Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 15:27

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: EΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ EBRU TİMTİK, ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

EΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ EBRU TİMTİK, ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Παρασκευή, 28/8, ήταν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης, για τη συντρόφισσά μας, Δικηγόρο του Λαού, Ebru Timtik, έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα καθώς και έξω από το Τούρκικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα η αστυνομία μας επιτέθηκε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς αρνηθήκαμε να πορευτούμε από την Τουρκική Πρεσβεία ως τα γραφεία της ΕΕ στο πεζοδρόμιο. Γιατί κάναμε ξεκάθαρο πως θα πορευτούμε στο δρόμο, καθώς δεν δεχόμαστε την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η ελληνική αστυνομία ως γνωστό μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, μας επιτέθηκε με χημικά και ξύλο. Οι παρευρισκόμενοι σύντροφοι και συντρόφισσες αντιστάθηκαν σθεναρά στην επίθεση, την οποία και εν τέλει αποκρούσαμε.

Στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της συγκέντρωσης, η αστυνομία προσήγαγε κάτω από υπόδειξη μπάτσου της αντιτρομοκρατικής, 2 συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου, τον Mehmet Yaman και τον Hasan Koşar.

Οι σύντροφοι ζουν ως πολιτικοί πρόσφυγες για δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστοί για τη μακροχρόνια αγωνιστική τους πορεία. O σύντροφος Μehmet Yaman όντας απεργός πείνας στην Τουρκία, είχε υποβληθεί στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, γι’ αυτό και πάσχει από το σύνδρομο Wernicke- Κοrsakoff. Τα ανδρείκελα της αστυνομίας, για να τον προσαγάγουν, τον κρατούσαν δέσμιο στο έδαφος πιέζοντάς του το κεφάλι. Μα ο σύντροφος δε σταμάτησε ούτε για μια στιγμή να φωνάζει συνθήματα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου και για τους μάρτυρές μας.

Μετά την προσαγωγή τους, πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική διαδήλωση διαμαρτυρίας από 200 συντρόφους και συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και ως ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου.

Οι δύο σύντροφοι, τελικά, αφέθηκαν αργά το βράδυ ελεύθεροι. Η απαγορεύσεις δε θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Όσο και να μας επιτίθεται η αστυνομία σε Ελλάδα και Τουρκία, η Αντίστασή μας θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται.

EBRU, HELİN, İBRAHİM, MUSTAFA, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο AYTAÇ ÜNSAL

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Λαϊκό Μέτωπο

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 15:31

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.