρουνδή, εκδόσεις Νήσος, 2018

Εισηγήσεις:

1. Φώτης Βέργης, λέκτορας νομικής, Πανεπιστήμιο Manchester

2. Κώστας Τορπουζίδης, δικηγόρος, ΚΕΕΡΦΑ

3. Δημήτρης Κόρος, Διδάκτορας Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης

Διοργάνωση: Ακυβέρνητες Πολιτείες

Ημέρα: 1/7

7. Τίτλος: Εργαστήριο: Οι εργατικοί αγώνες απέναντι στο νέο καθεστώς εκμετάλλευσης

Διοργάνωση: Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης

 

 

 

21o antira program 4

 

concerts 21 3.5 fin vivid orange

 

 

antiratsistiki.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.