Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 23:10

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση της Πρυτανείας 5 ώρες πριν λήξει η κατάληψη – Μαζική πορεία

Εκκένωση της Πρυτανείας 5 ώρες πριν λήξει η κατάληψη – Μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ξημερώματα της Πέμπτης 11/3, λίγο μετά τις 6 π.μ. η αστυνομία μπήκε στο χώρο του ασύλου και εκκένωσε την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ ασκώντας ωμή βία σε όσους-ες φοιτητές-ριες βρίσκονταν μέσα πραγματοποιώντας 33 προσαγωγές.

Ξεπερνάει κάθε λογική το γεγονός ότι ήδη από χθες είχε γνωστοποιηθεί σε πολλά μέσα ότι στις 12 το μεσημέρι θα έληγε η κατάληψη της πρυτανείας από τους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι θα αποχωρούσαν από το άσυλο με συντεταγμένη πορεία και κατεύθυνση προς το άγαλμα Βενιζέλου, όπου είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο για πανεκπαιδευτική πορεία.

Έχοντας ηττηθεί ήδη δυο φορές στην προσπάθεια τους να εκκενώσουν την κατάληψη, η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη επέλεξαν να κάνουν ένα τελευταίο σόου πριν πέσει η αυλαία.

Έτσι, εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και κλούβες -ενώ επιστρατεύτηκε μέχρι και ελικόπτερο(!)- περικύκλωσαν το πρωί της Πέμπτης όλο το campus του ΑΠΘ από Εγνατία, Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης ενώ το κέντρο γέμισε με κλούβες και μπλόκα.

Μαρτυρίες προσαχθέντων λένε πως αρχικά στο χώρο μπήκαν κουκουλοφόροι ασφαλίτες και στη συνέχεια ΜΑΤ που χτυπούσαν, έριχναν ασφυξιογόνα και πατούσαν με τις μπότες τους τα κεφάλια φοιτητ(ρι)ών(!). Στο χώρο βρίσκονταν γύρω στα 80 άτομα και αφότου η αστυνομία πήρε τα στοιχεία όλων προχώρησε σε επιλεκτικές-ονομαστικές προσαγωγές περίπου 33 ατόμων, από τις οποίες οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι 16 συλληφθέντες από την εκκένωση της πρυτανείας αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 12 αφού τους απαγγέλθηκε κατηγορία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

ekkenosi2 min

ekkenosi1

ekkenosi3

Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, γνώριζε από το βράδυ της Τετάρτης ότι η κατάληψη της Πρυτανείας από τους φοιτητές θα έληγε το πρωί, σύμφωνα με την καταγγελία του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Μαυροσκούφη. Παρ’ όλα αυτά, επέλεξε να ζητήσει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στη νύχτα και τη βίαιη εκκένωση του κτιρίου, η οποία οδήγησε σε πάνω από 30 προσαγωγές και 16 συλλήψεις.

Ολόκληρη η δήλωση του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, Δημήτρη Μαυροσκούφη:

11.3.2021

Είμαι θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος.

Οι καταληψίες του κτιρίου Διοίκησης είχαν αποφασίσει από χθες το βράδυ τη λήξη της για σήμερα το πρωί πριν από τη σημερινή συγκέντρωση των φοιτητών. Αυτή η πληροφορία ήταν γνωστή σε δημοσιογραφικούς κύκλους και έφτασε και σε μένα από φοιτητές. Στις 10:20 χθες το βράδυ τηλεφώνησα στον Πρύτανη και τον ενημέρωσα σχετικά. Ενημέρωσα επίσης και άλλους συναδέλφους. Προσωπικά ήμουν χαρούμενος, γιατί μετά από τόσες αγωνιώδεις προσπάθειες το ζήτημα φαινόταν πως θα διευθετηθεί ειρηνικά. Με μέσα ακαδημαϊκά, όπως ήδη είχαν τονίσει η Σύγκλητος και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) με ψηφίσματά τους.

Η επέμβαση των αρχών με διέψευσε. Αναρωτιέμαι αν η εξέλιξη αυτή, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της κατάληψης, αποτελεί «αυτεπάγγελτη» ενέργεια ή κεντρική κυβερνητική επιλογή. Αναρωτιέμαι αν κάποιοι –και για ποιον λόγο– δεν ήθελαν την ειρηνική εκτόνωση. Τώρα αποδύονται σε εκστρατεία «ενημέρωσης», για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ποιο είναι άραγε το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα; Πάλι η αστυνομία; Τέχνασμα, για να φανεί πόσο αναγκαία είναι η μόνιμη παρουσία της μέσα στο Πανεπιστήμιο και γύρω από αυτό; Και γιατί δεν διορίζουν έναν υποστράτηγο της αστυνομίας να μας διοικεί; Τι τα χρειαζόμαστε τα άλλα όργανα; Γιατί να σπαταλάμε φαιά ουσία και χρόνο, για να δούμε πώς μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας; Ειλικρινά δεν ξέρω τι εννοεί η κ. Υπουργός της Παιδείας, όταν ύστερα από 17 μέρες σιωπής έκανε επιτέλους δηλώσεις, ισχυριζόμενη ότι επανέρχεται η ομαλότητα στο Α.Π.Θ. και ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Κι ας καεί το πελεκούδι; Και τι θα γίνει με «τα παλιόπαιδα, τα ατίθασα», που θα ‘λεγε και ο Τσιφόρος;

Τέλος, όσοι μέμφονται τους άλλους για κομματικές σκοπιμότητες και εξωακαδημαϊκή λειτουργία –ενώ οι ίδιοι δήθεν λειτουργούν με κριτήρια ακαδημαϊκά– καλά θα κάνουν να κοιταχτούν προσεκτικά στον καθρέφτη. Ίσως και να δουν ποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ποιοι προσπαθούν να τη σβήσουν. Παραπάει όμως οι κομματικοί να απευθύνονται σε μη κομματικούς και να τους προσάπτουν κομματική υστεροβουλία. Παλιά η τακτική και δεν πιάνει. Η καμπάνα σήμανε την ώρα των ευθυνών. Δεν μπορούμε πια να λέμε «δεν είμ’ εγώ, δεν είμ’ εγώ, δεν είμ’ εδώ, δεν είμ’ εδώ», όπως έγραφε ο Σεφέρης για τον Γεώργιο Β΄. Δεν μπορεί το πανεπιστήμιο να συνεχίσει να είναι πεδίο δοκιμών. Δεν μπορεί να αστυνομοκρατείται. Δεν αντέχει άλλες εντάσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

για τη νέα εισβολή στο ΑΠΘ, 11 Μαρτίου 2021

«Η εκκένωση της κατάληψης σήμερα το πρωί από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κουκουλοφόρους ασφαλίτες, ελικόπτερα) αποτελεί πάνω απ’ όλα μια απόπειρα επίδειξης ισχύος και τρομοκράτησης από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης όσο και των, συνεργαζόμενων μαζί της, πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ.

Η βίαιη εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παρά τη χθεσινοβραδινή -και δημοσιευμένη- απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης της πρυτανείας ΑΠΘ να λυθεί οργανωμένα η κατάληψη σήμερα. Καμία λογική δεν μπορεί να αναγνωρίσει εδώ κάποια σχέση αιτίου-αιτιατού, παρά μόνον την εξής: Ο μοναδικός σκοπός της καταστολής της ευρύτερης κινητοποίησης των φοιτητών-τριών είναι η περαιτέρω κλιμάκωση μιας ήδη εξαιρετικά οξυμμένης κατάστασης από την πλευρά κράτους και πρυτανείας, κλιμάκωση που εξυπηρετεί την αυτοεπιβεβαίωση όσων επιδιώκουν την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτό που σίγουρα δεν ήθελαν ήταν η υπέρβαση της κρίσης και η ανάπτυξη του αγώνα και με άλλες μορφές από το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα. Οι μαζικές προσαγωγές είναι πιθανόν να συνδυαστούν με αβάσιμες κατηγορίες εις βάρος των συλληφθέντων φοιτητών/τριών, όπως μας είχαν προετοιμάσει πρόσφατα προβοκατόρικα δημοσιεύματα στον Τύπο. Κάνουμε έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να μην υποκύψει στα ψέματα που κυκλοφορούν ήδη στα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τόσο η πρυτανεία, όσο και η πανεπιστημιούπολη δεν έχουν υποστεί φθορές από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να σταθούμε στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών μας και να συνεχίσουμε συντεταγμένα τον αγώνα μας εναντίον του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Η συνεχιζόμενη παρουσία του Ν. Παπαΐωάννου στη θέση του πρύτανη ΑΠΘ αποδεικνύεται πλέον επικίνδυνη για την ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου μας και αποτελεί όνειδος για την πανεπιστημιακή κοινότητα.»

Φοιτητές και φοιτήτριες στη σχολή Θεάτρου οι οποίο εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της κατειλημμένης πρυτανείας πενήντα μπάτσοι με πολιτικά και κουκούλες εισέβαλαν στο κτίριο και με τακτικές αντιτρομοκρατικης ακινητοποίησαν στο έδαφος τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο φουαγιέ και τους πέρασαν tire wraps, ενώ ματατζήδες έψαχναν όλους τους ορόφους για τα υπόλοιπα άτομα. Στη συνέχεια περίπου 25 από τα άτομα αφέθηκαν, τα οποία ζήτησαν τον λόγο που διαχωρίζονται από τους/τις υπόλοιπους/ες συντρόφους/ισσες τους, απαίτησαν να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και παράλληλα παρέμειναν στο προαύλιο της πρυτανείας φωνάζοντας συνθήματα μέχρι να απωθηθούν με ξύλο και χημικά από τα ματ.

Το προηγούμενο βράδυ η συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας αποφάσισε τη λήξη της κατάληψης και την έξοδο από αυτή με την προγραμματισμένη φοιτητική πορεία της Πέμπτης, κάτι που αναχαράχτηκε από τα καθεστωτικά μέσα, επομένως ήταν ευρέως γνωστό και από τον κρατικό μηχανισμό. Παρόλα αυτά το κράτος μέσω Χρυσοχοΐδη πήρε την πολιτική απόφαση οι ένστολοι δολοφόνοι του να εκκενώσουν την κατάληψη λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της, θέλοντας να έχει τον τελευταίο λόγο πάνω σε ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σύσσωμη τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς, σε ενα καθεστώς τρόμου με μοναδικό θεμέλιο την έπαρση και την αλαζονεία. Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και θα νικήσουμε. Δεν υποτασσόμαστε.

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν άμεσα σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και καλούν όλον τον κόσμο να συμμετέχει στην πορεία που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ από εκεί.

Στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων κάλεσαν δεκάδες φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η νΚΑ .

Η Γ’ ΕΛΜΕ και η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκε στο Α.Π.Θ. από τις 6.00 το πρωί σήμερα. Καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 1 μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου και κηρύσσουν δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 μ. 2.00 μ.μ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

(με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2021, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 13.00 μ.μ.

(Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ. έως 14.00 μ.μ.)

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίσσεται στο Α.Π.Θ. από τις 6.00 το πρωί σήμερα. Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των φοιτητών ενάντια στο νόμο έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 μ.μ.. Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 μ. 2.00 μ.μ.

Η βάρβαρη καταστολή του αγώνα των φοιτητών δεν θα περάσει

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

(με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2021, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 13.00 μ.μ.

(Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ. έως 14.00 μ.μ.)

Η Γ ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίσσεται στο Α.Π.Θ. από τις 6.00 το πρωί σήμερα. Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές , εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, εκλεγμένους συνδικαλιστές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των φοιτητών ενάντια στο νόμο έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης , ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 μ.μ.. Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 μ. 2.00 μ.μ.

Η βάρβαρη καταστολή του αγώνα των φοιτητών δεν θα περάσει.

 

Νεανικό ποτάμι σάρωσε το φόβο και τις απαγορεύσεις

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή και ο παλμός της μεγάλης φοιτητικής συγκέντρωσης που οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σωματείων και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 13.30 οι συγκεντρωμένοι στο άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησαν πορεία προς την Αγίας Σοφίας ενώ πορεία ξεκίνησαν και οι συγκεντρωθέντες έξω από τη Σχολή Θεάτρου στην οδό Εγνατία.

Το πλήθος των συγκεντρωμένων κινήθηκε επί της Τσιμισκή. Η πορεία πέρασε από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και κινήθηκε προς τα πανεπιστήμια και βρέθηκε απέναντι σε μπλοκ αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στις σχολές και το ΑΠΘ. H κυβέρνηση και η αστυνομία προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία.

 

sygentrosi1

sygentrosi2

poreia1

poreia2

poreia3

poreia4

poreia5

poreia6

 

ΠΗΓΕΣ: https://prin.gr/

https://alterthess.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 23:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.