Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 21:15

Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν-Υπουργείο Εργασίας 11 Ιουλίου στις 7:00 μμ. Ανακοινώσεις-καλέσματα

 

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00 μμ (Σταδίου 29)

Ο τραγικός θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία με πολλούς ηθικούς αυτουργούς.

 • Τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης επανέφεραν την παλαιότερη εγκύκλιο Γεωργιάδη της ΝΔ, αντί να προσλάβουν το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα.

 • Τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στους/στις μετανάστες/στριες και πλήρη δικαιώματα. Παράλληλα τα κυκλώματα αυτά δεν τα ακουμπά κανείς εξαιτίας των σχέσεων τους με τα ψηλά κλιμάκια των νοσοκομείων.

 • Τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Είναι ενδεικτικό ότι τρείς μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με έγγραφό του «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών για να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας.Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες» αποκλειστικές, αντί να τις γράφουν ως μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους και όλες

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη γίνει, καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ,(Σταδίου 29).

Δικαιοσύνη για το τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

 • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη

 • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

 • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

 • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία

 • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων

 
Τε

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής “Κ. Σωτηρίου”

Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00 μμ (Σταδίου 29) με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, μία αποκλειστική νοσοκόμα μετανάστρια επιχείρησε να δραπετεύσει από τις αστυνομικές αρχές, που είχαν έρθει να τη συλλάβουν, για παράνομη εργασία. Η Γκαϊνέ Κασαρτζιάν από την Αρμενία εργαζόταν στην Ελλάδα για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ανασφάλιστη. Στην προσπάθεια της να αποφύγει τη σύλληψη για μία ακόμη φορά και συνεπώς την απέλαση της στη χώρα προέλευσής της, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Ο τραγικός θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία με πολλούς ηθικούς αυτουργούς.

 • Τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επανέφερε την παλαιότερη εγκύκλιο Γεωργιάδη της ΝΔ, που αντί να προσλάβουν το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα.

 • Τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στους/στις μετανάστες/στριες και πλήρη δικαιώματα.

 • Τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Είναι ενδεικτικό ότι τρείς μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με έγγραφό του «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών για να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες» αποκλειστικές, αντί να τις γράφουν ως μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους και όλες!

Δικαιοσύνη για το τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν!

Ο « Σύλλογος Π.Ε. Κ. Σωτηρίου» με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη γίνει, καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ, (Σταδίου 29).

 • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη

 • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

 • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

 • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία

 • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους

 

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 Θέμα: Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00 μμ (Σταδίου 29)

Ο τραγικός θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία με πολλούς ηθικούς αυτουργούς.

Ø Τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν την παλαιότερη εγκύκλιο της ΝΔ, αντί να προσλάβουν το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ø Τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στους/στις μετανάστες/στριες και πλήρη δικαιώματα. Παράλληλα τα κυκλώματα αυτά δεν τα ακουμπά κανείς εξαιτίας των σχέσεων τους με τα ψηλά κλιμάκια των νοσοκομείων.

Ø Τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Είναι ενδεικτικό ότι τρείς μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με έγγραφό του «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών για να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες» αποκλειστικές, αντί να τις γράφουν ως μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους και όλες

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ, (Σταδίου 29).

Δικαιοσύνη για το τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

v Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη

v Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

v Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

v Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

v Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία

v Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Π.Ε. & Δ.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

(Κουρνιώτη Χρήστου, Μαρίνη Γιάννη, Παναγιώτου Χρήστου, Πολυχρονιάδη Δημήτρη)

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους!

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ

Η είδηση του θανάτου της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν της αποκλειστικής νοσοκόμας που «έκανε βουτιά θανάτου», για να γλυτώσει έλεγχο από άλλες εργαζόμενες για «παράτυπους εργαζόμενους», στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για την αθλιότητα του «μεταμνημονιακού» δημόσιου συστήματος υγείας, που ενώ διαχειρίζεται και εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο, σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί φρίκη.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των διοικητών-διευθυντών δημόσιων νοσοκομείων που τα μνημονιακά χρόνια εφαρμόζουν τις νόρμες των περικοπών και της «λελογισμένης χρήσης» των υπηρεσιών, εξετάσεων και φαρμάκων που παρέχει το δημόσιο σύστημα. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω κλειστών κρεβατιών εντατικής, με τα βασικά μηχανήματα ανενεργά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών ή προσωπικού, λόγω χρηματικής συμμετοχής των ασθενών σε υπηρεσίες κ.ά. έχουμε να κάνουμε με μια εκ προμελέτης μείωση του εργατικού δυναμικού και των ασφαλισμένων: με τον άμεσο θάνατο.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων που ακολούθησαν πολιτικές υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε εγκύκλιο του Γεωργιάδη της ΝΔ, αντί να προσλάβει το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το υπάρχον προσωπικό να κάνει και τον «χωροφύλακα». Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα.

Κι έπεται συνέχεια: το νεοφιλελεύθερο δόγμα του Κ. Μητσοτάκη που θα εφαρμόσουν οι «μάγοι» υπουργοί του με τις κακοχωνεμένες θεωρίες της «σχολής του Σικάγου» που έμαθαν στα αμερικάνικα πανεπιστήμια και που έχουν επιφέρει την κοινωνική ισοπέδωση στις χώρες που εφαρμόστηκαν, το λέει καθαρά: η μείωση του κόστους των δημόσιων δαπανών, στην παιδεία, στην υγεία κλπ, είναι το κλειδί για την λεγόμενη «ισχυρή ανάπτυξη». Δηλαδή απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα με απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα των δικαιωμάτων σε κάθε τομέα, αλλά και πολύ περισσότερο την απαγόρευση προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία /μονάδες υγείας και μείωση της πενιχρής χρηματοδότησης των εργαστηρίων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των ιατρείων. Πρόσφατα ο Μητσοτάκης μίλησε για ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και μεταφορά προσωπικού από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για προσφορά υπηρεσιών, για να αγοράζει το δημόσιο από τον ιδιώτη υπηρεσίες και να παρέχει και προσωπικό.

Εδώ κρύβεται λοιπόν και η ουσία του εγκλήματος σε βάρος της αρμένισσας μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας και όλων των εργαζόμενων: Καμία πρόσληψη σε αποκλειστικές, πανάκριβες οι υπηρεσίες των «νόμιμων» αυτοαπασχολούμενων, μερική επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, ανθρωποφαγία και κανιβαλισμός μεταξύ των εργαζόμενων. Δουλεμπορικά κυκλώματα μαύρης εργασίας και ανεπαρκείς ελεγκτικές υπηρεσίες κράτους και κυβέρνησης που δεν τολμούν να τα αγγίξουν.

Καλούμε την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ. στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Απαιτούμε:

 • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, να γίνουν τώρα οι χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία/μονάδες υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών αυτοαπασχολούμενων αποκλειστικών, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας και τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο σύστημα υγείας, κι όχι οι εργαζόμενοι σε αυτά.

 • Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και δημόσιες μονάδες υγείας στο ίδιο σωματείο.

 • Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς.

 • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη.

 • Να παραιτηθεί τώρα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

 • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

 • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία.

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν δε θα ξεχαστεί! Kινητοποίηση την Πέμπτη 11/7, Yπουργείο Eργασίας, 19.00

Οι μετανάστριες είναι της γης οι κολασμένες

Απαιτούμε δικαιοσύνη για το θάνατο της Γκαϊνέ

Kινητοποίηση Πέμπτη 11/7, Yπουργείο Eργασίας, 19.00

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, μία αποκλειστική νοσοκόμα μετανάστρια επιχείρησε να δραπετεύσει από τις αστυνομικές αρχές, που είχαν έρθει να τη συλλάβουν, για παράνομη εργασία. Η Γκαϊνέ Κασαρτζιάν από την Αρμενία εργαζόταν στην Ελλάδα για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ανασφάλιστη, με τον κατώτερο μισθό, χωρίς χαρτιά. Στην προσπάθεια της να αποφύγει τη σύλληψη για μία ακόμη φορά και συνεπώς την απέλαση της στη χώρα προέλευσής της, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Οι μετανάστριες/ες και ξένες/οι εργάτριες/ες αποτελούν το ¼ των κατοίκων της πόλης της Αθήνας. Η κυρίαρχη πολιτική εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως ξένο σώμα και παρείσακτους, ως πολίτες 3ης κατηγορίας, τις γυναίκες ακόμα περισσότερο. Εξακολουθούν να στοιβάζονται σε υποβαθμισμένους χώρους και κατοικίες, να απασχολούνται με μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις στα όρια του δουλεμπόριου, με υποβαθμισμένη παροχή εκπαίδευσης, περίθαλψης, πολιτισμού. Αποτελούν τμήμα της εργατικής τάξης και εξακολουθούν να είναι απροστάτευτα θύματα των επιθέσεων των φασιστών, αντικείμενα ρατσιστικών πρακτικών χωρίς ισότιμα δικαιώματα.

Η Γκαϊνέ, γυναίκα, εργάτρια, μετανάστρια δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε. Ο τραγικός θάνατος της δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία με πολλούς ηθικούς αυτουργούς:

 • Τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν την παλαιότερη εγκύκλιο της ΝΔ, αντί να προσλάβουν το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα.

 • Τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στις/στους μετανάστριες/στες και πλήρη δικαιώματα. Παράλληλα τα κυκλώματα αυτά δεν τα ακουμπά κανείς εξαιτίας των σχέσεων τους με τα ψηλά κλιμάκια των νοσοκομείων.

 • Τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Είναι ενδεικτικό ότι τρεις μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με έγγραφό του «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών για να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες» αποκλειστικές, αντί να τις γράφουν ως μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό.

Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλες και όλους. Ήδη έγιναν παρεμβάσεις διαμαρτυρίας από συλλογικότητες στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη γίνει, καλεί σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ, (Σταδίου 29).

Όχι άλλες εργατικές δολοφονίες

Δικαιοσύνη για το τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν

 • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη

 • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

 • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

 • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία

 • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους

 

 

8/7/2019

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 12:32

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.