Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 11:05

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απαράδεκτη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απαράδεκτη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Προκλητική, απαράδεκτη και επικίνδυνη τόσο για τη ζωή του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, όσο και για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμά του, για την υπό όρους απόλυσή του, έχοντας ήδη εκτίσει το απαιτούμενο μέρος της ποινής του.

Η ζωή του Γ. Μιχαηλίδη κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή έχοντας φτάσει στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας.

Πρόκειται για εκδικητική συνέχιση της φυλάκισης, ενώ εδώ και 7 μήνες ο Μιχαηλίδης δικαιούται την υπό όρους απόλυσή του. Οι αιτήσεις για υπό όρους αποφυλάκισή του απορρίφθηκαν, με το αιτιολογικό ότι έχει τελέσει βαρύτατα εγκλήματα και ότι υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους. Φαίνεται ότι για την αστική δικαιοσύνη η βαρύτητα των εγκλημάτων εξαρτάται από αυτόν που τα κάνει, καθώς δεν θεωρεί “επικίνδυνους” και αποφυλακίζει σωρηδόν επώνυμους καταδικασμένους βιαστές ανηλίκων όπως τον Λιγνάδη, τον δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, καταδικασμένους Χρυσαυγίτες και άλλα «παιδιά του συστήματος».

Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, το αντιδραστικό δικαστικό σύστημα και την κρατική καταστολή

Ο αγώνας του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιος. Η κυβέρνηση και το κράτος σπέρνουν επικίνδυνους ανέμους, επιμένοντας στην βάρβαρη καταστολή που διακινδυνεύει ζωές για να δείξει “αποφασιστικότητα” στην επιβολή του “νόμου και της τάξης”.

  • Καλούμε σε άμεση δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.
  • Κάτω η πολιτική, η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη που καταπατούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας
  • Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την ζωή του απεργού πείνας.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, Πέμπτη 28/7 στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα

http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 11:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.