Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 00:19

"Αστυνομικός είμαι και κάνω ό,τι γουστάρω!" Να σταματήσει ΤΩΡΑ η αστυνομική αυθαιρεσία απέναντι στους πολίτες! (καταγγελία από τη Χαλκίδα)

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ"
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! (καταγγελία από τη Χαλκίδα)

Μετά το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας (δείτε πώς σχολιάζει την κατάσταση ένα απ' τα μεγαλύτερα περιοδικά παγκοσμίως, ο Economist) η σελίδα μας λαμβάνει διαρκώς καταγγελίες από πολίτες που διαμαρτύρονται για περιστατικά κατάχρησης της αστυνομικής εξουσίας που φτάνουν ως τα όρια της τρομοκράτησης των πολιτών. Παράλληλα, τα άδικα πρόστιμα πέφτουν βροχή με διάφορες προφάσεις.

Αναρωτιόμαστε: Έτσι σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα ελάχιστα χρήματα που δίνει στους πολίτες μέσα στην κρίση;

Μήπως αντί για την προστασία των πολιτών μας θέλουν τρομοκρατημένους για να συνεχίζουν και να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα στην υγεία και να παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία και τις ελευθερίες;

Δείτε παρακάτω την απίστευτη καταγγελία της Ε.Λ. (μας την έστειλε επώνυμα αλλά για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητάς της, βάζουμε μόνο τα αρχικά)

"Καλησπέρα...
Θα ήθελα να αναφέρω ενα περιστατικό κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικούς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7 μ.μ σε δυο φοιτητές στην Χαλκίδα. Είχα βγει για την καθημερινή μου σωματική εξάσκηση με το ποδήλατο και έναν φίλο μου τηρώντας τις προβλεπομενες αποστάσεις και περαιτέρω προϋποθέσεις (δηλαδή το μήνυμα στο 13033)...
Καθώς κάναμε ποδήλατο κατά μήκος της παράλιας τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μας κάλεσαν από απόσταση να σταματήσουμε... Ενας από τους τέσσερις αστυνομικούς άρχισε να μου φωνάζει λες και έχω κάνει κάποια παρανομία: “Να δω τις άδειες σας” λοιπόν έτσι και εμείς του δείξαμε τα μηνύματα μας τα οποία είχαμε στείλει μιάμιση ώρα νωρίτερα . Στην συνεχεία μας λέει ο ίδιος αστυνομικός “θα σας γράψω” και απαντάω:
“Γιατί?? Αφού είμαστε νόμιμοι και τηρούμε όλα τα κριτήρια για την έξοδο αυτή” και απαντάει με αυτά ακριβώς τα λόγια: “Αστυνομικός είμαι και κάνω ο,τι γουστάρω βλάκα άμα έχεις κάποιο πρόβλημα στην γραμματεία στον πρώτο όροφο... Αα ξέχασα είναι κλειστή και επίσης έχεις βγει για ποδήλατο αλλά δεν έχεις ιδρώσει οπότε έχεις βγει βόλτα αντί για ποδήλατο” και γελάει ειρωνικά. Έπειτα πήραμε θέση διεκδικώντας τα δικαιώματα μας ευγενικά αντιθέτως με τον αστυνομικό που φώναζε διαρκώς κάνοντας σκηνή σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας απειλώντας ότι θα με πάει στο τμήμα και ότι θα μου πάρει το κινητό αν δεν σταματήσω ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ. Το κινητό απείλησε ότι θα μου το πάρει γιατί έδειχνα στους περαστικούς που είχαν μαζευτεί το μήνυμα που αποδεικνύει την αθωότητα μου και τον εξόργιζε ακόμα περισσότερο... Καθώς έδειχνα το μήνυμα φωνάζει εξοργισμένος “δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό” κάτι που νομικά δεν στέκει, και με ανάγκασε να κλείσω το κινητό μου με λεκτική βία. Καθώς γινόταν όλο αυτό ζήτησα τα ονόματά τους για να κάνω ένσταση στην γραμματεία της (δίκαιας) ελληνικής αστυνομίας και εκείνοι με έβαλαν να υπογράψω την κλήση των 150 ευρώ ενώ γελούσαν και έλεγαν χλευάζοντάς μας “Σιγα μωρέ 150 ευρώ ειναι”. Τέλος, κατέφθασε η μητέρα μου στον τόπο που γινόταν η λεκτική διαμάχη και ρώτησε τι έγινε και άρχισαν να της μιλάνε με τον ίδιο ακριβώς ειρωνικό τρόπο όπως με μας και δεν βγάλαμε άκρη...
Τελικά το πρόστιμο θα παραγραφεί εντός 3 ημερών μετά από μια ηλεκτρονική ένσταση σύμφωνα με την τροχαία...
Το μήνυμα που θα ήθελα να σας περάσω με αυτή μου την αντιπαράθεση δεν είναι να είστε αντίθετοι στους νόμους περί πολιτικής προστασίας άλλα να κάνετε χρήση των δικαιωμάτων σας στο μέγιστο δυνατό χωρίς να χειραγωγήστε από κανένα είδος εξουσίας είτε αυτό είναι η εκτελεστική είτε οποιαδήποτε άλλη... Ευχαριστώ!"

Εμείς καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μαζέψει τα όργανά του άμεσα γιατί η υπομονή των πολιτών εξαντλείται!
Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι και προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Δε θα ανεχτούμε αυθαιρεσίες και απόπειρες τρομοκράτησης. Θα αντιδράσουμε!
Καλούμε τον καθένα και την καθεμία να παρεμβαίνει σε παρόμοια περιστατικά και να υποστηρίζει τους συνανθρώπους του/της. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 00:25

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.