Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 23:22

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τη νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά στις 5/4

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τη νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά στις 5/4

Κορυφώθηκε προχθές η συντονισμένη κυβερνητική αθλιότητα ενάντια στον επικουρικό γιατρό Κ. Καταραχιά, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ. Στο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόλυσή του προσέτρεξαν για να υπεραμυνθούν αυτής της απόλυσης οι νομικοί σύμβουλοι της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και του ίδιου του Υπουργού Υγείας. Ταυτόχρονα στην Βουλή επιστρατεύτηκε ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μαραβέγιας που εκστόμισε απίστευτα ψέματα και χυδαιότητες ενάντια στον γιατρό όπως «ο γιατρός είχε διασπείρει επίτηδες τον ιό στο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο» (!) και «ο γιατρός είναι τραμπούκος, είχε προπηλακίσει και εμένα» (!!) (με αυτό προφανώς εννοούσε την ημερίδα της διαπλοκής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, μια ημερίδα που ήθελε να κάνει η ηγεσία του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ 11/12/19, όπου από το βίντεο που ο ίδιος ο κ. Μαραβέγιας επικαλέστηκε αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν τον είχε προπηλακίσει ούτε ο Καταραχιάς ούτε κανένας άλλος). Μάλιστα στην συνέχεια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης που ήταν παρών αρνήθηκε να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει τις χυδαιότητες του κ.Μαραβέγια, καλύπτοντας τον με τη σιωπή του.

Με όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση επιβεβαιώνει περίτρανα πως τόσο η εκδικητική απόλυση Καταραχιά όσο και οι λοιπές διώξεις ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς αποτελούν δικές της πολιτικές αποφάσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν πρόκειται να τους φοβηθούμε όσο και αν ασχημονούν.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει την νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση Καταραχιά την Δευτέρα 5/4/21 στο προαύλιο του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» 12.30 μμ και καλύπτει με στάση εργασίας 11πμ – 3μμ την ίδια μέρα τους/τις συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν.

 https://www.oengegr.com/

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Οι δράσεις του σωματείου μας τις επόμενες μέρες:

Την Δευτέρα 05 Απρίλη, καλούμε ΣΥΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 12.30 για να συζητήσουμε τα λιμνάζοντα και διογκούμενα προβλήματα που προκύπτουν και από την πανδημία και επηρεάζουν την λειτουργία του νοσοκομείου μας, ενάντια στις μετακινήσεις, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και να οργανώσουμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας και παγκόσμια μέρα νοσηλευτή, ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Στην πύλη του νοσοκομείου 12-2μμ

- 4 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους) που καλεί η ΟΕΝΓΕ

  • Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 23:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.