Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 11:28

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι μαζί, δεξιότερα...

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Δ. Κουτσούμπα που αποχώρησε, αποφάσισαν αυτό που ήταν και το αναμενόμενο, για το προσφυγικό: σκληρότερη στάση, πιο σφιχτή πρόσδεση στις εντολές της Ε.Ε., ρητές και άρρητες, βάζοντας και μερικά επιπλέον σημεία για να σπεύσουν να δηλώσουν καλύτεροι εφαρμοστές απάνθρωπων πολιτικών στην περιοχή, από ό,τι π.χ. η πΓΔΜ ή η Αλβανία.

Τα κόμματα κατέληξαν σε μια ανακοίνωση-τραγέλαφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, σε κάθε γραμμή της οποίας δηλώνεται η νομιμοφροσύνη στην Ε.Ε. και τις δυνάμεις καταστολής της (Frontex) και δίνονται ουσιαστικά εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα στηρίξει κάθε πολεμική εμπλοκή στην περιοχή.

Ο «ανθρωπισμός» τους περιορίστηκε σε μια φιλολογικού τύπου εισαγωγή για «πνεύμα ανθρωπισμού» που ακολουθήθηκε από μια σειρά απάνθρωπες διατάξεις: ζητάει τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, δηλώνει συνεργασία στις αποστολές του ΝΑΤΟ, το οποίο φυσικά δεν έχει έρθει για «αντιμετωπίσει προσφυγικές ροές». Η «κυβέρνηση Αριστεράς» συμβαδίζει στη δεξιά λωρίδα ξαναστήνοντας Αμυγδαλέζες και κάνει δηλώσεις πίστης

Ετοιμάζουν φυλακές για ανθρώπους ανάλογα με την εθνικότητά τους, καθορίζοντας το «τυπικό» της ύπαρξής τους. Ξεχωρίζουν «πρόσφυγες» από «μετανάστες» και οι πιο δεξιοί εξ αυτών (π.χ. Μητσοτάκης, Θεοδωράκης) προτείνουν ευθέως στρατόπεδα συγκέντρωσης, «χαϊδευοντας» τις αντιδραστικότερες και πιο επικίνδυνες τάσεις της κοινής γνώμης. Κοντά σε αυτά, οι πιο εξουσιολάγνοι (Λεβέντης, Γεννηματά) προσπάθησαν να βάλουν και μια μικρή «τροπολογία» μπας και γίνει οικουμενική και πάρουν κάποια καρέκλα.

Πρέπει να τους ανατρέψουμε. Να απλώσουμε το χέρι στους πρόσφυγες, χωρίς να ρωτάμε από πού έρχεται και τι χαρτιά έχει πάνω του ο κατατρεγμένος, να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι πρέπει να περάσουν, να πάνε όπου θέλουν και ότι «κλειστά κέντρα φιλοξενίας» είναι φυλακές και τίποτε άλλο.

Στην «ανθρωπιστική ελεημοσύνη» κυβέρνησης-Ε.Ε. που στην πραγματικότητα είναι απάνθρωπη φυλακή, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη των λαών.

Να πεσει ο φράχτης στον Έβρο-Ανοικτα συνορα

Οχι στα στρατοπεδα συγκεντρωσης

Εξω το ΝΑΤΟ και ΦΡΟΝΤΕΞ απο το Αιγαίο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5/03/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.