Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 23:27

11 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε απεργία και διαδηλώσεις την 1η Μάη

11 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε απεργία και διαδηλώσεις την 1η Μάη

Με κοινή τους δήλωση 11 πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς καταδικάζουν ως «απαράδεκτη και πλήρως αντιδημοκρατική» την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σημειώνουν πως η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν ζητά από τα συνδικάτα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ενώ εκείνη δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και καλούν σε «μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, με απεργία και μαζικές διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων, με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης».

Οι οργανώσεις που υπογράφουν είναι: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΑΡΙΣ, το ΕΕΚ, το ΕΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η «Κρίση και Κριτική», το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η νΚΑ, η ΟΚΔΕ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος και η Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα».

Ολόκληρο το κείμενο είναι:

Η απόφαση της κυβέρνησης για «μεταφορά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Σάββατο 9 Μαΐου, με πρόσχημα την προφύλαξη από τον κορονοϊό αποτελεί μια απαράδεκτη και πλήρως αντιδημοκρατική παρέμβαση, με προφανή στόχο να δώσει μήνυμα πυγμής ενάντια στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία, παγκόσμια μέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης, παγκόσμια μέρα έκφρασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και ενότητας της παγκόσμιας εργατικής τάξης, κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν είναι θέμα καμίας κυβέρνησης να αποφασίσει αν και πότε θα γίνει.

Η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν ζητάει από τα συνδικάτα να «δείξουν υπευθυνότητα», καθώς η ίδια όχι μόνο δεν άλλαξε στο παραμικρό την πολιτική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να ρίξει τα βάρη της κρίσης και της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προωθεί τώρα μέσα στην πανδημία, αντιδραστικά νομοσχέδια για την εκπαίδευση και το περιβάλλον, προωθεί τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας! Πολύ περισσότερο όταν δύο ημέρες μετά αρχίζει η περίοδος σταδιακής άρσης των περιορισμών στη λειτουργία καταστημάτων και στις μετακινήσεις.

Δίνουμε την μάχη για ένα μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, με απεργία και μαζικές διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων, με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Υπογράφουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΙΣ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Κρίση και Κριτική, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα»

 http://pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 23:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.