Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 00:13

14 Απρίλη: Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ  και την Επιθεώρηση εργασίας Πρέβεζας

14 Απρίλη: Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ  και την Επιθεώρηση εργασίας Πρέβεζας

Στις 14 Απρίλη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ δημοσίου Πρέβεζας πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ και στην Επιθεώρηση εργασίας. Στον ΟΑΕΔ έγινε πρόταση να γίνει συνάντηση τέλη Απρίλη-αρχές Μάη για τους εποχιακούς εργαζόμενους στο τουρισμό – επισιτισμό η οποία και έγινε δεκτή. Τη πρόταση αυτή θα καταθέσει η ΛΑΝΤΖΑ και στο σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό και στον επισιτισμό Πάργας με όλο το διεκδικητικό της πλαίσιο το οποίο αποτελείται από του εξής άξονες:

1. Όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Ν.1346/83, το αργότερο μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις

2. Να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων των Κλαδικών και των Τοπικών Κλαδικών ΣΣΕ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, χωρίς καμιά μονομερή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

3. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και τα εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μιας μέρας, εργολαβικοί κ.λ.π.) στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν την αποζημίωση των 800 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

4. Να μην εφαρμοστεί καμίας μορφής εκ περιτροπής εργασία

5. Οι επιχειρήσεις που δεν ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές.

6. Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης να δοθεί επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, το οποίοι θα επεκταθεί χρονικά μέχρι και την επόμενη τουριστική σεζόν για όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη περίοδο απασχόλησης, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν

7. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

8. Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται.

Αμέσως μετά αντιπροσωπεία αποτελούμενοι από τους προέδρους των σωματείων «Γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων», «ΚΤΕΛ – οδηγών φορτηγών» και «Π.Ε Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου» βρέθηκε στην επιθεώρηση εργασίας όπου κανονίστηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας για τις 15/4.

preveza14 04

 

 

ΠΗΓΗ: http://pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 00:29

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.