Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:31

ΤE ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Φυλής - Αχαρνών: Καταγγελία για την επιθέση και την προσαγωγή τέσσερων αγωνιστών από ομάδα αστυνομικών.

Την Τετάρτη 3/4 το βράδυ, γύρω στις 20:30, στις Αχαρνές (Μενίδι) μια ομάδα αστυνομικών επιτέθηκε και προσήγαγε τέσσερις αγωνιστές μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έκαναν αφισοκόλληση για μια βιβλιοπαρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στον αυτοργανωμένο εργατικό-κοινωνικό χώρο «Αντίβαρο» και έσβηναν ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα έξω από σχολείο. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν, οι συναγωνιστές τους διαβεβαίωσαν ότι κολλούσαν αφίσες για μια βιβλιοπαρουσίαση σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και έσβηναν τα ναζιστικά συνθήματα. Παρ’όλα αυτά οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν, ενώ πριν, επιτέθηκαν με γκλοπ στον έναν από τους τέσσερις. Στη συνέχεια τους πήγαν στο Α.Τ. Αχαρνών, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν απ’ έξω αλληλέγγυοι/-ες αγωνιστές/-στριες της γειτονιάς. Έπειτα από δύο ώρες που κρατήθηκαν στο Α.Τ. και αφού τους πήραν τα στοιχεία, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καταγγέλλουμε την χθεσινή αδικαιολόγητη και βίαιη προσαγωγή, που σκοπό είχε να εκφοβίσει και να αποθαρρύνει όσους αγωνίζονται στο εργατικό αντιφασιστικό κίνημα και στις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες γειτονιάς, όπως επίσης και την υποκριτική στάση της ΕΛ.ΑΣ και του Υπ. «Προστασίας» του Πολίτη. Την ίδια ώρα που προσάγονται αντιφασίστες αγωνιστές, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αφήνονται ελεύθεροι να γράφουν συνθήματα σε σχολεία και να διαχέουν το ναζιστικό τους δηλητήριο στα παιδιά.

 Δεν έχουν περάσει καλά καλά δύο εβδομάδες, που η αστυνομία είχε κάνει πάλι τις πλάτες στους ναζί. Στην Καλλιθέα, την 25η Μάρτη, εμφανίστηκαν καμιά δεκαριά ναζί ενώ ήταν σε εξέλιξη μαζική αντιφασιστική αντιδιαδήλωση από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α , την Ο.Ρ.Μ.Α και το Κ.Κ.Ε. Και εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις προστάτευσαν τους χρυσαυγίτες και επιτέθηκαν στους/-ις αντιφασίστες/-στριες.

Η διαρκής κάλυψη των φασιστών από την αστυνομία αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της «Αριστερής» Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα προκλητική, ειδικά τώρα που απέχουμε λίγο καιρό από το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, με όλες τις εγκληματικές πράξεις των ναζί να έχουν βγει στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση μάλιστα κάνει ένα επιπλέον δώρο στους ναζί, προσπαθώντας να περάσει έναν νέο ποινικό κώδικα που θα μειώνει στο μισό τις ποινές για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, «παίζει» προεκλογικά με τον ακροδεξιό κίνδυνο για να ψαρεύει ψήφους. 

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μας πτοήσουν τέτοιες πρακτικές. Οι αγωνιστές των κινημάτων δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την κρατική καταστολή, ούτε από τις φασιστικές συμμορίες που προσπαθούν μάταια να ξανακερδίσουν έδαφος στις γειτονιές. Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και όχι στα τσιράκια των αφεντικών!

 

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Φυλής-Αχαρνών

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.