Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 15:04

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: όχι στην έκδοση των πέντε συλληφθέντων στην Ιταλία.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Την 12.11.2015 με επέμβαση της αστυνομίας στα σπίτια τους συνελήφθησαν πέντε νέοι άνθρωποι και προσήχθησαν σήμερα στη δικαιοσύνη, στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από την Ιταλία, η οποία ζητά την έκδοσή τους για να δικαστούν στη γειτονική χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσαχθεί από την Ιταλική αστυνομία την επόμενη της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Σε μέρα γενικής απεργίας κι ελάχιστες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. κι η αποδοχή του ευρωεντάλματος από μια κυβέρνηση, στελέχη της οποίας το κατήγγειλαν μέχρι πρότινος , μας θύμησαν για άλλη μια φορά πως η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχει ως απαραίτητο συνοδό στοιχείο την ένταση του αυταρχισμού, την καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δημοκρατικού δικαιώματος, την έξαρση ολοκληρωτικών συμπεριφορών σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Η κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας από τα δικαστήρια, η ποινικοποίηση του δικαιώματος στον αγώνα (μαθητοδικεία, αγροτοδικεία κλπ), η πλήρης συμμόρφωση στο στυγνό καθεστώς επιτροπείας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου αποδεικνύουν ότι τα ευρωμνημόνια, οι «θεσμοί» πάνε χέρι – χέρι με τα ευρωεντάλματα και την ευρωκαταστολή. Η απάντηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην πορεία του Πολυτεχνείου αλλά και στη συνέχεια, θα δείξει ότι το δίκιο του αγώνα για μια αξιοβίωτη ζωή είναι δυνατότερο από κάθε κατασταλτικό μέτρο, κάθε απειλή σε βάρος των αγώνων.

Απαιτούμε την παύση κάθε διαδικασίας έκδοσης των πέντε συλληφθέντων στην Ιταλία.

Να καταργηθεί τώρα το ευρωένταλμα. Έξω τώρα από ΕΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική πλευρά της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ-ΔΝΤ σε βάρος του λαού και της νεολαίας την πάλη για το σύγχρονο δημοκρατικό ζήτημα της εποχής μας. Για την απόκρουση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού του κεφαλαίου και την υπεράσπιση της ανάγκης του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.

Με αφορμή το ζήτημα αυτό πρόκειται άμεσα να πάρει πολιτική πρωτοβουλία υπεράσπισης των σύγχρονων λαϊκών δημοκρατικών ελευθεριών ενάντια στην ευρωκαταστολή, στον κρατικό – κυβερνητικό αυταρχισμό.

antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.