Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 23:50

Μεγάλη φοιτητική πορεία, άγρια καταστολή

Μεγάλη φοιτητική πορεία, άγρια καταστολή


Γιώργος Μουρμούρης

Από άγρια καταστολή σημαδεύτηκε η μαζική φοιτητική πορεία που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και κινήθηκε προς τη ΓΑΔΑ, ως απάντηση για το περιστατικό με τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό που τράβηξε όπλο κατά φοιτητών εντός της σχολής.

Ενώ η κεφαλή της πορείας κινούταν προς τον σταθμό του μετρό Πανόρμου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μερίδας διαδηλωτών και των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Ενώ η ένταση στο σημείο είχε εκτονωθεί και η διαδήλωση βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση, μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ εφόρμησαν στους διαδηλωτές κάνοντας εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ακολούθησε κυνηγητό από ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ των διαδηλωτών που κινήθηκαν γρήγορα προς το μέτρο Πανόρμου, με τις δυνάμεις καταστολής να πραγματοποιούν προσαγωγές “στο σωρό”. Αρκετοί διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του σταθμού Πανόρμου, με τα ΜΑΤ να πετούν χημικά πάνω από τις σκάλες, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η διέλευση συρμών από τον σταθμό Πανόρμου, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να παραμείνουν εγκλωβισμένοι. Τα δρομολόγια αποκαταστάθηκαν μετά από έντονες διαμαρτυρίες στον σταθμάρχη.

Η άγρια καταστολή και το μένος με το οποίο οι δυνάμεις της ΔΕΛΤΑ όρμησαν στους διαδηλωτές δείχνει ότι το πολιτικό πλαίσιο που επέτρεψε στον εκτός υπηρεσίας ειδικό φρουρό να τραβήξει όπλο κατά των φοιτητών έχει δημιουργηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, που συνειδητά το συντηρεί και το αναπαράγει.

http://prin.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 23:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.