Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 16:17

ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, στις 11 πμ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνδημότισσες και συνδημότες, φίλοι και φίλες

Λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, προχωράει με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην παραπέρα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός οργανισμός για τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει με διαδικασίες “ FAST TRACK” στη διαμόρφωση του «πακέτου προίκας» που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ , ώστε να τον κάνει πιο «ζηλευτό» στα μάτια του, οπότε και να ανέβει το τίμημα που θα πουληθεί…

Στο πακέτο αυτό της «προίκας» η κυβέρνηση, βάζει ότι έχει και δεν έχει στο Λιμάνι του Πειραιά :Παραχωρεί όλη την παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και περιλαμβάνει εκτός από τους χώρους της ακτοπλοΐας, του ΣΕΜΠΟ και τις ήδη παραχωρημένες προβλήτες 2 και 3 στην COSCO, ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, δηλαδή τη ζώνη που περιλαμβάνει 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ( αυτά που διεκδικούσαμε να δοθούν στους κατοίκους), ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, τα 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (απέναντι απ’ τον Σκλαβενίτη) που προορίζονταν για Κέντρο Υγείας, την περιοχή της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ότι άλλο βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη ζώνη….

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της λογικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές» με σκοπό το δικό τους κέρδος, και μάλιστα μιας περιουσίας που εκτός από τη σημασία που έχει σαν στρατηγική πύλη εισόδου-εξόδου της χώρας, είναι και από τις πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δραστηριότητες… Εντάσσεται στην πάγια λογική των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με φθηνές υπηρεσίες για τους ίδιους και τις εταιρείες τους, και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Τααποτελέσματααυτού του ξεπουλήματος, θα τα νιώσουμε άμεσα στις πλάτες μας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες του λιμανιού και οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μικρομάγαζα στις γύρω περιοχές που θα δουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται .

Θα τα νιώσουν οι πολίτες που θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα που θα εισάγονται.

Θα τα νιώσουμε οι κάτοικοι των γύρω Δήμων, που βλέπουμε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της βιομηχανικής ζώνης να περνάνε στα χέρια των «επενδυτών»…. Που βλέπουμε τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για την περιοχή της «Ανάπλασης», για τους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας να δίνονται «δώρο» στα αρπακτικά που θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το φιλέτο γης για να αυξήσουν περισσότερο τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τελικά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, αλλά και απ’ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
¨
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, στις 11 πμ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ !!!

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά συμμετέχει και καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν εργατικά σωματεία, τοπικοί φορείς της πόλης και άλλες μαζικές συλλογικότητες στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας στις 10 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 π.μ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το Ε.Κ. Πειραιά έχει επανειλημμένα διατυπώσει την θέση του ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Συμμετείχε και στήριξε τους αγώνες των εργαζομένων να μην υλοποιηθεί το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Παλεύει σταθερά και με συνέπεια για δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία προχωράει με διαδικασία εξπρές την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στους ξένους επιχειρηματικούς ομίλους παραδίδοντας με τον τρόπο αυτό μια σημαντική παραγωγική και στρατηγικής σημασίας δημόσια και κερδοφόρα επιχείρηση βορά στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π

 

penen 

 

 

ΠΕΝΕΝ

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΠ – ΟΛΘ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

 

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πρωτεργάτες την ομάδα Τσίπρα – Δραγασάκη – Σταθάκη – Δρίτσα μαζί με το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν ακάθεκτοι στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και με διαδικασίες εξπρές βιάζονται άρον - άρον να το παραδώσουν στην κινέζικη κρατική πολυεθνική COSCO.

Ο νέος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τις πάγιες προεκλογικές τους θέσεις και δεσμεύσεις γίνονται οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων παραγωγικών και κερδοφόρων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη πολιτική πράξη που συνιστά έγκλημα σε βάρος της χώρας, του λαού και των συμφερόντων τους.

Χωρίς κανένα ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό φραγμό η κυβέρνηση με την πολιτική της τάσσεται και ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των εταίρων – τοκογλύφων δανειστών να τους δοθεί εδώ και τώρα το σύνολο της απογεγραμμένης περιουσίας του ελληνικού λαού όπως είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο δημόσιος ορυκτός πλούτος και κάθε άλλη πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα στην επικράτεια της χώρας μας.

Παράλληλα με το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν και ψήφισαν με το υπόλοιπο πολιτικό μνημονιακό μπλοκ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρηθεί η πλήρης συντριβή των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων!!

Μάλιστα με περίσσιο θράσος οι σημερινοί «αριστεροί» κυβερνώντες δηλώνουν περήφανοι … για το θεάρεστο κυβερνητικό τους έργο που «διάσωσαν» την χώρα και δεν δραπέτευσαν από την διακυβέρνηση και τώρα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν το ίδιο έργο των Σαμαροβενιζέλων να οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη διάλυση, το ξεπούλημα και την καταστροφή!!!

Η υποκλοπή και η υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού, που όλοι γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες επιτεύχθηκε, τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι το επιχειρούμενο έγκλημά τους για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του λαού θα έχει την αποδοχή ή ακόμη και την στήριξή του. Πλάνη οικτρά για τους πολιτικάντηδες και τους μαυρογιαλούρους της συμβιβασμένης και υποταγμένης αριστεράς, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι το εργατικό κίνημα, οι πολιτικές συλλογικότητες της μαχόμενης αριστεράς, τα αγωνιστικά μαζικά κινήματα, θα ακυρώσουν, θα αποτρέψουν και θα συντρίψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων, των υπερεθνικών οργάνων τους (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ) και του εγχώριου υποτακτικού τους πολιτικού προσωπικού που έχει ταχθεί με τα συμφέροντά τους.

Ένα πρώτο βήμα ως αφετηρία είναι η συγκέντρωση στην Δραπετσώνα και η πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη στην ίδια κατεύθυνση με στόχευση την ανατροπή της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της επιβάρυνσης των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της φοροκαταιγίδας, της υπονόμευσης των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η τοπική Πειραϊκή κοινωνία δεν πρόκειται να εγκλωβισθούν στην άθλια κυβερνητική πολιτική, να μπουν στο τριπάκι μιας διαβούλευσης που τους καλεί η κυβέρνηση για να διεκδικήσουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις και ταυτόχρονα να διαγράψουν το βασικό ζητούμενο που είναι η πώληση του 51% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ για το οποίο η κυβέρνηση και οι θλιβεροί και αμετανόητοι κυβερνητικοί παραγοντίσκοι θεωρούν ιερό, απαραβίαστο να μην αμφισβητηθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο, όπως και οι υπόλοιπες προβλέψεις του μνημονίου Νο 3.

Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε απαραίτητο να υπογραμμίσουμε ότι ο εγκλωβισμός διάφορων τοπικών αρχών, κυρίως της αυτοδιοίκησης, να εμπλακούν σε ένα είδος παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για να επιτύχουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις, δεν συνιστούν ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος όταν είναι σε πλήρη εξέλιξη μεγάλες κινηματικές δράσεις οι οποίες θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα και στοχεύουν στην ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στην αποτροπή του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς, τους εργαζόμενους στην πόλη, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες και όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές δυνάμεις να συμπορευθούν στον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις για να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ και ταυτόχρονα να σχεδιασθεί, να οργανωθεί και να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα ένας ισχυρός μαζικός και αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και ευρύτερα του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΣΤΙΣ 10/10/2015 και ώρα 11.00 π.μ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

Πειραιάς 8/10/2015

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

 penen

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )

________________________________________

Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 

Τηλ.: 210-4630446, Fax.:210-4614655

 

Πειραιάς 09.10.2015               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και της παραχώρησης επιλιμένιων εκτάσεων σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, τοΣάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα 11 πμ, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΠ καλούν όλους τους συναδέλφους - εργαζόμενους στον ΟΛΠ να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Δήμου και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπ. Ναυτιλίας και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Λιμάνι Δημόσιο προς όφελος των πολιτών και της ευρύτερης Πειραϊκής Κοινωνίας.

 

limania.blogspot.gr/

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ∆ΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

 

Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273

www.dockers.gr

 

ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

 

ΑΝ∆ΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ, 186 48 ∆ΡΑΠΕΤΣΩΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ.: 2104060912 – Fax: 2104060913

 

Πειραιάς

8.10.2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου που συνεχίζει την ίδια συνταγή της ύφεσης, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, δεν επιτρέπεται να εφησυχάσουμε και να αδρανήσουμε.

Η Κυβέρνηση μετά και τις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από τους διεθνείς θεσμούς και το μνημόνιο, υιοθετεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και προχωρά στην υλοποίηση της.

Οι λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, όπως έχουμε διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες μας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, όπως και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των ∆ημόσιων Λιμανιών. Είμαστε απέναντι στις λογικές ξεπουλήματος υγιών δημόσιων επιχειρήσεων όπως είναι τα λιμάνια.

Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει ένα ευρύ και μαζικό μέτωπο που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και γι ’ αυτό υντονιζόμαστε με όλους τους μαζικούς φορείς όπως είναι εργατικά σωματεία, τους ∆ήμους και τους τοπικούς συλλόγους που έχουν διακηρύξει την αντίθεση τους στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης αλλά και την πρόθεση τους να παλέψουν από κοινού για να ανατραπούν αυτά τα σχέδια.

Ο ∆ήμος Κερατσινίου - ∆ραπετσώνας συγκάλεσε έκτακτο ∆ημοτικό Συμβούλιο στις 2.10.15 με μοναδικό θέμα την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και πήρε απόφαση και κάλεσε φορείς και κατοίκους σε συγκέντρωση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11:00 στο πρώην ∆ημαρχείο ∆ραπετσώνας με πορεία στο ΥΝΑ και στον χώρο των λιπασμάτων.

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών – Αρχιεργατών ΟΛΠ ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα στηρίζουμε την κινητοποίηση αυτή, και καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία.

 

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 11:00 στο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και στην ΠΟΡΕΙΑ που θ’ ακολουθήσει.

 

dockers.gr/

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Κερατσινίου Περάματος

Νίκος Πλουμπίδης”

spe-ploumpidis.blogspot .com

 

08/10/2015

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, από τα μνημονιακά κόμματα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Έως τα τέλη τέλη Οκτωβρίου, χωρίς καμία καθυστέρηση, θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Βασικοί διεκδικητές για το λιμάνι του Πειραιά είναι η κινεζική Cosco και η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Έως τότε από το νέο υπουργό Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου που θα αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή και θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος, ενώ θα αφαιρεθούν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες. Παράλληλα δημιουργείται μια αρχή λιμένος, που θα ασκεί διοίκηση, και σε αυτήν θα μεταφερθούν οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες του ΟΛΠ. Ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στον ΟΛΠ από το νέο επενδυτή, θα διατεθεί στη συνέχεια και επιπλέον ποσοστό μέχρι και το 67% συνολικά της επιχείρησης.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η πώληση των ΟΛΠ & ΟΛΘ αποτελεί εγκληματική πράξη η οποία στρέφεται κατά της ανάπτυξης και των πραγματικών συμφερόντων της κοινωνίας. Τα λιμάνια διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία ζωτικών δραστηριοτήτων όπως τουρισμός, ακτοπλοΐα, μεταφορές, διαχείριση του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου. Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ακυρώνει κάθε προοπτική για ανάπτυξη, στερεί σημαντικά έσοδα που προσφέρουν τα κερδοφόρα λιμάνια στο Δημόσιο με τις προνομιακές φοροαπαλλαγές τύπου COSCO.

Η περαιτέρω φτωχοποίηση των ήδη ταλαιπωρημένων εργαζομένων και ανέργων των άμεσα ενδιαφερόμενων περιοχών είναι ορατή.: Αφορά άμεσα στους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, καθώς και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του λιμανιού, τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και τους εργαζόμενους στις μικροεπιχειρήσεις των γύρω περιοχών που βλέπουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται. Αφορά κι εμάς ως πολίτες που θα πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες και τα προϊόντα που εισάγονται.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού οριοθετείται ως το σύνολο της παράκτιας ζώνης και προσδιορίζεται στον παραλιακό άξονα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως και το πορθμείο του Περάματος και την Κυνοσούρα της Σαλαμίνας. Παραχωρείται όλη η παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και μάλιστα σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, σαρώνοντας σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, κτίρια σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς για τις γειτονιές του Πειραιά, το λιμανάκι των ψαράδων, το Καστράκι, τη βιομηχανική ζώνη των Λιπασμάτων, τα 4 στρέμματα στον Σκλαβενίτη που προορίζονταν για κέντρο Υγείας, τον πεζόδρομο της Δραπετσώνας, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα κι ό,τι άλλο περιέχεται σε αυτό το παραλιακό τόξο.

Με το ξεπούλημα του ΟΛΠ κινδυνεύουν να αποκοπούν οριστικά οι πόλεις- γειτονιές μας από τη θάλασσα. Η εξέλιξη αυτή ενέχει εμπόδια στη διεκδίκηση του χώρου των Λιπασμάτων και της ανάπλασής του, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τον τρόπο που τα ονειρευόμαστε.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η αναβίωση της αξίας των κοινών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η πολιτική παράδοση ότι το κοινό όφελος δημιουργείται, προστατεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό όφελος μετατρέπεται σε πλαίσιο αντίστασής μας. Η δε πολιτική μας δράση καλείται να αντιμετωπίσει τη συνεχή υποβάθμιση τόσο της εργασίας όσο και της γης.

Ως δασκάλες/οι γνωστοποιούμε το θέμα στις/ στους μαθητές μας και τις/τους ευαισθητοποιούμε με εκπαιδευτικές δράσεις κι επισκέψεις στα πλαίσια της τοπικής ιστορίας, του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, της βιομηχανικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, των κοινωνικών επιπτώσεων, της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, των δικαιωμάτων στην πόλη που ζουν.

Συμμετέχουμε

όλες και όλοι το Σάββατο 10/10, στις 11.00πμ,

στο Δημαρχείο Δραπετσώνας στην πορεία διαμαρτυρίας.

Αντιστεκόμαστε στην πόλη - οχυρό περιφραγμένων ιδιωτικοποιημένων χώρων και συμφερόντων που θα βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση

Λέμε ένα μεγάλο και αποφασιστικό όχι στα ληστρικά τους σχέδια για το περαιτέρω ξεπούλημα του λιμανιού.

Καμία εμπορική και βιομηχανική χρήση της περιοχής των Λιπασμάτων.

 

Για το ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κυριακή Νικολάου

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλης Βατίστας

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ/ΦΑΞ 210-4913859

http://www.sepen.gr

Αρ. Πρωτ. 34

Νίκαια 9-10-2015

Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνδημότισσες και συνδημότες, φίλοι και φίλες,

Λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, προχωράει με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην παραπέρα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός οργανισμός για τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει με διαδικασίες “ FAST TRACK” στη διαμόρφωση του «πακέτου προίκας» που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ , ώστε να τον κάνει πιο «ζηλευτό» στα μάτια του, οπότε και να ανέβει το τίμημα που θα πουληθεί…

Στο πακέτο αυτό της «προίκας» η κυβέρνηση, βάζει ότι έχει και δεν έχει στο Λιμάνι του Πειραιά : Παραχωρεί όλη την παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και περιλαμβάνει εκτός από τους χώρους της ακτοπλοΐας, τους ΣΕΜΠΟ και τις ήδη παραχωρημένες προβλήτες 2 και 3 στην COSCO, ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, δηλαδή τη ζώνη που περιλαμβάνει 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ( αυτά που διεκδικούσαμε να δοθούν στους κατοίκους), ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, τα 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (απέναντι απ’ τον Σκλαβενίτη) που προορίζονταν για Κέντρο Υγείας, την περιοχή της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ότι άλλο βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη ζώνη….

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της λογικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές» με σκοπό το δικό τους κέρδος, και μάλιστα μιας περιουσίας που εκτός από τη σημασία που έχει σαν στρατηγική πύλη εισόδου-εξόδου της χώρας, είναι και από τις πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δραστηριότητες… Εντάσσεται στην πάγια λογική των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με φθηνές υπηρεσίες για τους ίδιους και τις εταιρείες τους, και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος, θα τα νιώσουμε άμεσα στις πλάτες μας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες του λιμανιού και οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μικρομάγαζα στις γύρω περιοχές που θα δουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται .

Θα τα νιώσουν οι πολίτες που θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα που θα εισάγονται.

Θα τα νιώσουμε οι κάτοικοι των γύρω Δήμων, που βλέπουμε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της βιομηχανικής ζώνης να περνάνε στα χέρια των «επενδυτών»…. Που βλέπουμε τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για την περιοχή της «Ανάπλασης», για τους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας να δίνονται «δώρο» στα αρπακτικά που θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το φιλέτο γης για να αυξήσουν περισσότερο τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τελικά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, αλλά και απ’ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11 πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΙΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΗΣ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/10/15

 

ΤΟ ΔΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

Πειραιάς 9-10-15

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αριθ. Πρωτ.: 35/15

ΤΗΛ.: 210 4615409 –

ΚΙΝ.:637114024 - 6932469438

FAX.: 210 4615409 – 210 4914228

ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.e-proodos.gr

Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνδημότισσες και συνδημότες, φίλοι και φίλες,

Λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, προχωράει με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην παραπέρα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός οργανισμός για τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει με διαδικασίες “ FAST TRACK” στη διαμόρφωση του «πακέτου προίκας» που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ, ώστε να τον κάνει πιο «ζηλευτό» στα μάτια του, οπότε και να ανέβει το τίμημα που θα πουληθεί…

Στο πακέτο αυτό της «προίκας» η κυβέρνηση, βάζει ότι έχει και δεν έχει στο Λιμάνι του Πειραιά: Παραχωρεί όλη την παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και περιλαμβάνει εκτός από τους χώρους της ακτοπλοΐας, τους ΣΕΜΠΟ και τις ήδη παραχωρημένες προβλήτες 2 και 3 στην COSCO, ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, δηλαδή τη ζώνη που περιλαμβάνει 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ( αυτά που διεκδικούσαμε να δοθούν στους κατοίκους), ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, τα 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (απέναντι απ’ τον Σκλαβενίτη) που προορίζονταν για Κέντρο Υγείας, την περιοχή της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ότι άλλο βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη ζώνη….

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της λογικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές» με σκοπό το δικό τους κέρδος, και μάλιστα μιας περιουσίας που εκτός από τη σημασία που έχει σαν στρατηγική πύλη εισόδου-εξόδου της χώρας, είναι και από τις πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δραστηριότητες… Εντάσσεται στην πάγια λογική των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με φθηνές υπηρεσίες για τους ίδιους και τις εταιρείες τους, και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος, θα τα νιώσουμε άμεσα στις πλάτες μας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες του λιμανιού και οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μικρομάγαζα στις γύρω περιοχές που θα δουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται .

Θα τα νιώσουν οι πολίτες που θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα που θα εισάγονται.

Θα τα νιώσουμε οι κάτοικοι των γύρω Δήμων, που βλέπουμε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της βιομηχανικής ζώνης να περνάνε στα χέρια των «επενδυτών»…. Που βλέπουμε τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για την περιοχή της «Ανάπλασης», για τους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας να δίνονται «δώρο» στα αρπακτικά που θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το φιλέτο γης για να αυξήσουν περισσότερο τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τελικά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, αλλά και απ’ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

10 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11 πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΙΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ !!!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΩΒΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

 

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΕΑΝΘΗ ΣΙΦΝΙΟΥ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

Σαλαμίνα, 7/10/2015

Αρ. Πρωτ.: 69

syllogospesalaminas.blogspot.gr

 

Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι προς πώληση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας εκφράζει την αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ και συμμετέχει στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου και φορείς της πόλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος

Καπόνης Χρήστος

 

Ο Γραμματέας

Ζήσης Δημήτρης

 

 

 

EΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟΥΝ:

 

Τοπική Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΚΕΕΡΦΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.