Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:50

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο Βαγγέλη Χατζηνικολάου, που σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν ένας σημαντικός καλλιτέχνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, και ένας αγωνιστής για έναν καλύτερο κόσμο.

Με τους Proud Seniors Greece, στην ομάδα που ήταν βασικό μέλος από την ίδρυσή της το 2015, έδινε με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για μια καλύτερη ζωή για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους ηλικίας άνω των 50, τη μάχη για κοινωνικό κράτος, αλλά και ενάντια στην απομόνωση των μεγαλύτερων ανθρώπων.

“Για τα άτομα από το Λουζιτάνια, το ΑΚΟΕ, το Κράξιμο, το Αμφί, όλους αυτούς που στις αρχές της δεκαετίας του ’80 τόλμησαν να βγουν από την ντουλάπα και να οργανώσουν τους πρώτους αγώνες, είμαστε σήμερα ακόμη εδώ και διεκδικούμε. Αγαπήστε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και μην τους απομονώνετε”, είχε πει από την εξέδρα του Pride.

Εμείς τον γνωρίσαμε το 2018, ετοιμάζοντας την καμπάνια της LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ένα μεγάλο εργατικό μπλοκ στο Pride που τότε είχε σύνθημα “Παρούσα”. Ήρθε στην ομάδα μας, βλέποντας ότι η εργατική τάξη δήλωνε “παρούσα” στη μάχη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και θέλοντας να παλέψουμε μαζί, οργανωμένα ενάντια στην καταπίεση.

Γυρίσαμε χώρους εργασίας αλλά και στέκια, ξεσηκώνοντας τις εργάτριες, τους εργάτες και τη νεολαία για το Pride και ανοίγοντας τη συζήτηση για τις διεκδικήσεις μας. Στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα μας να ανοίξει η πολύτιμη συζήτηση με όλο τον κόσμο της εργατιάς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, ο Βαγγέλης ήταν ανεκτίμητο κομμάτι.

Με τις ομιλίες του στις εκδηλώσεις της ομάδας στα φεστιβάλ υπερηφάνειας και στο φεστιβάλ Μαρξισμός, ξεσήκωνε και ενέπνεε όσες και όσους τον άκουγαν, να μπουν κι αυτές/οί στη μάχη. Με λόγο ξεκάθαρο, αισιόδοξο και ανθρώπινο.

Δώσαμε μαζί όλες τις μάχες που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια. Ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Για να μπει η Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Για να δικαιωθεί η Zackie- Oh. Για τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών και όλων των εργατών/τριών. Για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλες και όλους. Για λευτεριά στους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες. Για μια Τέχνη για όλες και όλους. Για μια άλλη κοινωνία.

Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Θα μας λείψει σαν αγωνιστής, θα μας λείψει και σαν άνθρωπος. Το χιούμορ και το γέλιο του, η ζεστασιά του.

Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στους δικούς του ανθρώπους, όλη την LGBTQI+ κοινότητα, στους φίλους και συναδέλφους, στην οικογένειά του.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά για τα οποία πάλευε κι εκείνος.
Αντίο σύντροφε!

http://antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.