Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 23:53

Απόφαση για κινητοποιήσεις από τη Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου ΓΝΑ Γεννηματάς: Δεν πάει άλλο!

Γράφτηκε από

Φωτό: Απεργιακή συγκέντρωση στο Γεννηματάς 17/1, Μαρία Χαρχαρίδου

Απόφαση Γενικής Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου ΓΝΑ Γεννηματάς

Σήμερα Παρασκευή 20 Γενάρη στην συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου μας ΓΝΑ Γεννηματάς που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ , με αφορμή τις επίσημες προτάσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στις 19 Γενάρη για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών, αποφασίσαμε -μετά από ουσιαστική συζήτηση- ότι διαφωνούμε με τα μπαλώματα που προτείνονται και θα διαλύσουν την Παθολογία στο ΓΝΑ (μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και στις εφημερίες τους παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου και παρατασιακών παθολόγων από άλλα νοσοκομεία!!! ) αφού οι παραιτήσεις θα πέσουν σύννεφο και επιμένουμε στα βασικά μας αιτήματα.

Δηλαδή:

1. Αύξηση εδώ και τώρα των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων παθολογίας από 30 σε 50. 

2.Υπερβαση  της γραφειοκρατικής αναμονής για διορισμό ειδικευόμενων γιατρών.

3. Διορισμό άμεσα, στο βαθμό που συμφωνούν, ειδικευόμενων παθολογίας που λιμνάζουν σε λίστες αναμονής άλλων νοσοκομείων και περιμένουν έως και 3 χρόνια να διοριστούν, ΑΥΡΙΟ κιόλας στο Γεννηματάς. 

4.Τώρα πρόσληψη γιατρών που έχουν πάρει μόνιμη θέση στον Γεννηματάς αλλά περιμένουν μήνες τον διορισμό τους.

Επειδή ακριβώς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση που από τον Ιούνιο δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την συνεφημέρευση - κοροϊδία και το πρόβλημα των παθολογικών κλινικών.

Επειδή ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα, αφού ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας "προσπαθεί" έστω και όψιμα να λύσει το πρόβλημα και αφού πλέον κανείς δεν τολμάει να ζορίσει-επίσημα τουλάχιστον - τους ειδικευόμενους να κάνουν παραπάνω από 7 εφημερίες...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Α) Την Τρίτη όταν και θα συναντηθει το σωματείο εργαζομένων με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ για το γνωστό πρόβλημα οι γιατροί με τρίωρη στάση εργασίας 12-3μμ θα βρίσκονται έξω από την διοίκηση και θα παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή.

Β) Ανοιχτή συνέντευξη τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου μας την ίδια μέρα στις 2μμ.

Γ) Στο βαθμό που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά παραπάνω 4 αιτήματα μας ξεκινάμε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάθε πρωί 8- 11πμ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι:

-ΔΕΝ θα υποκύψουμε σε μια προσπάθεια διαμάχης μεταξύ των ειδικοτήτων που αποπροσανατολίζει. Όταν η προσέλευση στα ΤΕΠ του νοσοκομείου φτάνει τον εξωφρενικό αριθμό-ρεκόρ των 1270 ασθενών (μέσος όρος 800-900) και οι εισαγωγές βρίσκουν κρεβάτι μετά από δύο μέρες δεν φέρουμε καμία ευθύνη από εδώ και πέρα...

-ΔΕΝ θα αποδεχτούμε την λάσπη ότι οι αγώνες μας "απέτρεψαν" νέους γιατρούς να μην βάλουν τα χαρτιά τους στο Γεννηματάς.

Ξεκαθαρίζουμε τέλος ότι στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις κλινικές θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή οι εφημερεύοντες επιμελητές και ειδικευόμενοι , όπως άλλωστε έγινε στις τελευταίες απεργίες του 2022.

Να λογοδοτήσει επιτέλους η διοίκηση ,το επιστημονικό συμβούλιο και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Οχι πάντως εμείς.

Σε τελική ανάλυση χωρίς προσλήψεις και αυξήσεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων δεν θα δούμε πότε άσπρη μέρα .

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

 Εργατική Αληλλεγγύη

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 23:58

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.