Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 21:38

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.: ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24/9

 

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24/9

Για να μην γυρίσουμε στα ματωμένα χρόνια που η απεργία ήταν παράνομη !

Ομοβροντία νομοθετικών παρεμβάσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Έρχεται να συνθλίψει ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όλων των συνδυασμών τους), ενώ με περίσσια σπουδή ικανοποιεί ταχύτατα όλες τις βασικές επιταγές του ΣΕΒ με την λήψη μέτρων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για να διαμορφώσει ένα «φιλικό περιβάλλον» για τους «επενδυτές»… Ένας και μόνο τίτλος ταιριάζει στις νομοθετικές ρυθμίσεις: Ασυδοσία και ασυλία για τις επιχειρήσεις, καταστολή και τσάκισμα δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Κατήργησε τη διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης και της συν-ευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη. Εξαγγέλλει νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις και ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό και χιλιάδες απολύσεις στους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Προετοιμάζει τη θεσμοθέτηση νέων μεγάλων κινήτρων για το κεφάλαιο, νέα χαράτσια και «απελευθέρωση»- ξεπούλημα της ΔΕΗ, ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και νομιμοποιεί τις υπερωρίες στη μερική απασχόληση.

Προληπτικά μέτρα απέναντι στις νέες εργατικές αντιστάσεις, χτύπημα της συλλογικής συζήτησης και δράσης των σωματείων

Η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει ότι η πολιτική της όχι απλώς δεν θα ανακουφίσει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, αλλά αντίθετα γεννά νέα επιδείνωση και εντείνει την κοινωνική καταστροφή. Επιδιώκοντας να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια στη συνδικαλιστική και απεργιακή δράση των εργαζομένων και στην κοινοβουλευτικοποίηση των συνδικάτων, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων (πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών ) και την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η ΝΔ με τις διατάξεις αυτές ολοκληρώνει τον δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο που ψήφισε το 2018 και απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 51% των μελών για να παρθεί απόφαση για απεργία. Με τη διάταξη αυτή η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απαγόρευε τις απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τώρα η ΝΔ, κάνοντας ένα ποιοτικό βήμα, στοχεύει όλες οι απεργίες να βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές και να ποινικοποιείται κάθε εργατική διεκδίκηση πριν ακόμα αναπτυχθεί. Το θράσος τους να μιλούν για δημοκρατία αυτοί που κυβερνούν με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος είναι χαρακτηριστικό! Ισχυρές κυβερνήσεις - ανίσχυρα σωματεία για να κάνουν απρόσκοπτα τις μπίζνες τους οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι!

Στόχος τους τα μαχητικά πρωτοβάθμια σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα

Στρατηγικό χτύπημα στα πρωτοβάθμια σωματεία προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΕΒ. Έχοντας εξασφαλίσει τη συμφωνία του κρατικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της «κοινωνικής συμμαχίας» με τους εργοδότες, στοχεύουν στα πρωτοβάθμια σωματεία. Με τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις επεκτείνεται η κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά τους με πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών με το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των Δ. Σ. των σωματείων, το οποίο θα βρίσκεται σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. Εκφυλίζονται οι γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και λήψης αποφάσεων, αντικαθιστώντας τες με ηλεκτρονική ψήφο. Η επιδίωξή της κυβέρνησης είναι απλή και σαφής: Συνδικάτα παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, χωρίς τον ζωογόνο αέρα των Γενικών Συνελεύσεων, εργαζόμενοι που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεπίδραση ιδεών. Επιδιώκουν να ακυρώσουν τη βασική δύναμη των σωματείων, τη συλλογική δράση και συζήτηση, ώστε τα μέλη των σωματείων να ψηφίζουν από το σπίτι τους, σαν «πρόβατα», κάτω από την επίδραση μόνο των κυρίαρχων μέσων μαζικής αποβλάκωσης χωρίς την απελευθερωτική δύναμη της πολιτικής, ιδεολογικής και ταξικής ζύμωσης σε ζωντανές κοινωνικές διαδικασίες συζήτησης, συνδιαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων.

Στην ουσία, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα μακράς πνοής στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις, χτυπώντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα λύνοντας έτσι τα χέρια της εργοδοσίας. Θέλει να φιμώσει κάθε φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς για να μπορεί η εργοδοσία να κάνει ανενόχλητα τη δουλειά της. Να φακελώνει τη συνδικαλιστική δράση καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για κινητοποιήσεις, όπως και τις Γενικές Συνελεύσεις. Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία μορφή καταστολής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Βάλλουν ευθέως ενάντια στην οργάνωση της πάλης στη βάση της εργατικής τάξης, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, ν’ ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι σημαντικοί εργατικοί, λαϊκοί και εκπαιδευτικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεδιπλώθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία: η μάχη ενάντια στην Κυριακάτικη αργία, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στην εκπαίδευση, η απόκρουση των απολύσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς κ.α. Ειδικά στην εκπαίδευση η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, όπως χαρακτηριστικά φάνηκε και στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ, δίνεται από τους δεκάδες πρωτοβάθμιους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει απεργία-αποχή σε αντίθεση με το ΔΣ της ΔΟΕ που αρνείται να το κάνει. Όπως αποκαλύφθηκε και καταγγείλαμε και στην 88η ΓΣ οι δυνάμεις του κρατικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής και στη ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) θέλουν ένα συνδικάτο που θα κάνει μόνο εκλογές κοινοβουλευτικού χαρακτήρα χωρίς τη ζωντανή ζύμωση των Γενικών Συνελεύσεων, χωρίς εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, χωρίς δράση σωματείου - υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο κινείται και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που στοχεύει στην «πάταξη» του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού να αμφισβητεί, να αντιπαλεύει και να ανατρέπει τα αντιδραστικά σχέδια των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αντίστοιχα η αστυνομοκρατία, η καταστολή στα Εξάρχεια και το χτύπημα στις καταλήψεις προσφύγων αποτελούν και αυτά με την σειρά τους, το απαραίτητο συμπλήρωμα του οικονομικού πολέμου της νέας κυβέρνησης. Η ΝΔ θεωρεί ότι με την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης με την καταστολή και τον αυταρχισμό θα κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της και θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και τον εκφυλισμό τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μια και ακυρώνεται ο αποφασιστικός τους ρόλος.

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της – Καμιά αναμονή

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!

Δεν θα τους περάσει. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία. Να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, να δυναμώσει η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Μπροστά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τη ΔΟΕ και όλες τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και το σύνολο των εργατικών συνδικάτων να απαντήσουν δυναμικά στην απεργία ενάντια στην ψήφιση των μέτρων. Να πάρουν αποφάσεις, να καλέσουν Γ.Σ. και να προχωρήσουν σε καλέσματα και πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικού σχεδιασμού για μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 24/9 και προτείνουμε συνέχιση της πάλης με τον αναγκαίο απεργιακό σχεδιασμό μέσα από έναν αγωνιστικό συντονισμό των εργαζόμενων με λογική κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής, που θα μπορεί να εμπνέει και θα συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση

  • Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα

  • Σύγκρουση –ρήξη με τα μνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβερνήσεις – ΕΕ– κεφάλαιο

 

http://www.paremvasis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 19:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.