Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 11:59

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νέο μνημόνιο / ΑΘΗΝΑ Πέμπτη 13.8.2015 Σύνταγμα-Θεσσαλονίκη 7.30 μμ Λ. Πύργος. Συλλαλητήρια σε Κοζάνη-Χανιά

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο Πέμπτη 13.8.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 στην ολομέλεια της Βουλής, πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, ώρα 8:00μμ στην Πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

 • Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

 • Την Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

 • Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων

 • Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

 • Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

 • Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

 • Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

 • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Λαϊκή Επιτροπή Κοζάνης του ΟΧΙ μέχρι τέλος

Συγκέντωση διαμαρτυρίας ενάντια στο 3ο Μνημόνιο

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγώνας για να μην περάσει το νέο μνημόνιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κοζάνης (Πεζόδρομος) την Πέμπτη 13/8/2015 (ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου) Ώρα 8.00 μμ CE9FCEA7CE99CE9ACEBFCEB6CEACCEBDCEB7CF82.png

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού μετέτρεψε μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, καταπατώντας τη λαϊκή βούληση, Φέρνει ένα 3ο Μνημόνιο, πιο βάρβαρο και πιο αντιλαϊκό από τα προηγούμενα. Μαζί με τα κόμματα της ολιγαρχίας (ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ), που ο λαός τα τιμώρησε για την στήριξη των μνημονίων, ψηφίζουν την Πέμπτη 13 Αυγούστου, ένα τρίτο αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο καθαρά νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα που θα εντείνει την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία, τη φτώχεια και θα επιτείνει το ντροπιαστικό καθεστώς επιτήρησης που απεμπολεί ολοκληρωτικά κάθε λαϊκό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας.

Το νέο μνημόνιο φέρνει ένα βαρύ πακέτο αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων:

 • Χτυπάει ακόμα πιο ανελέητα το εισόδημα εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 • Ξηλώνει, ότι απέμεινε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

 • Αυξάνει κι άλλο τη φορολογία, καταργεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 δόσεων ανοίγοντας το δρόμο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

 • Ξεπουλάει ότι άφησαν οι προηγούμενοι, από δημόσια περιουσία και φυσικούς πόρους.

 • Δεν αφήνει στη νέα γενιά ούτε ένα περιθώριο ζωής σ' αυτή τη χώρα

Το εργατικό κίνημα, οι χιλιάδες άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία της Περιοχής μας θα σπάσουν τα δεσμά του νέου μνημονίου στα εργοστάσια, στους δρόμους και στις πλατείες απαιτώντας:

 1. Να ανατραπεί το τρίτο μνημόνιο, της κοινωνικής καταστροφής και της επιτροπείας.

 2. Ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την προστασία των ανέργων, τις αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, την υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς

 3. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

 4. Παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους.

 5. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.

 6. Άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ

Κοζάνη 12/8/2015

 

Λαϊκή Επιτροπή Κοζάνης του ΟΧΙ μέχρι τέλος

 

Κόκκινο Καμίνι

 

 

Επιτροπή Χανίων "ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ"

Όλοι/ες την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:30

στην πλατεία δημοτικής Αγοράς.

 

Η Επιτροπή Χανίων "ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ", καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους όσους έχουν τσακιστεί από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, να δώσουμε ένα μαζικό και μαχητικό παρών ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, πού έρχεται προς ψήφιση την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατ επείγοντος. Το νέο fast track μνημόνιο, σημαίνει περαιτέρω φτώχεια και ανεργία για την εργατική τάξη και τη νέα γενιά, καταστροφή των αγροτών,μείωση χρηματοδότησης για τις υπό διάλυση κοινωνικές παροχές, αυταρχισμό, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Κι όλη αυτή η κοινωνική βαρβαρότητα στον 21ο αιώνα, για να σωθούν οι τράπεζες, τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, για να συνεχίζεται κανονικά η αποπληρωμή του απεχθούς και επαχθούς δημόσιου χρέους προς τους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλά Αρσέν Λουπέν,προσπαθεί να περάσει το κατάπτυστο μνημόνιο μέσα στον δεκαπενταύγουστο, φοβούμενη τη μεγάλη λαϊκή οργή. 

Αυτή η λαϊκή οργή, θα πρέπει να γίνει ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης, αμφισβήτησης, ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Να ξαναγεμίσει τις πλατείες και τους δρόμους, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους με έναν πιο ριζοσπαστικό διεκδικητισμό που να επιβάλει αιτήματα βάσει της ανάγκης για επιβίωση, για αξιοπρεπή ζωή και εργασία και όχι με βάση το "ρεαλισμό" της κερδοφορίας των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Την ανασυγκρότηση μιας ρημαγμένης χώρας και οικονομίας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι του χρέους, των πρωτογενών πλεονασμάτων και των τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με βάση τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού και τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι με βάση το δόγμα της διαρκούς φτώχειας, της δομικής ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής.

Σε αυτή τη μάχη αντοχής, θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι και όλες μας. Με την πίστη ότι στην ιστορία, όλες οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, έγιναν όταν οι καταπιεσμένοι βγήκαν στο ιστορικό προσκήνιο με τα αιτήματά τους και τη μέχρι τέλους θέληση και δράση να τα επιβάλλουν. Αυτήν την αλήθεια φοβούνται. Γι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Γι'αυτό στοχοποιούν όποιον δεν υποτάσσεται στο σχέδιό τους με σκοπό τη συκοφάντηση του "άλλου δρόμου της ρήξης". Γι αυτό μας τρομοκρατούσαν (κανάλια, θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ, ντόπιο πολιτικό κατεστημένο) για το δημοψήφισμα. Γι αυτό ο Πανούσης ετοιμάζει ειδικές μονάδες καταστολής διαδηλωτών. 

Όμως ο ελληνικός λαός, είναι που με το 63% τους "έφτυσε" με θράσος. Γιατί δεν πάει άλλο. Γιατί υπάρχει η ανάγκη για ζωή και αξιοπρέπεια. Τώρα είναι η ώρα, αυτή η πράξη αντίστασης του ¨ΟΧΙ" να γίνει αγώνας. Να γίνει παρουσία στο κίνημα. Τη θέληση 3.500.000 που είπαν ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, τη μετέτρεψαν πραξικοπηματικά σε ΝΑΙ. Αν όμως η συμμορία των 229 ανθρωπάριων και των διάφορων ορατών και αόρατων μηχανισμών της ΕΕ, μπόρεσε να "αγνοήσει" τη θέληση του ελληνικού λαού που εκφράστηκε μέσα από το γενικό εκλογικό δικαίωμα, δε θα μπορέσει να την"αγνοήσει" όταν εκφραστεί με το γενικό αγωνιστικό-κινηματικό δικαίωμα. 

Καμία νέα συμφωνία-μνημόνιο. Ξήλωμα όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Διαγραφή του χρέους και ρήξη με τους δανειστές (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Άνοιγμα του "άλλου δρόμου" με τις εργατικές και λαικές ανάγκες μπροστά. Να σπάσει η φυλακή του χρέους και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Να εθνικοποιηθούν οι ήδη χρεοκοπημένες τράπεζες που τις έχουμε χιλιοπληρώσει καθώς και οι επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την οικονομία της χώρας (Πετρέλαια, τηλεπικοινωνίες, Φαρμακοβιομηχανία, Ρεύμα κλπ) και να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και όχι του κέρδους και των επενδυτών-πειρατών του δημόσιου πλούτου. Διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ και ακύρωση όποιου σχεδιού μετάλαξής του. Χάραξη εθνικής αγροτικής και βιομηχανικής πολιτικής με κεντρικό σχεδιασμό για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης του λαού.

 

Όλοι/ες την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:30

στην πλατεία δημοτικής Αγοράς.

 

facebook.com/events

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι στις συγκεντρώσεις την Πέμπτη 13/8 ενάντια στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου

Ο λαός λέει ΟΧΙ, δεν υπογράφει, θα ξηλώσει την πολιτική των μνημονίων

Αθήνα, Σύνταγμα 7.30μμ

Θεσσαλονίκη, Λ. Πύργος, 7.30μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του 3ου εξοντωτικού μνημονίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υποστήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα 5 χρόνια κοινωνικής λεηλασίας σε βάρος του λαού. Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βουλιάζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απελπισία, όταν τράπεζες, εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο σε Ελλάδα και Ευρώπη αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Στήριγμά τους και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που είναι υπέρμαχοι του ευρώ γιατί συμφέρει στα αφεντικά τους και γιατί θέλουν το λαό σε απόγνωση.

Ολοκληρώνεται η χρεοκοπία της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» με τους δανειστές με αυτό το 3ο μνημόνιο και το ελεεινό ξεπούλημα του βροντερού ΟΧΙ του λαού, που με 61% αρνήθηκε την υποταγή σε ένα νέο μνημόνιο. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι είναι του χεριού της να μεταλλάξει το περήφανο ΟΧΙ σε παράδοση άνευ όρων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του μαζικού αγώνα ενάντια στο μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-τρόικας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, το δημόσιο και φυσικό πλούτο, τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στο καθεστώς επιτροπείας από τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά που μας κρατάνε στα μνημόνια, δηλαδή το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ.

Με το εργατικό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες, με κάθε σχήμα αντίστασης που ενώνει αγωνιστικά, θα ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής με τον οργανωμένο λαό πρωταγωνιστή. Εδώ θα κριθεί η μαχόμενη Αριστερά, κάθε αγωνιστική δύναμη στην κοινωνία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική, αντιΕΕ και ανατρεπτική Αριστερά θα είναι στην πρώτη γραμμή.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.